اصفهان -ایرنا - معاون فنی مرکز بهداشت اصفهان گفت: نرخ سالمندی در این استان ۱۲ درصد است و این در حالی است که تعداد جوانان و نوجوانان اصفهانی از درصد میانگین کشوری پایین‌تر است.

به گزارش ایرنا، مهرداد زینلیان  روز چهارشنبه در نشست حمایت از خانواده و جوانی جمعیت افزود: آمار و ارقام نشان می دهد سالمندی جمعیت اصفهان در مقایسه با کشور بیشتر است.

وی چالش های جمعیتی را بحران میزان باروری و تجدید نسل،کاهش حجم کل جمعیت ملی،بحران کاهش نیروی در سن کار،بحران سالمندی جمعیت و افزایش مهاجرت های بین المللی و تغییرات هویتی و فرهنگی برشمرد و گفت:  قانون حمایت از خانواده  باید به صورت آیین نامه اجرایی تدوین شود تا بتوان جهت اجرا آن را ابلاغ کرد.

معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان تصریح کرد: راه برون رفت از این چالش جمعیتی اصلاح سیاست های جمعیتی در کشور است زیرا کشور ما جمعیتی رو به سالمندی دارد و در حال حاضر حدود ۲۵ درصد از جمعیت را جوانان تشکیل می دهد.

وی افزود: فرصت طلایی کشور ما برای افزایش جمعیت مربوطه به جوانان دهه  شصتی‌ است که در حال حاضر بین ۳۰ الی ۴۰ سال هستند که در سن باروری بوده و باید با مداخلات جمعیتی از این فرصت استفاده کرد.

معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان با تاکید به اینکه پنج تا هفت  سال فرصت طلایی برای ترغیب دهه شصتی ها  برای افزایش جمعیت داریم، گفت: هم اکنون بسیاری از دهه شصتی‌ها مجردهستند  و به سن تجرد قطعی نزدیک می شوند که البته برخی متاهلان این دهه نیز یا یک فرزند یا بدون فرزند هستند.

وی با اشاره به اینکه اگر این دهه از سن باروری خارج شوند امید به افزایش جمعیت به صفر می رسد، ادامه داد: اگر اکنون برای افزایش جمعیت اقدام نکنیم سال ۱۴۲۵ پنجره جمعیت بسته و وارد پیر سنی جمعیت می شویم.

وی در پاسخ به وضعیت سقط جنین در کشور گفت: متاسفانه آمارهای غیر رسمی روزانه ۲ هزار سقط جنین در کشور گزارش می شود که البته صحت و سقم آن معلوم نیست اما آمار بالا است.

در ادامه این نشست،الهام نقشینه متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از درمان تحت بیمه نازایی در اصفهان خبر داد و افزود: مرکز ناباروری حضرت مریم(ص) واقع در بیمارستان شهید بهشتی تنها با حدود ۲ میلیون تومان توانایی درمان نازایی را دارد.

وی افزود: بسیاری از مراجعه کنندگان نازایی ما زوج های تحصیل کرده ای هستند که خودخواسته به دلیل کار یا تحصیلات یا سایر موارد بچه دار نشده اند.

متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: با افزایش پیری جمعیت و افزایش ازدواج در سن بالا ما کاهش باروری داریم و این در حالی است که بعضا زوجین زمانی برای درمان مراجعه می کنند که امکان درمان برای باروری وجود ندارد.

وی بیان داشت: ۲۰ الی ۱۵ درصد از جمعیت کل نابارور هستند که ۳۰ الی ۵۰ درصد امکان باروری و درمان موفقیت آمیز دارند.