به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، هشتمین نشست خبری نمایشگاه کتاب تهران، ۲۹ اردیبهشت با حضور علی رمضانی قائم مقام نمایشگاه، محمد الهیاری مدیر کمیته ناشران داخلی نمایشگاه، مجید صحاف مدیر کمیته تبلیغات، ارتباطات رسانهای و فضای مجازی و کیوان امجدیان مشاور قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
رمضانی با اعلام اینکه نباید مردم مبنای حضور خود در نمایشگاه را بر اساس تمدید نمایشگاه کتاب در آینده تنظیم کنند، ادامه داد: به همه مردم عزیز توصیه میکنیم از فرصت باقی مانده نمایشگاه استفاده کنند. تقاضا دارم فردا در ساعات ابتدایی روز به نمایشگاه بیایند که گرفتار ترافیک نشوند. موضوع تمدید نمایشگاه کتاب اقدامی پیچیده و نیازمند هماهنگی دستگاههای مختلف است. در نتیجه بعید است بخش حضوری نمایشگاه تمدید شود و امکان تمدید بخش مجازی وجود دارد.
مردم سادهتر میتوانند خرید کنند
قائم مقام نمایشگاه کتاب با اعلام کاهش دقایقی که مردم در سایت نمایشگاه برای خرید زمان صرف میکنند، ادامه داد: در نمایشگاه مجازی اول مدت زمان حضور تا پایان خرید افراد به صورت میانگین ۲۴ دقیقه بود. در نمایشگاه مجازی دوم این مدت به ۱۴ دقیقه و ۳۰ ثانیه رسید اما در این دوره نمایشگاه مدت زمان لازم برای خرید افراد به زیر ۱۲ دقیقه رسید. کاهش دقایق مورد نیاز مردم نشان میدهد امکانات بهتر شده و مردم سادهتر میتوانند خرید کنند.
به گفته رمضانی تا پایان ۲۸ اردیبهشت، مجموع فروش مجازی و حضوری ۱۱۵ میلیارد تومان بود. از این میزان نزدیک ۵۴ میلیارد تومان در بخش مجازی و ۶۱ میلیار تومان در بخش حضوری کتاب فروخته شدهاست.
او با اعلام اینکه نمایشگاه کتاب موجب نشاط جمعی میشود، ادامه داد: ساعات فعالیت نمایشگاه کتاب در ۲۹ و ۳۰ ذاردیبهشت تا ساعت ۲۱ شد. فردا عصر در سالن شبستان سرود «سلام فرمانده» اجرا خواهدشد که به برگزاری پر شور نمایشگاه کتاب کمک میکند.
برخی از ناشران بستههای سفارش داده شده را ارسال نکردند
رمضانی درباره نتایج سومین جلسه سوم کمیته رسیدگی به تخلفات در نمایشگاه مجازی اعلام کرد: در این کمیته برای ۴۵ پرونده رای صادر شد، تخلف این ناشران به دلیل عرضه کتاب ناشران دیگر، بحث دستگاه پوز، برگزاری برنامه اعلام نشده و ... است. احکام صادر شده از تعطیلی ۳ تا ۵ ساعتی غرفه، تذکر کتبی یا محرومیت از حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد یا محرومیت از شرکت در دوره بعد نمایشگاه است.
به گفته او مرکز پاسخگویی تا این ساعت به ۳۴ هزار تماس پاسخ دادهاست. از این تعداد ۲۷ هزار تماس ورودی و ۷ هزار تماس خروجی بود. افزایش خروجی در روزهای پایانی نمایشگاه کتاب به این دلیل است به برخی از ناشران بستههای سفارش داده شده را ارسال نکردند.
نمیتوان مانع حضور ناشران کتابساز شد
الهیاری درباره افزایش تعداد غرفههایی که کتاب دیگر ناشران را کتابسازی کردند و در نمایشگاه میفروشند، بیان کرد: این دست از اقدامات به قدمت نمایشگاه سابقه دارد. مادامی که قوانین نمایشگاه بر اساس تعداد عناوین کتاب تولیدی است، نمیتوان مانع حضور ناشران کتابساز شد. تعداد زیادی از ناشران عنوانهای مشترک داشتند. این موارد در شورای سیاستگذاری نمایشگاه مورد بررسی قرار گرفت، امیدوارم در دورههای آتی شاهد حضور ناشران کیفیتر باشیم.
مدیر کمیته ناشران داخلی نمایشگاه درباره رونمایی از کتاب یکی از افراد شناخته شده در فضای مجازی و برگزاری جشن رونمایی از کتاب این فرد در نمایشگاه کتاب، توضیح داد: از ناشران خواستیم تا در ساعات شلوغ از کتاب رونمایی نکنند، اما ملاک اصلی داشتن مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
به گفته الهیاری، کمیته ناشران داخلی وظیفه نظارت بر عملکرد ناشران را هم دارد، ناشران نباید در غرفه خود، کتاب ناشر دیگر را عرضه کند، مگر اینکه نمایندگی سایر ناشران را گرفته باشند.
او درباره فروش اسباببازی در بخش کودکان و نوجوانان با بروشوری چند صفحهای که شابک دریافت کردهاست، گفت: ناشران نباید اسباببازی را در نمایشگاه بفروشند، باید در بخش کودک و نوجوان فقط کتاب فروخته شود. مشاهده کردیم که برای بروشور اسباببازی شابک دریافت شدهاست، شورای سیاستگذاری و معاونت فرهنگی باید برای حل این مشکل برنامهریزی کند.