به گزارش ایرنا ، سیدعلی مهاجر روز پنجشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی گلستان در دفتر نماینده ولی فقیه در استان اظهارداشت: نمیتوان به مساله حجاب تکبعدی نگاه کرد بلکه نیازمند جهاد تبیین درباره حجاب هستیم.
وی افزود: بحث عفاف و حجاب جدای از اینکه یک مساله دینی و اخلاقی بوده دارای یک بُعد انسانی هست که دارای اهمیت بسیار زیادی است.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان با اشاره به اینکه حیا و شرم و خویشتنداری در برابر خطا و گناه یک بحث انسانی است، خاطرنشان کرد: شرم و خویشتنداری همچون مقوله عدل و عدالت که مورد قبول همگان بوده، یک مساله مطلوب انسانی است.
باید بر مبنای واقعیت ها تصمیم گیری شود
نماینده ولیفقیه در استان گلستان و امامجمعه گرگان هم گفت: باید شاکله و ذائقه سازی شفاف و مشخصی در حوزه حجاب و عفاف تعریف شود و معتقدم اگر قرار باشد مکتبی شاکلهای را برای امر حجاب تعریف و تبیین کند؛ کتاب مساله حجاب شهید مطهری است.
آیتالله سیدکاظم نور مفیدی یادآور شد: امروز با مسائل گوناگونی روبهرو هستیم که بر روی زیست و شاکله جامعه تأثیر دارد که میتوان به فضای مجازی اشاره کرد که حتی خدا تا سادهترین مسائل در آن بعضاً زیر سؤال میرود.
وی با اشاره به تبلیغات سوء و هجمههای دشمنان به انقلاب اسلامی یادآور شد: چیزهای مختلف اجتماعی، اقتصادی، مذهبی و معیشتی بر روی شاکلهی مردم تأثیر میگذارد که در این شورا باید به همهی این تأثیرگذارها بر روی مردم و زیستشان توجه نشان دهیم، ما باید واقعیتها را ببینیم و بعد تصمیمگیری کنیم.
آیت الله نورمفیدی با اشاره به مسائل قانونی مطرحشده در باب حجاب و ایجاد قرارگاهها و تذکرات لسانی و امر به معروف بیان کرد: شرط امر به معروف احتمال تأثیر است؛ گاهی این امر نه تنها اثر نمیگذارد بلکه ممکن است بدتر هم کند.
عدالت و سرمایه اجتماعی و مسائل اقتصادی از اولویت های دولت است
حجتالاسلام مهدی بیاتی دبیر کارگروه زیست عفیفانه شورای فرهنگ عمومی کشور که بهصورت وبیناری در جلسه حضور داشت، دربارهی راهبرد سهپایه زیست عفیفانه الگویی پیشرو و عملیاتی برای امروز ایران و حکمرانی نظام اسلامی در موضوع عفاف و حجاب متناسب با وضعیت فعلی کشور در سال ۱۴۰۱ گفت: توجه به سرمایههای اجتماعی و توجه به مسائل اقتصادی و بهبود معیشت و تلاش برای ایجاد نظام عدالت اجتماعی از اولویتهای دولت سیزدهم است.
وی با اشاره به برخی استدلالهای تاریخی، شرعی، سیاسی و اجتماعی اضافه کرد: مساله عفت عمومی، خویشتنداری جنسی، حیاء و حتی مقوله پوشش و حجاب چیزی نیست که بتوانیم از آن کوتاه بیاییم.
بیاتی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع فعالان مردمی عفاف و حجاب در سال ۹۷ و آمار حجاب در سطح ملی، مطالبی را درباره انواع راهکارهای برونرفت از وضعیت فعلی و چالشهای آن را بیان کرد.
وی درباره راهبرد سهپایه زیست عفیفانه تصریح کرد: چرخش گفتمانی از حجاب شرعی به امنیت و آرامش خانواده، دسترسپذیری به پوشاک عفیفانه، ارزان و باکیفیت در سطح اجتماع و اثرپذیری تعزیر و درمان نسب به افراد فوق هنجارشکن نقشآفرین است.
