گرگان- ایرنا- رییس شورای عالی استان‌های کشور و نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: قانون انتخابات شوراها ناکارآمد است زیرا به جای حاکمیت کارشناسی و تخصصی، نگاه سیاسی بر آن چیره می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پرویز سروری عصر روز پنجشنبه در نشست خبری در گرگان اظهارداشت: متاسفانه به علت وجود قانون فعلی انتخابات شوراها، نگاه سیاسی به عنوان‌ یک‌ مخدر برای شوراها محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: وقتی ۲ انتخابات سیاسی و اجتماعی همزمان برگزار شود، جریان اجتماعی محکوم می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: قرار نگرفتن جریان سیاسی تحت جریان اجتماعی، آسیب جدی به شوراییان وارد می‌کند و حتی مجموعه پست‌های مدیریت فرهنگی - اجتماعی، سیاسی بسته می‌شود.

رییس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: موجی که جریان سیاسی با خود می‌آورد، جریان اجتماعی را با خود می‌برد.

سروری تاکید کرد: نتیجه این مساله نشستن آدم‌های سیاسی روی صندلی‌های کارشناسی می‌شود که مشکلاتی که وجود دارد، آسیب‌های وارده ناشی از این مساله است‌.

وی ادامه داد: مدل برگزاری انتخابات شوراها هم اشتباه است زیرا ۲ طیف اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در هر دوره یا برنده یا بازنده می‌شوند و سهمی در تصمیم‌گیری‌های شهری ندارند.

وی تصریح کرد: در قانون شوراها باید به سمت مدل‌های مشارکت‌پذیر برویم بطوری که هر طیف یا گروهی هرچند درصد رای آورد به همان میزان در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در پارلمان سهم داشته باشند.

نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: در این فرآیند در موضوعات مختلف، کسانی که شایستگی لازم را دارند وارد شورا خواهند شد.

سروری ادامه داد: یکی دیگر در کلاف‌های سردرگم بزرگ، تغییر ۷۰ درصدی نمایندگان مجلس در هر دوره است، عهده‌دار بودن نمایندگان مجلس در انتخابات شوراها به عنوان هیات نظارت کار درستی نیست زیرا در هر دوره شرایط و احراز هویت کاندیداها براساس نظر نمایندگان تغییر می‌کند که نشان می‌دهد، روند نظارت از ثُبات لازم برخوردار نیست.

وی خاطرنشان کرد: هیات نظارت بر انتخابات شوراها باید از مسوولیت نمایندگان خارج و به شورای نگهبان یا هیات نظارت مستقل سپرده شود.

رییس شورای عالی استان‌ها گفت: در مجموع وضعیت، مدل و قانون هیات  نظارت نیازمند بازبینی و تغییر است.

سروری افزود: این مباحث زمانی طرح و مطرح و از زبان افرادی همچون نیروهای انقلاب گفته می‌شود که امروز ما نیروهای انقلاب بیشتر سهم را در شوراها و اداره آن برعهده داریم، 

وی بیان کرد: همچنین معتقدیم که زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باید از انتخابات شوراها جدا باشد.

وی خاطرنشان کرد: در کشور ۱۲۶ هزار عضو شورایی در سطوح شوراهای اسلامی و شهر داریم که برخی با کمترین نظام آموزشی شوراها وارد می‌شوند و حتی نظام‌های آموزشی ویژه شوراییان هم الزامی در آن نیست.

رییس شورای عالی استان‌ها ادامه داد: این چنین افرادی متاسفانه بر روی مهم‌ترین صندلی‌های نظام تصمیم‌گیر برای مردم می‌نشینند و تصمیم‌گیری می‌کنند، معتقدیم در این بخش باید یک نظام آموزش الزام‌آور وجود داشته باشد که فرد رای‌گیرنده با دانش و آگاهی از قوانین، اختیارات، تکالیف و وظایف روی صندلی تصمیم‌گیر بنشیند.

وی بیان کرد: بررسی تخلفات نشان می‌دهد که به علت آگاهی نداشتن نمایندگان، در تصمیم‌گیری‌ها و مصوبات مشکلاتی به وجود می‌آید، این افراد در واقع هم باید به دستگاه قضا جوابگو باشند و هم در کار مردم، اخلال به وجود می‌آورند.

سروری اضافه کرد: سطح آموزش‌ها باید در سطح نمایندگان در حوزه‌های شهری و روستایی باشد و اگر فردی بخواهد از سطح روستا به بخش، سپس شهر و بعد آن‌ شهرستان و در نهایت به سطح شورای عالی راه یابد باید بنا به همان میزان، سطح کیفیت آموزشی تغییر کند.

به گفته وی دولت و مجلس هم این منطق و وجود یک نظام‌ آموزشی متقن‌ را قبول دارند.

سروری عصر سه‌شنبه برای شرکت در اولین اجلاسیه ۲ روزه روسای شوراهای اسلامی استان‌های کشور، به گلستان سفر کرده است، وی در شب اول حضورش در گلستان به دیدار ائمه جمعه اهل سنت آق‌قلا (حاج‌آخوند عبدالحی میرزاعلی و حاح‌آخوند عبدالرزاق رهبر) و خانواده شهیدان حبیب‌لی (۲ برادر شهید اهل سنت) رفت.

سروری روز گذشته در مراسم افتتاحیه این‌ اجلاسیه شرکت و سپس با آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی (نماینده ولی‌فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان) دیدار و گفت و گو کرد و همچنین در این روز در همایش اعضای شوراهای بخش، شهر و شهرستان شرق گلستان (هفت شهرستان) در گنبدکاووس حضور داشت.

سروری امروز در مراسم اختتامیه این اجلاسیه شرکت کرد و عصر امروز در همایش اعضای شوراهای بخش، شهر و شهرستان مرکز و غرب گلستان (هفت شهرستان) در گرگان حضور خواهد داشت.