سنندج- ایرنا- جمعی از مسوولان استان کردستان در جلسه کنسرسیوم صادراتی مربوط به خوشه فرش استان اعلام کردند که رونق فرش دستباف استان نیازمند افزایش خلاقیت در تولید آن است.

به گزارش ایرنا، جلسه کنسرسیوم صادراتی مربوط به خوشه فرش کردستان با حضور جمعی از مسوولان و تولیدکنندگان حوزه فرش دستباف استان روز پنجشنبه در دومین دوره نمایشگاه معرفی توانمندی های صنایع کوچک کردستان تشکیل شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در این جلسه اظهار داشت: کردستان دارای ۲ برند مشهور فرش سنندج و بیجار است و باید در راستای تقویت این هنر صنعتی تلاش کنیم و اجازه ندهیم از بین برود.

مهدی رمضانی اضافه کرد: افزایش خلاقیت در تولید این هنر صنعتی هم موجب رونق آن و هم باعث افزایش میانگین دستمزد بافندگان خواهد شد لذا فعالان این حوزه باید به سمت و سوی تولید خلاقانه فرش حرکت کنند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه از اواخر سال ۱۳۹۹ خوشه فرش در استان شکل گرفته است، گفت: یکی از مشکلات مربوط به بازار فرش دستباف به مسائل مربوط به صادرات آن بر می گردد.

بختیار خلیقی ادامه داد: در شهرستان بیجار با حضور هلدینگ تجارت گستران گروس امید می رود بسیاری از مشکلات و موانع پیش روی فرش دستباف برطرف شود و شاهد رونق آن باشیم.

وی با اشاره به اینکه وجود این هلدینگ باعث جلوگیری از پراکنده کاری و جزیره ای عمل کردن می شود، افزود: استفاده از این هلدینگ در خوشه فرش عامل موثری در کسب بازارهای خارجی و صادرات این محصول است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه ۹۰ هزار بافنده فرش دستباف در استان فعالیت می کنند، گفت:  از این تعداد ۵۰ هزار نفر آنها در خوشه فرش استان ثبت نام کردند و مابقی هم عضو تعاونی نیستند و به طور مستقل کار می کنند.

خلیقی با اشاره به اینکه یک سوم جمعیت استان بافنده فرش هستند، اضافه کرد: از مجموع کل این بافندگان تنها ۱۳ هزار نفر زیر پوشش بیمه قرار گرفتند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه تحول در صنعت فرش دستباف مستلزم دانش بینان کردن آن است، اظهار داشت: تولیدکنندگان فرش دستباف با استفاده از تکنولوژی های مدرن می توانند طرح های جدید تولید کنند و اینگونه میزان فروش و در نتیجه دستمزد بافندگان هم افزایش می یابد.

حسین الله مرادی مدیر واحد نگارین نقش بیجار تولیدکننده فرش دستباف هم در این جلسه از حمایت های شرکت شهرک های صنعتی استان تشکر کرد و اظهار داشت: با حمایت این شرکت سال گذشته از نمایشگاه دبی بازدید و اطلاعات و تجربیات زیادی را کسب کردیم.

وی اضافه کرد: تا قبل از حضور در این نمایشگاه تصور نمی کردیم نهادی دولتی این میزان هزینه را برای حضور جمعی از تولیدکنندگان در رویدادی خارجی که بسیاری از شرکت های برتر دنیا حضور داشتند، تقبل کند.

این تولیدکننده فرش دستباف در بیجار با اشاره به اینکه فرش دستباف در ایران وضعیت مطلوبی ندارد، افزود: بافنده رکن اصلی تولید فرش دستباف است که دستمزد آن در شرایط اقتصادی کنونی بحدی پایین است که دیگر انگیزه و رغبتی برای ادامه کار ندارند.

الله مرادی ادامه داد: عرضه فرش دستباف در داخل کشور تنها جوابگوی هزینه های انجام شده در این حوزه نیست و تنها راه نجات این هنر گرانبها صادرات آن است.

مدیرعامل هلدینگ تجارت گستران گروس هم با اشاره به اینکه فعالیت این هلدینگ از سال گذشته آغاز شده است، اظهار داشت: این شرکت در توسعه و توانمندسازی کسب و کارها، صادرات و واردات و بازاریابی داخل و خارج از کشور فعالیت می کند.

فرزاد خدامرادی با بیان اینکه این هلدینگ ۹ سهامدار دارد، افزود: در واحدهای زیر مجموعه این هلدینگ برای بیش از ۵۰۰ نفر اشتغالزایی انجام شده است.