تهران - ایرنا - سفیر ترکمنستان گفت: دولت سیزدهم در کوتاه مدت روابط دوجانبه تهران و عشق‌آباد را ارتقا داد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، احمد کاکابایوویچ قربانوف سفیر ترکمنستان در تهران روزگذشته سه‌شنبه با علی نادری مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) دیدار و گفت وگو کرد.

سفیر ترکمنستان با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی همچنین از بخش های مختلف خبرگزاری بازدید به عمل آورده و با برخی از همکاران اداره کل اخبار خارجی و داخلی به گفت وگو پرداخت.

سیاست دولت سیزدهم، ارتقای سیاست همسایگی 

علی نادری، مدیرعامل خبرگزاری ایرنا در این دیدار که در فضایی صمیمانه برگزار شد، گفت: سیاست دولت جدید، ارتقای سیاست همسایگی و توسعه روابط با همسایگان است و در این میان ارتباط با ترکمنستان جایگاه ویژه‌ای دارد. 

مدیرعامل خبرگزاری ایرنا ادامه داد: قرارداد گازی که میان ایران و ترکمنستان با حضور رییس‌جمهور کشورمان منعقد شد، برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است و تامین گاز و انرژی می‌تواند به بهبود روابط دو کشور کمک کند.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران، خواستار گسترش ارتباط رسانه‌ای با ترکمنستان است و تفاهم نامه رسمی در این خصوص بین ایران و ترکمنستان از سال 1376 وجود دارد که باید بروزرسانی شود.

علی نادری با بیان اینکه ایرنا میزبان رئیس دوره‌ای اجلاس اوآنا است، گفت: ایرنا به مدت سه سال میزبان رئیس دوره‌ای اجلاس اوآنا ( خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه)است که از خبرگزاری رسمی ترکمنستان نیز دعوت می‌کنیم عضو این اتحادیه رسمی شود چراکه خبرگزای رسمی ایران و ترکمنستان می‌توانند ارتباط خوبی در زمینه اطلاع‌رسانی با یکدیگر برقرار کنند.

همکاری‌های رسانه‌ای برای شناسایی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری 

مدیرعامل خبرگزاری ایرنا در این دیدار تاکید کرد: از طریق همکاری‌های رسانه‌ای میتوان ظرفیت‌های اقتصادی برای سرمایه گذاری میان دو کشور شناسایی کرده و تراز اقتصادی کشورهای همسایه را بهبود بخشید.

وی تصریح کرد: خبرگزاری ایرنا به دنبال اطلاع‌رسانی دقیق در مورد ظرفیت‌های اقتصادی کشور ترکمنستان برای ورود تجار و سرمایه گذاران ایرانی است و در مقابل خبرگزاری رسمی ترکمنستان می‌تواند با اطلاع‌رسانی دقیق ظرفیت‌های اقتصادی ایران را شناسایی کند تا همکاری گسترده‌ای میان دو کشور شکل بگیرد.

نادری با بیان اینکه پروژه‌های بزرگی مثل سرمایه‌گذاری در چابهار نیازمند پیگیری رسانه‌ای است، گفت: تشریح ابعاد مختلف این پروژه‌های بزرگ و پیگیری اجرای آن، موجب تسریع در اجرای این پروژه‌های بزرگ می‌شود؛ همانطور که در زمینه خط تولید گاز ایران موفق خوبی بدست آمد و آقای رئیس‌جمهور و آقای اوجی وزیر نفت در این زمینه بسیار تاثیرگذار بودند.

مدیرعامل خبرگزاری ایرنا، در پایان خاطرنشان کرد: لزوم همکاری رسانه‌ای میان دو کشور، موجب آگاهی بخشی در توسعه همکاری های اقتصادی با ترکمنستان به ویژه کشورهای همسایه خواهد شد و امیدواریم به زودی تفاهم رسانه‌ای میان دو کشور به مرحله امضاء برسد.

سفیر ترکمنستان: خبرگزاری ایرنا منبع رسمی و معتبر اخبار ایران است

سفیر ترکمنستان نیز در دیدار خود با مدیرعامل ایرنا ضمن قدردانی از میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: ما در کشور ترکمنستان همواره خبرگزاری ایرنا را به عنوان یک منبع معتبر و رسمی می‌شناسیم و همیشه با این خبرگزاری همکاری ویژه‌ای داشته‌ایم.

وی ادامه داد: اخبار ایرنا همواره اخبار مثبت و متوازنی بوده است و برخلاف برخی از سایت‌ها که به دنبال ایجاد اختلاف میان دو کشور هستند و اخبار مخالفان خارج را پوشش می‌دهند، روند خوبی داشته است.
 کاکابایوویچ قربانوف با بیان اینکه ایران و ترکمنستان، همکاری‌های دو جانبه‌ای در زمینه فرهنگ و اقتصاد دارند، گفت: ایران و ترکمنستان از ظرفیت‌های بالای همکاری با یکدیگر برخودار هستند که خبرگزاری ایرنا می‌تواند به ارتقای روابط دو کشور کمک کند.

سفر رییس‌جمهور ایران به ترکمنستان روابط دو جانبه را در کوتاه مدت ارتقای چمشگیری داد

سفیر ترکمنستان با اشاره به اینکه پیش از روی کار آمدن دولت سیزدهم، روابط ایران و ترکمنستان در وضعیت مطلوبی قرار نداشت و تصور نمیکردیم روابط دو جانبه در کوتاه مدت بهبود یابد، گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و سفر رییس جمهور ایران به ترکمنستان، روابط دو جانبه در کوتاه مدت ارتقای چشمگیری یافت و قراردادهای مهم اقتصادی بین دو کشور منعقد شد.

وی ادامه داد: خط لوله انتقال گاز از ایران به ترکمنستان با حضور اقای رییسی مجددا آغاز به کار کرد.

وی با بیان اینکه وزیرخارجه ترکمنستان همواره اعتقاد دارد که در مسائل دوجانبه با ایران همیشه می‌توان به راه‌حلی دست پیدا کرد، گفت: دو کشور ایران و ترکمنستان به دلیل همسایگی می‌توانند اقدامات بزرگ اقتصادی انجام دهند؛ با توجه به شرایطی که در اروپا و روسیه وجود دارد، تمام مسیر ترانزیت می‌تواند از طریق ایران و ترکمنستان ایجاد شود و باید زیرساخت‌های لازم در این راستا فراهم شود.