به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدحسین مهدوی عادلی روز پنجشنبه و در اولین کنفرانس ملی نوگرایی در پژوهشهای مدیریت، اقتصاد و حسابداری مشهد افزود: برای اینکه اقتصاد کشور دانش بنیان باشد باید سرمایه ما ایده پردازی و خلاقیت باشد حال آنکه امروز سرمایه ما زمین و نیروی انسانی است که نشان می دهد که ما هنوز در ابتدای مسیر اقتصاد ایستاده ایم.
وی بیان کرد: اولین انقلاب اقتصادی کشور در زمان امیر کبیر رخ داد که همراه با تفکر سیستمی بود ولی متاسفانه به سرانجام مناسبی نرسید. به همین دلیل اگر نتوانیم خودمان را با انقلابهای صنعتی همراه کنیم جزو بازندهها خواهیم بود و به همین دلیل باید فرصت سوزیهای گذشتته جبران شود.
این استاد دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به تکرار تاریخ در اداوار مختلف گفت: زمانی ایران مهد علم بود پس می توانیم دوباره به آن جایگاه بازگردیم و بر همین اساس باید تمام عوامل تاثیرگذار بر رشد اقتصادی یک جامعه شناسایی و مورد بهره برداری قرار گیرد.
او به موضوع رقابت در ایده ها و شرکت های دانش بنیان در سطح جهان اشاره و بیان کرد: رقابتی که امروز در دنیا شاهد آن هستیم این است که شرکت های دانش بنیان، فرآیندها را ارزانتر میسازد تا سیستم اقتصاد سنتی به سمت حوزههای جدید گام بردارد.
رییس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: تکنولوژهای جدید بعضی از شغلهای موجود را از بین می برد و به جای آن با استفاده از هوش مصنوعی و شغل های جدیدی ایجاد می کند در حالی که با تکنولوژی و اقتصاد دانش بنیان، بسیاری از مشکلات جامعه حل میشود.
معاون شهردار مشهد نیز در این همایش گفت: مردم و اقتصاد شاخصه اصلی هر شهری هستند و اقتصاد شهری یکی محورهای، توسعه علمی هر شهر نامیده میشود.
محمود عیدی با اشاره به اینکه عوامل مهم در رشد اقتصاد دانشی علم فن آوری، نو آوری و ارزش آفرینی است، افزود: متاسفانه هنوز ما در انقلاب کشاورزی مانده ایم و برای جبران عقب ماندگی باید تصمیمهای جدید برای آینده اتخاذ شود.
وی ادامه داد: اگر قرار است متناسب با اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم باید مشاهده کرد طرحهای مدیریتی ارائه شده براساس کدام مفهوم است. تمرکز روی زمین و نیرو کار نشان دهنده آن است که هنوز در عصر اقتصاد کشاورزی قرار داریم.
مدیرعامل سازمان اقتصادی سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری مشهد بیان کرد: علم، فن آوری ونوآوری ارزش آفرینی از اقتصاد دانشی است که کاربردهای فراوان و با ارزشی دارد.
بهگفته وی، شهرهای دانش مبتنی بر نوآوری دارای مفاهیم جدیدی است که در کنار شهرهای دانش بنیان، شهرهای نوآور، صنایع خلاق وطبقه خلاق را بوجود میآورد.
نخستین همایش ملی نوگرایی در پژوهشهای مدیریت، حسابداری و اقتصاد روز پنجشنبه با حضور جمعی از صاحبنظران این حوزه در مشهد برگزار شد.