مراغه- ایرنا- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پیامی که برای سومین کنفرانس ملی پدافند سایبری ارسال کرد، نوشت: فضای مجازی کشورمان نیازمند اتخاذ رویکردهای نوینی جهت جلوگیری از نفوذ بیگانگان است. 

به گزارش ایرنا در پیام «محمدمهدی طهرانچی» که امروز، پنج‌شنبه در این رویداد علمی قرائت شد، اضافه کرد: چندی پیش  رهبر انقلاب اسلامی نیز در خصوص  مدیریت فضای مجازی فرمودند که «فضای مجازی را باید مدیریت کرد؛ مردم باید از این امکان استفاده کنند؛ فضای مجازی بلاشک برای مردم وسیله آزادی است و خیلی هم خوب است اما نباید این وسیله را در اختیار دشمن گذاشت که بتواند علیه کشور و ملت توطئه کند». 

وی ادامه داد: ضرورت و اهمیت صیانت از فضای سایبری کشور در مقابل انواع تهدیدها و تهاجم‌های سایبری و به ویژه جنگ سایبری بر کسی پوشیده نیست زیرا امروزه حمله‌های پیشرفته‌ی سایبری، خطرهای جدی را برای اقتصاد و امنیت ملی کشورها پدید آورده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: در این میان جمهوری اسلامی ایران هم به عنوان یک کشور مقتدر، در معرض انواع تهدیدهای فراوان قرار دارد لذا در جهت تامین امنیت ملی، پرداختن به شناسایی تهدیدها و مقابله با آنها جزو اولویت‌های ضروری و اساسی مراکز علمی محسوب می‌شود.

«طهرانچی» در ادامه این پیام نوشت: همزمان با آغاز رویداد ملی گام دوم در خرداد ماه 1401که سومین کنفرانس ملی پدافند سایبری بعد از برگزاری دو دوره موفق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه در حال برگزاری هست، گام مثبتی در راستای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و نظام موضوعات برنامه علمی (پایش آزاد) و رسالت‌های دانشگاه در توجه به مسایل روز جامعه در این زمینه برداشته می‌شود. 

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که «با نگاه علمی و  دانشگاهی و با توجه به اهداف و رسالت‌های تعیین شده نسبت به عملی نمودن نتایج حاصل از این کنفرانس، گام مثبتی برداشته شود.

در بخسش دیگری از این پیام آمده است: توسعه  روزافزون و شگفت‌انگیز فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی و فضای مجازی باعث تغییر و دگرگونی در همه ابعاد زندگی بشر شده  است؛ به‌گونه‌ای که هر روزه شاهد وقوع هزاران رخداد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و غیره در فضای نامتناهی سایبری هستیم. 

وی ادامه داد: به دلیل وجود ویژگی‌های فوق‌العاده مهم فضای سایبری، نگرش دولت‌ها و حکومت‌ها برای بهره‌مندی از این فضا جهت راهبرد اهداف خود، روز به روز  توسعه یافته است و در این میان وجود تهدیدهای نوظهوری چون جنگ سایبری، تروریسم سایبری و جاسوسی سایبری، می‌تواند مانع اجرایی شدن اهداف مورد نظر  برای بهره‌مندی از مزایای بی‌شمار  فضای سایبری شود که پدافند سایبری می‌تواند بهترین روش مقابله با این تهدیدات محسوب شود. 

به گزارش ایرنا سومین کنفرانس ملی پدافند سایبری طی روز جاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه در حال برگزاری است. 

به گفته «بابک پورقهرمانی» دبیر علمی سومین کنفرانس ملی پدافند سایبری، 292 مقاله به دبیرخانه این رویداد علمی ارسال شده که 240 مقاله از آنها پذیرش شده است. 

دو کارگاه تخصصی «آشنایی با مقررات پدافند سایبری و حمله‌های سایبری» و همچنین «متاورس» طی روز جاری در این همایش با حضور سردار امیر مقدمی، قام مقام سازمان پدافند غیرعامل کشور و همچنین سخنرانی سردار جلالی از طریق ویدئو کنفرانس برگزار خواهد شد. 

جنگ نرم، دفاع سایبری، امنیت سایبری، اصول پدافند سایبری، دیپلماسی پدافند سایبری، مقابله با حملات سایبری، پیشگیری و صیانت سایبری، نسل آینده تهدیدهای سایبری، شناسایی حمله‌های آینده سایبری، بومی‌سازی پدافند سایبری و پاسخ در قبال حمله‌های سایبری از محورهای این کنفرانس ملی است.

همچنین از دیگر محورهای این رویداد علمی می‌توان به «سرمایه اجتماعی ملی و پدافند سایبری»، «سرمایه اجتماعی بین‌المللی و پدافند سایبری»، «زیست‌بوم سایبری و نقش آن در پدافند سایبری»، «نقش سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی در قلمرو پدافند سایبری»، «نقد و بررسی قوانین و مقررات دخلی در حوزه پدافند سایبری»، «نقد و بررسی قواعد و مقررات بین‌المللی در حوزه پدافند سایبری»، «اولویت‌های برخورد در قبال تهدیدهای سایبری» و سایر موضوعات مرتبط اشاره کرد.

دو کنفرانس پیشین نیز طی سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۸ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه برگزار شده بود و برگزاری سومین کنفرانس ملی پدافند سایبری با تاخیر به دلیل شرایط کرونایی و در راستای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی در برنامه کار قرار گرفته است.