به گزارش ایرنا، «سید عمار حکیم» در بیانیه ای روز چهارشنبه تاکید کرد که به شدت با تلاش های برخی طرف ها و شخصیت های سیاسی برای درگیر کردن مرجعیت عالی دینی در کشمکش سیاسی جاری یا سرزنش مرجعیت به خاطر عدم اعلام نظر در این قضیه مخالف است.
وی اضافه کرده است که نباید مسئولیت این اختلافات سیاسی در کشور متوجه مرجعیت عالی دینی عراق شود بلکه مسئول این وضعیت، جریان های سیاسی هستند که می توانند با تفاهم بین خود راهکار خروج از بن بست سیاسی جاری عراق را بیابند.
سید عمارحکیم می افزاید: «تاکید می کنیم که مرجعیت عالی دینی همچنان مدافع امین منافع عمومی کشور و مردم است و از این کار خود هیچ چشمداشتی به جز رضای الهی و منافع مردمی را ندارد.»
این نخستین مخالفت آشکار یکی از رهبران سیاسی شیعه عراق با ورود مرجعیت عالی دینی در قضیه بن بست سیاسی و اختلافات سیاسی موجود بین احزاب حاکم در کشور است.
عراق با گذشت هشت ماه از انتخابات پارلمانی در اکتبر ۲۰۲۱ همچنان به دلیل اصرار دو تیم سیاسی عمده کشور شامل «ائتلاف سه جانبه» (مقتدا صدر، مسعود بارزانی و محمد الحلبوسی) و «ائتلاف چارچوب هماهنگی» (متشکل از عمده احزاب شیعه به علاوه اتحادیه میهنی کردستان، جریان ها و نمایندگان مستقل و اقلیت ها) در خصوص تشکیل دولت جدید دچار بن بست سیاسی شده است.
بسیاری از صاحب نظران از ادامه بن بست سیاسی در عراق و تبعات احتمالی آن بر ثبات داخلی ابراز نگرانی کرده اند.