نیویورک- ایرنا- در پی بحران کمبود شیرخشک در آمریکا که دامن خانواده های آمریکایی را در میانه افزایش قیمت ها گرفته است، رئیس جمهوری آمریکا برای مقابله با این بحران ناچار به توسل به قانون تولید دفاعی شد.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا قانون تولید دفاعی (DPA) را اجرایی کرده است تا بتواند با کمبود شدید محصولات شیرخشک در سراسر آمریکا مقابله کند.

استفاده از قانون تولید دفاعی که برای اولین بار در سال ۱۹۵۰ تصویب شد، به دولت آمریکا این اجازه را می دهد تا به کارخانه ها دستور دهد برای حمایت از تقاضا و تامین یک کالا که با کمبود مواجه است، تولید خود را افزایش دهند.

اکنون بایدن برای کنترل کمبود شیرخشک درحال استفاده از تمهیداتی است  که پیش از این، هنگام آغاز همه گیری کرونا در این کشور، جهت تامین نیازهای مردم از آنها استفاده شده بود.

دولت آمریکا همچنین به آژانس های بهداشت و کشاورزی دولت فدرال دستور داده است تا  با استفاده از قراردادهای پنتاگون با شرکت های هواپیمایی تجاری، برای واردات  شیر خشک از خارج از آمریکا که با استانداردهای ایمنی سازمان غذا و دارو مطابقت دارد،  اقدام کنند.

پیش از این، رئیس سازمان غذا و داروی آمریکا در پی بحران کمبود شیرخشک در کشورش، وعده بازگشایی کارخانه ای را داد که بر اثر مصرف محصولاتش دو نوزاد آمریکایی جان خود را از دست داده اند.

کمبود شدید شیرخشک در سراسر آمریکا به یک نگرانی بزرگ برای خانواده های آمریکایی تبدیل شده است و هفته گذشته به یک مساله بزرگ در واشنگتن تبدیل شد.

با توجه به داده های منتشر شده، نرخ کمیابی محصولات شیرخشک در آمریکا در هفته گذشته به ۴۳ درصد رسد.

تارنمای نشریه هیل در گزارشی نوشت: کارخانه ابوت نیوتریشن (Abbott Nutrition) در میشیگان به دلیل نگرانی‌های ایمنی در مورد آلودگی احتمالی تعطیل شده است.

 گفته می شود چهار نوزاد پس از مصرف محصولات این  کارخانه در میشیگان دچار یک عفونت باکتریایی نادر شدند  که دو نفر از آنها جان خود را از دست دادند.

"رابرت کالیف" رییس سازمان غذا و داروی آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی وعده داد  کارخانه میشیگان شرکت "ابوت نیوتریشن" که به دلیل نگرانی های کیفیتی تعطیل شده بود، پس از دو هفته بازگشایی خواهد شد.

کمیته نظارت مجلس نمایندگان آمریکا  اعلام کرده بود که قصد دارد در مورد چهار تولیدکننده بزرگ شیرخشک در این کشور  تحقیق کند و راه حل های چگونگی افزایش تولید این محصول را بررسی نماید.

این کمیته در یک پیام توییتری نوشت: کمبود شیر خشک برای خانواده‌های آمریکایی یک بحران است.

الیز استفانیک، نماینده جمهوری خواه کنگره نیز گفته بود: نوزادان در حالیکه والدینشان در تلاش جدی برای پیدا کردن شیرخشک جایگزین هستند، به رختخواب می روند.

بر اساس داده های مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های آمریکا، کمتر از نیمی از نوزادان در این کشور در سه ماه اول از تولدشان به صورت طبیعی شیر می خورند.