به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز پنجشنبه در اولین جلسه کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت و خانواده کردستان اظهار داشت: آمار خودکشی سال گذشته در کردستان پایین تر از متوسط کشوری بوده و برخی بدون دلیل، برچسبهایی در زمینه بالاترین آمار خودکشی را به استان منتسب می کنند که هیچ خیر و بهرهای ندارد.
وی به روند کاهشی این پدیده اجتماعی در استان اشاره کرد و افزود: این روند اگرچه امیدآفرین است ولی راضی کننده نیست که باید دلیل ایجابی و سلبی آن با مشارکت جدی دستگاههای اجرایی فرهنگی و کمک پژوهشی مراکز آموزش عالی استان بررسی و راهکارهای مقابله نیز ارائه شود.
استاندار کردستان انتقال جهان بینی اسلامی و درست به دانش آموزان و دانشجویان را مورد تاکید قرار داد و افزود: با این شیوه، نسل جوان هیچگاه به بن بستی به نام خودکشی نمی رسد.
زارعی کوشا با بیان اینکه رسالت اجتماعی با رسالت فرهنگی دستگاههای فرهنگی درهم تنیده شده و نمی شود یکی را از دیگری منفک کرد، گفت: دستگاههای فرهنگی باید نسبت به مسائل اجتماعی هم حساس باشند و در قبال آن احساس تکلیف کنند چرا که رشد هر آسیب اجتماعی نشان از ضعف دستگاههای فرهنگی است.
وی با بیان اینکه اگرچه فقر و بیکاری از عوامل پدیده اجتماعی خودکشی است ولی بر اساس آمار در رده های پایین عوامل این اقدام است، اضافه کرد: کردستان از استانهای با درصد بالای بیکاری در کشور است که این مساله بصورت مستقیم یا غیرمستقیم فرد را به سمت یاس و ناامیدی سوق می دهد و برای همین درصدد هستیم تا با جدیت این معضل را کاهش دهیم و تصمیم گیری ها بر اساس واقعیتها و نتایج حاصل از پژوهش مراکز آموزش عالی از دغدغه های مردم باشد.
استاندار کردستان یکی از موانع پیشرفت سریع مسائل حوزه فرهنگی و اجتماعی را شفاف نبودن فاکتورهای این حوزه دانست و گفت: رصد، تجزیه و تحلیل و احصای آن از عواملی است که می تواند به پیشبرد اهداف این حوزه کمک کند.
استاندار کردستان تاکید کرد: یکی از مهمترین مسوولیتها در قبال مردم استان پیگیری مسائل اجتماعی است که گاهی ما مدیران با غرق شدن در کارهای عمرانی و اجرایی از این مسولیتهای اجتماعی غافل می شویم و این نشست باید نقطه آغازی برای برگزاری منظم جلسات کارگروه دستور جلسات روشن و پیگیری منتج به نتیجه باشد.
وی با اشاره به اینکه مردم کردستان از فعالترین مردم کشور در امور خیر هستند، انسجام بخشی فعالیتهای خیریه را خواستار شد و گفت: این مساله به حذف موازی کاری و برون داد مثبت نتایج کارهای خیر منجر می شود .
زارعی کوشا تاکید کرد: باید مجموعه دولت و خیرین به تفاهم مشترک و برنامه ریزی مناسبی برای تحقق بهتر اهداف خیریه برسند و در این میان نقش دولت تسهیل گری است.
وی گفت: با الگوگیری از نمونه های موفق خیریه در دیگر استانها، می شود زمینه طراحی و بازمهندسی این کارها را در استان فراهم کرد .