به گزارش ایرنا مزرعه ۱۸ هکتاری پرورش ماهی خاویاری در دهشیخ پاتاوه شهرستان دنا که چند سال است راه اندازی شده و جلوهای از خدمات ماندگار بخش کشاورزی در این استان است.
خاویار تخم ماهیان خاویاری و از گرانترین خوراکیهای جهان است. دریای مازندران به عنوان بزرگترین منبع ماهیان خاویاری در جهان، بیش از ۱۰ درصد خاویار جهان را تأمین میکند.
این گروه از ماهیها ساکن رودها و دریاچههای مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری، مناطق نزدیک به قطب و سواحل اوراسیا و آمریکای شمالی هستند. ارزش اقتصادی ماهیان خاویاری، تخم آنها یعنی خاویار از اشرافیترین و گرانترین فراوردههای غذایی در جهان محسوب می شود.
خاویار خود به تنهایی اشرافیترین صبحانه جهان محسوب میشود. بسیاری آن را به شکل خام یا همراه با زرده تخم مرغ یا خرده پیاز مصرف میکنند و گروهی نیز به اندازه نوک قاشقی از آن را همراه با سبزیجات معطر یا قطعه کوچکی از نان و کره میخورند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد روز چهارشنبه به همراه مسئولان سازمان جهاد کشاورزی برای بررسی وضعیت طرح ماهیان خاویاری دهشیخ از محل اجرای آن بازدید کردند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در این بازدید گفت: این مجتمع ۱۸ هکتاری در حال حاضر با ظرفیت ۴۰۰ تن در حال فعالیت است که خواسته اصلی سرمایه گذار آن توسعه این طرح تا یک هزار و ۴۰۰ تن است.
سید علی معتمدپور با بیان اینکه سرمایهگذار با وجود حجم بالای کار فقط یک میلیارد تومان تسهیلات گرفته است، افزود: در فاز توسعه این طرح به تسهیلات ساخت و سرمایه در گردش نیاز خواهد بود و جهاد کشاورزی از این طرح موفق حمایت خواهد کرد.
وی ادامه داد: دوره بهرهبرداری گونههای مختلف بین پنج تا ۱۰ سال است و از آنجایی که عمده مصرف خاویار در خارج از کشور است باید همه نهادهای متولی کمک کنند که مسیر صادرات این محصول ارزشمند و گرانقیمت هموار شود.
معتمدپور مزرعه ماهیان خاویاری اسلامی را با عنوان "مراورید" اولین مزرعه احداثی در این استان اعلام کرد و گفت: بعد از آن ۲ طرح دیگر ماهیان خاویاری را در منطقه خیرآباد گچساران احداث شد که یکی از آنها امسال به مرحله تولید و فروش رسید و دیگری به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این بازدید گفت: حمایت سازمان جهاد کشاورزی از اجرای این طرح ها و سرمایه گذاری های ارزشمند قابل تقدیر و باعث خوشحالی است.
سید علی احمدزاده افزود: این خدمات جهاد کشاورزی مایه مباهات دولت و نظام مقدس اسلامی هستند و استانداری نیز از توسعه و ایجاد چنین طرحهایی پشتیبانی می کند.
استاندار عنوان کرد: فعالیت های تولیدی در شرایط کنونی سختی های زیادی دارد و دولت در کنار سرمایه گذار این طرح و طرح های مشابه است.
وی از مسئولان جهاد کشاورزی خواست از سرمایه گذار این طرح حمایت های لازم صورت گیرد.
استاندار در ادامه این سفر از بخشهای مختلف طرح ۲۵۰۰ راسی پرورش گاو شیری نیز بازدید کرد و به بررسی خواستههای سرمایهگذار این طرح پرداخت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در بازدید از این طرح نیز گفت: این طرح روزانه ۴۴ تن شیر تولید میکند که ۱۵ تن آن در استان مصرف میشود و بقیه تولیدات آن به دیگر استانها صادر میشود.
معتمدپور نیاز کل استان به شیر را ۸۵ تن اعلام کرد و گفت: تولید شیر در این استان بیش از ۱۱۰ تن است و بخش زیادی از شیر تولیدی نیز خود مصرفی خانوارهای روستایی و عشایری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی افزود: هر چند سرمایهگذار و مدیر شرکت کشاورزی و دامپروری یاسوج پای کار است اما جهاد کشاورزی در همه شرایط اجازه نداد که این طرح موفق به ویژه در حوزه تامین نهادهها با چالش جدی مواجه شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این بازدید در یک جمعبندی گفت: نباید حمایت بخش دولتی از سرمایهگذاران به صدور مجوز تولید خلاصه شود بلکه این بخش باید از حمایت قاطع دولت برخوردار باشد و دولت سیزدهم نیز چنین حمایت هایی را خواهد داشت.
احمدزاده تصریح کرد: در بخش کشاورزی این روحیه جهادی و انقلابی مشاهده می شود و تداوم حمایت ها از این سازمان به تداوم این روحیه بستگی دارد.
استاندار از رئیس جهاد کشاورزی خواست که واحدهای زیرمجموعه این سازمان از جمله دامپزشکی، نظام مهندسی و نظام دامپزشکی را بیش از پیش با سیاستهای حمایت از تولید همراه کند و مانعی برای حمایت از تولید نباشد.
وی افزود: دولت دنبال تحول در این حوزه است و مدیران دولت سیزدهم باید قدردان و حامی سرمایهگذاران باشند.
استاندار ادامه داد: فرهنگ جذب سرمایهگذار در برخی دستگاه ها جا نیفتاده و من موردی را دیدم که برای تسهیلاتی از یک سرمایهگذار ۱۷ ضامن و در موردی هم بانک هشت ضامن خواسته است که اینها نمونه ای از موانع ایجاد شده از سوی بانکها در مسیر سرمایه گذاری است و دولت سیزدهم این موانع را برخواهد داشت.
استاندار ادامه داد: اگر اراده مردم و دلسوزی مدیران با هم اتفاق بیفتد، شرایط برای کسب رتبه اول تولید ماهی در کشور فراهم است.