تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۳

تهران - ایرنا - دولت سودان که امروز بار دیگر صحنه تظاهرات مردمی علیه دولت نظامی در شهر خارطوم بود، با انتقاد از عدم حمایت مالی سازمان ملل تصریح کرد که نمایندگی سازمان ملل در سودان هیچ بودجه‌ای برای این کشور فراهم نکرده است.

به گزارش ایرنا، تارنمای اخبار سودان روز پنجشنبه به نقل از وزیر امور خارجه این کشور نوشت: نمایندگی سازمان ملل در سودان هیچ بودجه‌ای برای این کشور تامین نکرد.

«مریم الصادق المهدی» می‌گوید: در دو سال گذشته، سودان تنها ۴۰۰ میلیون دلار از نمایندگی سازمان ملل دریافت کرده است.

نمایندگی سازمان ملل متحد در سودان (UNMIS) توسط شورای امنیت سازمان ملل بر اساس قطعنامه ۱۵۹۰ در ۲۴ مارس ۲۰۰۵، در پاسخ به امضای توافقنامه صلح جامع بین دولت سودان و جنبش آزادی‌بخش خلق سودان ایجاد شد.

هم اینک «فولکر پرتس» نماینده سازمان ملل در امور سودان است.

با وجود اعلام ممنوعیت هرگونه تظاهرات اعتراضی از سوی مقام های سودان، معترضان به دولت نظامی حاکم در این کشور، امروز - پنجشنبه - بار دیگر به خیابان ها آمدند و به سمت کاخ ریاست جمهوری حرکت کردند.

سودان در ماه‌های اخیر به دلیل کودتای نظامیان علیه دولت این کشور، دستخوش تظاهرات و ناآرامی‌های گسترده شده است. معترضان خواهان کناره گیری نظامیان از قدرت و واگذاری آن به غیرنظامیان، برگزاری انتخابات دمکراتیک و حل مشکلات اقتصادی کشور هستند.

سازمان ملل نیز با ابراز نگرانی از افزایش خشونت‌ها در سودان، نسبت به وقوع یک فاجعه انسانی و بروز قحطی در این کشور هشدار داده است.

کمیته مرکزی پزشکان سودان پیش‌تر اعلام کرده بود که از ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱، بیش از ۸۰ نفر در تظاهرات مردمی علیه دولت نظامی و تشکلیل دولت مردمی به ضرب گلوله نظامیان کشته شده اند.

سازمان ملل متحد ماه گذشته نسبت به دوبرابرشدن تعداد افراد درگیر با گرسنگی و قحطی حاد در سودان در ماه های آینده هشدار داد.

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و برنامه جهانی غذا در بیانیه ای مشترک هشدار دادند که پیامدهای درگیریهای نظامی در بخش هایی از دارفور و منطقه کردووان، بحران اقتصادی و کاهش برداشت محصول ، امکان دسترسی مردم سودان  به غذا را کاهش می دهد.

بر اساس برآوردهای سازمان جهانی غذا  تعداد افراد درمعرض گرسنگی حاد درسودان تا سپتامبر آینده ممکن است به ۱۸ میلیون نفر برسد، در حال حاضر حدود ۹ میلیون نفر برای دستیابی به غذا نیازمند کمک هستند. ناامنی در دارفور و کردووان باعث از بین رفتن معیشت و آسیب به مزارع و در نتیجه بیکاری گسترده و افزایش تعداد آوارگان در ماه های گذشته  شده است.