به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، در این نشست، مهدی صفری ضمن اشاره به اهتمام دولت سیزدهم به بهبود تراز تجارت خارجی کشور و تقویت روابط اقتصادی با کشورهای حوزه آفریقا، به تلاشهای وزارت امور خارجه در ۹ ماه آغازین دولت سیزدهم برای تقویت روابط تجاری با این قاره اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که اجلاس چند کمیسیون مشترک اقتصادی با کشورهای آفریقایی در این مدت برگزار شده و در شش ماه نخست سال جاری نیز اجلاس کمیسیون مشترک با شمار زیادی از دیگر کشورهای این منطقه برگزار خواهد شد.
دکتر صفری افزود محصولات غیرنفتی بهویژه در بخش دانشبنیان، خدمات فنی و مهندسی، دارو و تجهیزات و خدمات پزشکی، محصولات غذایی و تجهیزات و مصالح ساختمانی از جمله بخشهایی است که ظرفیت زیادی برای رشد صادرات به کشورهای آفریقایی دارند.
معاون اقتصادی وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به مشکلاتی چون کمبود منابع آبی در داخل کشور و چشمانداز بازار جهانی محصولات کشاورزی و غذایی، بر لزوم توجه بیشتر به کشت فراسرزمینی در قاره آفریقا با توجه به برخورداری بخشهای وسیعی از این قاره از منابع مطلوب آب و زمین اشاره کرد.
لزوم راهاندازی خط کشتیرانی و خطوط مستقیم هوایی بین ایران و کشورهای آفریقایی و فرصت ترانزیت تولیدات منطقه اوراسیا به آفریقا از مسیرهای زمینی و دریایی ایران از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد گفتگو وتبادل نظر قرار گرفت.
در این دیدار مجازی روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی، نیجریه، غنا، کنیا، نیجر، مالی، اتیوپی، نامیبیا، تانزانیا، زیمبابوه، جمهوری دموکراتیک کنگو، گینه کوناکری، سیرالئون و سنگال، ضمن اشاره به ظرفیتها و نیازهای اقتصادی کشورهای محل مأموریت خود، موانع و چالشهای موجود در مسیر تقویت روابط اقتصادی با این کشورها را تشریح کردند.