به گزارش ایرنا ، سید مرتضی بختیاری روز چهارشنبه در جلسه شورای زکات مازندران افزود : برای این منظور علاوه بر پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ایجاد اشتغال برای مددجویان زیر پوشش این نهاد برنامه ریزی شده است تا ۵۰ درصد از تعهد اشتغال پیش بینی شده به افراد غیر مددجوی این نهاد اختصاص یابد.
وی گفت : در چارچوب این برنامه افراد محرومی که از سوی نهادها و مسئولانی همچون نماینده ولی فقیه در استان ها به کمیته امداد معرفی می شوند از تسهیلات اشتغالزایی بهره مند می شوند.
بختیاری از اشتغال خانگی به عنوان راهبرد اصلی کمیته امداد برای اشتغالزایی و خودکفایی مددجویان نام برد و افزود : با توجه به اینکه ۵۲ درصد از افزاد زیر پوشش این نهاد را زنان سرپرست خانوار تشکیل می دهند ، اشتغال خانگی می تواند ضمن ایجاد درآمد برای آنان ، فرصت انجام وظیفه مادری و خانه داری را هم برایشان فراهم کند.
وی از مازندران به عنوان استان برتر در زمینه اشتغالزایی یاد کرد و ادامه داد : پارسال بیش از ۱۱ هزار سهمیه اشتغالزایی برای مازندران در نظر گرفته شده بود که محقق شد و امسال نیز سهمیه ۱۷ هزار نفری با پرداخت هشت هزار میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده ا ست .
رییس کمیته امداد کشور همچنین به ارزیابی عملکرد جمع آوری زکات در کشور به عنوان بخشی از فعالیت های مجموعه کمیته امداد اشاره و تصریح کرد : مازندران در این زمینه جز استان های برتر به شمار می رود و توانسته است سال گذشته حدود ۷۵ میلیاردریال زکات جمع آوری کند .
وی شفاف سازی را اصل مهمی در ترغیب وترویج مردم به پرداخت زکات دانست و گفت : کمیته امداد ظرفیتی را بوجود آورده است که امکان مشاهده میزان زکات جمع آوری شده و موارد صرف آنها برای اعضای شورای زکات استان و نماینده ولی فقیه در هر استان فراهم شده است .
بختیاری همچنین با اشاره به کسب بیش از ۴۴۵ میلیارد تومان درآمد از سوی کمیته امداد مازندران در سال گذشته ، گفت : جلب این میزان کمک مردمی برای حمایت از محرومان و مستضعفان نشان دهنده تلاش و همکار ی خوب مسوولان استان برای همراهی مردم در انجام کار خیر است .
وی به تعداد ۸۰ هزار خانواده زیر پوشش کمیته امداد در مازندران و ۲ هزار و ۶۰۰ یتیم در این استان اشاره کرد و افزود : پارسال بیش از ۵۱ هزار حامی بیشتر از ۶۷میلیارد تومان به یتیمان و محسنین کمک کردند .
نماینده ولی فقیه در مازندران نیز در این نشست با تاکید بر ضرورت رعایت پرداخت زکات گفت: زکات در مال و در نفس باید پیاده و اجرا شود و قبل از اینکه عامل زکات در مال باشیم باید عامل زکات در نفس باشیم .
حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی لایینی افزود : یکی از عوامل توفیق در پرداخت زکات دوری از تجملات و زواید زندگی است و زکات سبب می شود تا هزینه های مازاد بر نیاز بکاهیم .
وی گفت : حرکت بر روی بستر زکات باعث برکات و نعمات زیادی خواهد شد و ثمرات آن را در جامعه شاهد خواهیم بود .
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) مازندران نیز در این جلسه میزان زکات جمع آوری شده از مردم استان در سال گذشته را ۷۵۰ میلیاردریال اعلام کرد .
حجت الاسلام بشیر عالیشاه گفت : از این میزان زکات جمع آوری شده ۹۹درصد زکات در حوزه حمایتی برای مددجویان هزینه شد و ۵۲ هزار و ۴۲۰مورد در سرفصلهای جهیزبه، درمانی مسکن، معیشت از حوزه زکات هزینه شد.
وی افزود : کمیته امداد با توجه به اعتماد سازی که در سطح استان انجام داده است در جمع آوری زکات و هدایت خیران برای کمک به نیازمندان برنامه ریزی دارد.
عالیشاه با اشاره به فعالیت دو هزار شورای زکات در استان ، گفت : ساخت یک هزار و ۳۰۰واحد مسکن مددجویی در دست اقدام داریم و در تلاشیم تا واحدهای مسکونی با کمک خیران آماده و به مددجویان تحویل داده شود.
وی با اشاره به اینکه بیشترین زکات جمع آوری شده در استان ، مستحبی است ، افزود : همراهی و مشارکت خیران و دستگاه های اجرایی استان در راستای کمک به نیازمندان و ترویج فرهنگ انفاق و نیکوکاری قابل توجه است که از آن قدردانی می کنیم.
حدود ۸۰ هزار خانوار زیر پوشش کمیته امداد مازندران هستند .