بجنورد- ایرنا- رییس دانشگاه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه "ال سی" بانوان لاهور پاکستان در بجنورد گفت: شاهنامه فردوسی، حماسه سرای ایرانی در کشور پاکستان شناخته شده و از اهمیت بسیاری برخوردار است.

به گزارش شامگاه پنجشنبه خبرنگار ایرنا، پروفسور فلیحه زهرا کاظمی که به صورت مجازی در آیین بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در بجنورد برگزارشد، با اشاره به تندیسی از این شاعر که در کشور پاکستان دایر است نشان از ارزش و شخصیت آن دربین مردم پاکستان است گفت: این شاعر گرانقدر الگو و استاد شاعران پاکستان است.

وی گفت: فردوسی در گستره فرهنگ و زبان فارسی، در شمار پرآوازه‌ترین حماسه‌سرایان جهان، جایگاهی بس رفیع دارد و در هر جای جهان که حرف از زبان فارسی به میان می آید در کنار آن نیز نام فردوسی می درخشد.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه پیروز پارسی نیز شاهنامه ای در راستای توصیف و تاریخ پیامبر اکرم (ص) را با روش شاهنامه فردوسی نوشته است گفت: هرچند که او فردی زرتشتی بود در کتاب خود علاوه بر دین اسلام به دین مسیحی نیز پرداخته است.

وی گفت: این شاهنامه در قالب ۴۰ هزاربیت است در راستای معرفی حاکمان زمان وی می باشد.

شاهنامه فردوسی مدافع زبان و فرهنگ ایرانی است

شاعر، پژوهشگر و استاد دانشگاه در ادامه این آیین با اشاره به اینکه شاهنامه مدافع زبان و فرهنگ ایرانی است  گفت: شاهنامه آبروی پدر معنوی ما ایرانیان است.

دکتر جواد محقق نیشابوری گفت: حکیم ابوالقاسم فردوسی طوسی در کتاب ارزشمند شاهنامه بخوبی فرهنگ ، تاریخ و هویت ایرانیان را نشان داده است.

وی گفت:در مجموع زمانی که تمدنی تحقیر شود حماسه ایجاد می شود و در زمان گذشته به دلیل زمینه های فرهنگی و جدال مدنی و تمدنی موجب شد تا فردوسی حماسه بیافریند و شاهنامه را خلق کند.

وی افزود: فردوسی هیچ گاه اشعار خود را برای تملق حاکمان و پادشاهان نسرود و بنده مال و درهم نشد بلکه انسان آزاده ای بود که در اشعار خود تمام تلاش خود را برای بیان حقایق تاریخی بکار می بست.

قرائت شعر توسط شاعران، نقالی، اجرای موسیقی، رونمایی از پوستر سومین پویش خیام خوانی، قدردانی از فعالان عرصه شاهنامه، تقدیر از شاعران حاضر در مراسم از جمله برنامه های این آیین بود.