به گزارش ایرنا، « ولی اله مظفریان » روز چهارشنبه در همایش ملی توسعه پایدار در زراعت گیاهان دارویی در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) مشکین دشت فردیس افزود: اگر بخواهیم در ارتباط با توسعه گیاهان دارویی حرفی برای گفتن داشته باشیم باید با اقالیم رویشی و رویشگاه های گیاهان آشنا باشیم و گیاهان را در طبیعت و در خاستگاه های اصلی خودشان کشت کنیم.
وی با اشاره به اینکه در کشور ایران ۸۲۵ گونه گیاه دارویی وجود دارد، افزود: از این تعداد حدود ۴۰۰ گونه در طب سنتی ایران مصرف می شود.
مظفریان گفت: در باغ گیاه شناسی ایران حدود چهار هزار نمونه گیاه به صورت زنده نگهداری می شود که بخشی از آنها دارویی هستند .
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع گفت: درباغ گیاه شناسی ایران بیش از ۱۵۰ هزار نمونه گیاهی جمع آوری شده که معرف هشت هزار و ۵۰۰ گونه گیاهی کشور است.
مظفریان افزود: امروز وضعیت جنگل ها و مراتع در کشور مناسب نیست و روز به روز از وسعت آنها کاسته می شود ؛ از ۳.۴ میلیون هکتار جنگل شمال ایران داشتیم و ۱۰ میلیون هکتار جنگل زاگرس در دهه ها تاکنون بخش زیادی از آنها ببه واسطه تخریب انسانی و زیست محیطی از بین رفته است.
وی افزود: بسیاری از گونه های مفید و گونه هایی که ارزش اقتصادی داشتند مانند راش و بلوط طی سال ها برداشت کردیم و گونه های جنگلی نامناسب باقی مانده است.
مظفریان یاد آور شد: امروز بخش زیادی از ۹۰ میلیون هکتار مراتع کشور به واسطه چرای بی رویه دامی و تخریب زیست محیطی از بین رفته است.
.