تهران- ایرنا- مدیر انتشارات دفتر نشر معارف با اشاره به این‌که بخش حضوری و مجازی نمایشگاه کتاب مکمل یکدیگرند، گفت: استقبال از این نمایشگاه خوب و دلچسب است؛ ناشرانی که در سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور پیدا کرده‌اند، همانطور که انتظار می‌رفت، بسیار قدرتمند ظاهر شده‌اند.

مسعود پیرمرادیان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، اظهار کرد: شیوع کرونا زمان مناسبی را برای اهالی مطالعه جهت خواندن بیشتر ایجاد کرد ولی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با توجه به دو سال وقفه به سبب ویژگی‌های خود در ایجاد انگیزه برای خواندن و مطالعه بیشتر، بسیار موثر است.

وی افزود: در ایام شیوع کرونا، مردم مجبور بودند زمان بیشتری را در خانه سپری کنند و بحث قرنطینه باعث شده بود که پیوند آنان با کتاب و کتابخوانی بیشتر شود ولی علی‌رغم این موضوع به شخصه فکر می‌کنم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در ایجاد انگیزه برای مطالعه اثرگذار است.

این فعال فرهنگی در واکنش به کسانی که معتقدند بهتر است نمایشگاه کتاب به صورت «موضوعی» برگزار شود، عنوان کرد: این نمایشگاه یک رویداد بزرگ فرهنگی است و نباید با خرد کردن آن، عظمت آن را، از بین برد. اینکه ما بخواهیم نمایشگاه کتاب را به بهانه تخصصی‌تر کردن تکه تکه کنیم، جذابیت آن را کاهش می‌دهد.

مدیر انتشارات دفتر نشر معارف استقبال از سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را خیلی خوب توصیف کرد و یادآورشد: هر چند که مشکلات اقتصادی و گرانی کتاب‌ مانع از خرید گسترده کتاب توسط مردم شده است اما استقبال از این نمایشگاه همچنان خوب و دلچسب است. ناشرانی که در این نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند، همانطور که انتظار می‌رفت، بسیار قدرتمند ظاهر شده‌اند. اگرچه که در روزهای نخست خالی بودن برخی از غرفه‌ها این احساس (تاکید می‌کنم فقط این احساس) را در بیننده ایجاد می‌کرد که شاید از آمدن به نمایشگاه منصرف شده‌اند اما چنین نبود.

وی همزمانی مجازی و حضوری نمایشگاه کتاب را عاملی جهت تامین عدالت فرهنگی دانست و تصریح کرد: در حال حاضر بخش حضوری و مجازی نمایشگاه مکمل یکدیگرند؛ نمایشگاه مجازی در کنار نمایشگاه حضوری دو ضلع اصلی نمایشگاه کتاب تهران هستند و اگرچه لازمند ولی کافی نیستند و جا داشت ضلع سوم آن یعنی فروشگاه‌های کتاب نیز تقویت شوند؛ یعنی هم نمایشگاه مجازی و هم نمایشگاه حضوری و هم کتابفروشی‌های سراسر کشور در این ایام حضور قدرتمندی داشته باشند. چون زیر ساخت این کار پیش‌تر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی شده است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: این موضوع باعث می‌شود تا آنان که امکان حضور در نمایشگاه را ندارند ولی برای‌شان لمس فیزیکی این کالای فرهنگی مهم است و دوست دارند کتاب‌ها را از نزدیک ببینند و لمس کنند، بتوانند با مراجعه به کتابفروشی‌های سراسر کشور این نیاز خود را تامین کنند و لذت کافی و وافی از این رخداد فرهنگی را ببرند.

پیرمرادیان در زمینه تقویت بخش‌های جنبی و فرهنگی نمایشگاه گفت: طبیعتاً این بخش‌ها نیز باید تقویت شوند. لازم است این نمایشگاه ضمن این‌که فرصتی برای تقویت مخاطبان کتاب و معرفی اصحاب نشر و خالقان ادبی و نویسندگان فراهم می‌کند، بتواند شرایطی را فراهم کند تا ویراستاران و آنانکه در تولید کتاب‌ها موثرند اما خیلی دیده نمی‌شوند، دیده شوند. باید از این رو لازم است این بخش‌ها را تقویت کرد.