به گزارش ایرنا، در بیانیه روز پنجشنبه وزارت دفاع انگلیس آمده است: روسیه در هفته های اخیر فرماندهان ارشدی را که عملکرد ضعیفی در مراحل آغازین حمله به اوکراین داشتند، اخراج کرده است.
این بیانیه میافزاید: ژنرال «سرهی کیسل» که فرماندهی ارتش زبده گاردهای تانک اول را بر عهده داشت، به دلیل ناکامی در تصرف خارکیف از کار تعلیق شد. معاون دریاسالار «ایگور اوسیپوف» که فرماندهی ناوگان دریای سیاه روسیه را برعهده داشت نیز احتمالاً در پی غرق شدن کشتی رزمی مسکوا در ماه آوریل تعلیق شد. «والری گراسیموف»، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح فدراسیون روسیه احتمالاً در سمت خود باقی می ماند، اما مشخص نیست که آیا او اعتماد ولادیمیر پوتین را حفظ می کند یا خیر.
در ادامه بیانیه آمده است: فرهنگ پنهان کاری و فراری دادن احتمالاً در ارتش و سیستم امنیتی روسیه رایج است.
وزارت دفاع انگلیس بر همین اساس ادعا کرد: بسیاری از مقام های دخیل در تهاجم به اوکراین احتمالاً به طور فزایندهای سرگرم اجتناب از مقصر شناخته شدن در عقبنشینیهای روسیه هستند و به نظر می رسد این مساله فشار بیشتری بر مدل متمرکز فرماندهی و کنترل روسیه وارد میکند زیرا افسران به طور فزایندهای به دنبال ارجاع تصمیمات کلیدی به مافوق خود هستند.
بر اساس ارزیابی های ادعایی وزارت دفاع انگلیس، در چنین شرایطی برای روسیه دشوار خواهد بود که ابتکار عمل را دوباره به دست آورد.
از ابتدای جنگ در اوکراین وزارت دفاع انگلیس آخرین ارزیابی های خود را از تحولات در این کشور به صورت روزانه گزارش میدهد. در واقع انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است. این کشور تقریبا هفتهای یک بار تحریمهای جدیدی را علیه روسیه وضع میکند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی روسیه که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.