بیانی از چرخش گفتمانی بهعنوان راهبرد اول نام برد و افزود: چرخش گفتمانی یعنی بهجای صحبت از حجاب، از امنیت و آرامش خانواده صحبت کنیم.
وی ضمن تبیین دسترسپذیری به پوشاک عفیفانه در سطح اجتماع، درباره راهبرد سوم، گفت: اثرپذیری تعزیر و درمان افراد فوق هنجارشکن (مانکن) که ادامه راهبرد اول خواهد بود و افراد فوق هنجارشکن تفهیم تخلف شده و به مراکز کلینیکی و اصلاحی ارجاع داده میشوند که در قالب مشاوره، مددکاری، کارگاه تبیینی به تقویت روحیه خودکنترلی و قانون پذیری آنها پرداخته میشود.
حجتالاسلام بیاتی ادامه داد: در این کلینیک مشکلات و اختلالات شخصیتی، روانی، اقتصادی و خانوادگی بررسی و برای رفع آن اقدامات کارشناسی انجام میشود، این افراد در صورت سپری کردن دوره درمان در کلینیک آمین، (یک تا شش ماه) درصورتیکه از سوی کلینیک گواهی مبنی بر اصلاح و درمان دریافت کنند هیچ پروندهای در محاکم قضایی نخواهند داشت.
ضرورت شاکله و ذائقه سازی در عرصه فرهنگ
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان گلستان هم گفت: اگر افراط و تفریط در عرصهی فرهنگ را شاهد باشیم، به نتایج مناسبی نمیرسیم.
مهدی بیگی با اشاره و ارجاع به سخنان رهبر معظم انقلاب اضافه کرد: در عرصهی فرهنگ باید شاکله سازی و ذائقه سازی را مدنظر گرفته و انجام دهیم، باید برای شاکله سازی کار زیر بیایی و درازمدت انجام شود و این مهم از سنین پایین ممکن است، باید لیدرهایی را تربیت کنیم که بین نوجوانان بروند و شاکله و ذائقه آنها را بسازند.
در همین ارتباط ، حیدر آسیابی رئیسکل دادگستری استان گلستان گفت: مفاد قانونی و الزامات درباره مساله حجاب مشخص است و جای هیچگونه مناقشهای ندارد.
وی ضمن اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه ما در کشورمان خلأ قانونی نداریم، اظهار کرد: در قانون اسلامی بدحجابی جرم است. همچنین برای تولیدکننده و توزیعکننده البسه هم قانون داریم.
وی ضمن اشاره به نقش نهادهای متولی و با تأکید بر ضرورت ریلگذاری و سیاستگذاری در میدان عمل و ایجاد قرارگاه عملیاتی درباره این مساله؛ گفت: در حوزه عفاف و حجاب متأسفانه شاهد پس رفت هستیم، اما با نظرات لسانی و فعالیتهای فرهنگی و نیز قانونی میتوان اقدامهایی را انجام داد.
نیاز امروز جامعه امیدبخشی و گفت و گوست
محمد رعیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ضمن اشاره به اینکه ماحصل گفتگو شکوفایی اندیشههاست و نهادینه کردن فرهنگ گفت و گو در جامعه ضروری است، دربارهی دستور آخر جلسه، گفت: پیشنهاد درج روز ملی نقد و گفت و گو در تقویم رسمی کشور به جهت خدمات علمی و پژوهشی «عبدالقاهر جرجانی» ادیب، نحوی، مؤسس و نظریهپرداز بلاغت در سده پنجم و پدر علم معانی و بیان در دستور قرار دارد که امیدوارم بتوانیم این مهم را محقق کرده و این شخصیت شاخص را به نسل نو معرفی کنیم.
وی با تأکید بر ضرورت تقویت رویکرد مثبت نگری و توسعهی نظام تشویق، گفت: شایسته است فضای گفتمان را تقویت کنیم و از کسانی که بر مدار فرهنگ حرکت میکنند و نیکاندیشاند تشویق کنیم که به تجربه نشان داده که رفتارهای سلبی چندان پاسخگو نیست و نیاز امروز جامعه تشویق و امیدبخشی و گفتوگو است.
در پایان جلسه از پوستر فراخوان جشنواره فیلم کوتاه تسنیم با محوریت قرآن و عترت رونمایی شد.