به گزارش ایرنا ، دوران پارینهسنگی همان عصر حجر است که در سده نوزدهم میلادی به آن اطلاق می شد. این دوره قدیمیترین دوران ماقبل تاریخ انسان و فرهنگ مادی انسانی است که در آن انسان برای نخستین بار از ابزار سنگی دستساز استفاده کرد.
روابطعمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران روز چهارشنبه از قول حسین رمضانپور سرپرست هیات کاوش غارشوپری اعلام کرد که فصل دوم کاوش این غار در چارچوب پروژه باستانشناسی پارینهسنگی گذرگاه نیمروز دریای کاسپین به پایان رسید.
وی افزود : فصل نخست کاوش در این غار پارسال انجام شد و به تعیین عرصه و پیشنهاد حریم و تهیه پرونده ثبت غار شوپری اختصاص داشت. فصل دوم آن هم طی ماه جاری با هدف لایهنگاری و تعیین قدمت انجام پذیرفت.
سرپرست هیئت کاوش باستانشناسی غار شوپری گفت: در این فصل بقایایی از زیست انسان در دوره پارینهسنگی و یک مرحله از نوسنگی پایانی به دست آمد.
وی مهمترین یافتههای این پژوهش را شناسایی صنایع سنگی مبتنی بر تولید سنگ مادر، ابزارها و قطعات دورویه معرفی کرد.
رمضانپور خاطرنشان کرد: همچنین بقایای بسیار مهمی از گونههای جانوری دوره « پلیستوسن » در این غار شناسایی شده که بر روی چند قطعه از استخوانها اثر برش ابزار سنگی به چشم میخورد.
دوره زمین شناسی پلیستوسن از ۲.۵ میلیون سال پیش تا ۱۰ هزار سال پیش را پوشش میدهد و اواخر این دوره بود که انقراض گروه بزرگی از پستانداران و شمار زیادی از گونههای پرندگان مانند ماموت، پستانکدندان، ببر خنجردندان، تنبل زمینی، شیاردندان ، گوزن ایرلندی و خرس غارنشین منقرض شد.
سرپرست هیات کاوش باستان شناسی غار شوپری گفت که در این دو ره از کاوش نمونههای سالیابی از رسوبات غار نیز تهیه شده که تاریخ دقیق حضور جوامع انسانی در جنوب دریای کاسپین را روشن خواهد ساخت.
وی افزود: در این فصل از کاوش، به دلیل قطور بودن نهشتههای باستانی مراحل نخستین استقرار انسانها در غار شوپری مشخص نشده و دستیابی به مراحل قدیمیتر مستلزم ادامه پژوهش در سال آینده است.
غار شوپَری با مساحتی بیش از یکهزار و ۲۰۰ مترمربع، یکی از پناهگاههای طبیعی شاخص در شرق مازندران است.