همدان- ایرنا- مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر از افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در این شهرستان خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال از سطح مزارع گل‌محمدی این شهرستان ، حدود ۳۵۰ تُن گل‌محمدی تَر برداشت شود.

«سیدمهدی میرباقری» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر ۱۸۶ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت گل‌محمدی است که نیمی از سطح زیر کشت استان همدان را با ۳۵۰ هکتار به خود اختصاص داده است.

وی افزود: از ۲ کارخانه گلاب‌گیری در سطح استان، یک کارخانه در این شهرستان فعال است که از این میزان تولید گل‌محمدی، بیش از ۵۰۰ هزار لیتر گلاب استخراج می‌شود.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: گل محمدی با توجه به اینکه یک محصول کم آب‌بر با سودآوری بالا و اینکه کمتر در معرض آفت بیماری است، کشاورزان ملایر استقبال خوبی از کشت این محصول دارند.

میرباقری با بیان اینکه هر هکتار گل‌محمدی بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان سودآوری دارد، بیان کرد: روزانه بین ۱۰ نفر برای هر هکتار اشتغال ایجاد می‌کند.

به گفته وی برای برداشت گل‌محمدی از زنان روستایی استفاده می‌شود و برای هر کیلو بین ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان دستمزد در نظر گرفته می‌شود که بستگی به کشش بازار و عرضه و تقاضا تغییر می‌کند.

وی زمان برداشت گل محمدی را از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد به مدت یکماه عنوان کرد و گفت: در همه بخش‌های تابعه و روستاهای این شهرستان گل‌محمدی کشت می شود و خردمند بیشترین میزان تولید را دارد.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه گل‌محمدی بیشتر در مناطق کوهستانی و خنک‌تر کشت می‌شود، ادامه داد: گل‌محمدی از نظر وضعیت خوب خاکی در تمام نقاط این شهرستان کشت می‌شود و بیشترین پراکنش کشت گل‌محمدی استان همدان مربوط به ملایر است.

میرباقری یادآور شد: از سطح ۱۸۶ هکتار گل‌محمدی در ملایر، ۶ هکتار آن به صورت نهال است و میانگین متوسط برداشت گل‌محمدی در این شهرستان بین ۲ تا سه تُن گل تَر برداشت می‌شود.

وی بیان کرد: ملایر در تولید و برداشت گل‌محمدی رتبه نخست استان را دارد و حدود ۶۶ درصد از میزان کشت گل‌محمدی استان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایرنا؛ ۳۵۰ هکتار از اراضی استان همدان به کشت گل محمدی اختصاص دارد که از این میزان ۱۸۶ هکتار آن مربوطه به شهرستان ملایر است که طبق گزارش سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، امسال برداشت بیش از ۷۰۰ تُن گل محمدی پیش‌بینی شده است.