به گزارش ایرنا، ابوالقاسم اکبری روز چهارشنبه در شورای آموزش و پرورش استان که با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار داشت: اما هم اکنون در کشور ۶۵ درصد دانش آموزان در رشته ها نظری و ۳۵ درصد دیگر در مراکز فنی تحصیل می کنند که میانگین استان نیز به همین صورت بوده است و باید در این راستا برنامه ریزی شود.
وی افزود: با پیش بینی و برنامه ریزی های انجام شده در سال آینده برای دانش آموزان این استان امید است رشد ۱۰ درصدی هدایت تحصیلی در جذب رشته های فنی و حرفه ای و هنرستان ها باشد تا در این رشته ها به جذب ۴۳ درصدی برسیم.
وی گفت: در سال های اخیر استقبال دانش آموزان از رشته های علوم تجربی و علوم انسانی بالا و پذیرش به شدت پایین بوده است، که برای حرکت به سمت توسعه متوازن رشته ای در استان باید به سمت جذب دانش آموزان در هنرستان ها و فنی و حرفه ای ها پیش رفت.
اجرای طرح آینده پژوهی رشته ای
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی در ادامه سخنانش گفت: در اجرای طرح آینده پژوهی رشته ای، متناسب با زیست بوم استان رشته های جدید ایجاد و رشته های منسوخ شده حذف خواهد شد که در سال تحصیلی جاری سعی بر این است که هدایت تحصیلی دانش آموزان مطابق با رشته های مورد نیاز استان برای کاهش بیکاری باشد.
اکبری گفت: همچنین برای توسعه رشته ای نیازمند فضا، تجهیزات و امکانات هستیم که با پیگیری های انجام شده، اعتبارات جذب خواهد شد و در زمینه تامین نیروی انسانی باید برنامه ریزی شود.
فضاهای آموزشی در استان شرایط خوبی ندارد
وی با بیان اینکه وضعیت فضاهای آموزشی این استان شرایط خوبی ندارد گفت: در بجنورد سرانه فضای آموزی سه و هشت دهم مترمربع است.
وی گفت:در زمین های ارتش ساخت و ساز با سرعت در حال انجام است که باتوجه به وجود یک قطعه آموزشی در آن نقطه تقاضا داریم که هر چه سریعتر این فضا به این سازمان تحویل داده شود تا یک آموزشگاه ۱۵ کلاسه دولتی که برای این نقطه پیش بینی شده است احداث شود.
وی افزود: در بجنورد، ۱۹۴ مدرسه دونوبته فعال است و تنها ۱۵ مدرسه تک نوبته دارد که نیاز است شهرداری زمین ها را تحویل دهد تا مشکل این حوزه نیز در مرکز استان رفع شود.