به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد سمیعی گیلانی در آئینی که بمناسبت پاسداشت شخصیت وی در سرزمینش رشت برگزار شد افزود: پس از سالها فعالیت سیاسی به این نتیجه رسیدم که باید کار فرهنگی انجام دهم ؛چرا که درد ما درد فرهنگی است و هر قدمی که بر می داریم باید برای رشد فرهنگی ملت باشد.
این شخصیت ادبی و چهره ماندگار کشور با بیان اینکه هر مقاله و سطری که نگاشتم تنها برای اعتلای فرهنگ بوده است ، گفت: البته نیک می دانم دنیا تغییر کرده و نصیحت اثر ندارد .
وی از جوانان خواست در حوزه زبان شناسی و ادبی وارد میدان شوند و گفت: زمانه تغییر کرد و دوره مدرنیته را پشت سرگذاشته و وارد دوره پست مدرن شده ایم. همه چیز تخصصی شده است و بایستی از دهکده جهانی بهره بگیریم و درک مفاهیم آن نیاز به زبان مشترک دارد.
سمیعی گیلانی افزود: البته منکر زبان های دیگر ملی و محلی نمی شویم، اما در محدوده خودشان؛ و گاهی این زبان ها از محدوده خود فراتر می روند، مانند زبان فارسی که قلمرو فرهنگی آن خیلی بیشتر از قلمرو جغرفیایی است.
وی با تاکید بر اینکه دهکده جهانی به زبان مشترک نیاز دارد، اضافه کرد: توصیه می کنم دانشجویان و دانش آموزان ما برای درک و بهره گرفتن از دنیای جدید به زبان یک کشور تولید کننده علم و فن مسلط شوند.
احمد سمیعی گیلانی، چهره ماندگار در رشته ادبیات و ویرایش، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، پژوهشگر، مترجم و ویراستار، زادهی ۱۱ بهمنماه ۱۲۹۹ که او را پدر ویرایش در ایران میشناسند، سرزمینش گیلان را هر بار به یمن وجود، بزرگواری لفظ و لطافت طبع شادمانی تازه میبخشد .
پاسداشت استاد احمد سمیعی گیلانی با سخنرانی غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی که بصورت وبینار انجام شد و با حضور گسترده مفاخر ،استادان،فرهیختگان و علاقه مندان به فرهنگ و ادب گیلان برگزار شد .