ساری- ایرنا- خبرنگاران ایرنا مازندران با کسب رتبه دوم و سوم در بخش تیتر در اولین جشنواره رسانه ای شمال کشور خوش درخشیدند.

 به گزارش ایرنا، مراسم اختتامیه  نخستین جشنواره رسانه ای شمال کشور امروز پنجشنبه با حضور مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون سیاسی، امنیتی اجتماعی استاندار مازندران ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات استان های شمالی و سایر مسئولان استانی و شهرستانی و خبرنگاران گلستان ، مازندران و گیلان در مجتمع  شرکت نفت محمود آباد برگزار شد و طی آن  از ۳۲ فعال رسانه‌ای حائز رتبه‌های برتر ۱۰ بخش جشنواره معرفی و تجلیل شدند.

کلثوم فلاحی خبرنگار ایرنا در مازندران با گزارش «مرهم کرونا برزخم محیط زیست دریای خزر» در این رویداد رسانه‌ای شرکت کرده بود که با نظر هیئت داوران رتبه دوم مشترک بخش تیتر جشنواره را کسب کرد. همچنین شقایق ناییجیان دیگر خبرنگار ایرنا مرکز مازندران با گزارش «راز سر به مهر مسکن مهر لوکس در محمودآباد» رتبه سوم بخش تیتر جشنواره رسانه ای شمال کشور را به خود اختصاص داد.

برگزیدگان جشنواره

هیئت داوران اولین جشنواره رسانه‌ای شمال کشور متشکل از پنج چهره‌ نامدار حوزه رسانه یعنی  فریدون صدیقی، علی‌اکبر قاضی‌زاده، محمود مختاریان، مهرداد خلیلی، علیرضا کتابدار پس از بررسی ۳۵۷ اثر راه یافته به مرحله نهایی داوری، ۲۶ اثر را حائز رتبه و ۶ اثر را شایسته تقدیر معرفی کردند. 

بخش گزارش 

رتبه اول :بهرام قربانپور  از دیده بان گیلان با اثر واکاوی هزارتوی ماجرای پتروشیمی لوشان.

رتبه دوم مشترک: رضا عاطفی کیساری از کلانشهر گیلان با اثر داس مرگ گلوی دنیا را برید و موهایش را درو کرد و مائده مطهری زاده از خبر شمال با اثر مردن وظیفه نیست.

رتبه سوم: مائده فلاحتکار ضیابری از شبیتان گیلان با اثر تبلور مدگرایی در حجاب های اینستاگرامی.

شایسته تقدیر مشترک: سید حسن حسینی نژاد از کتاب ایران گلستان با اثر تلاش در زمینه ارتقای فرهنگ عمومی  و علی قاسمعلی  از ایرنا گلستان با اثر تلاش بومیان برای حل معمای مرگ پرندگان مهاجر.

بخش سرمقاله

رتبه اول:هیچ اثری حائز رتبه نشد.

رتبه دوم :محمد باقر محسنی از خبرشمال با اثر خوزستانیزه کردن ما را متوقف کنید.

رتبه سوم: کوروش غفاری چراتی از ساحل طلایی مازندران با اثر اقتصاد مازندران و رویای رها کردن از بن بست توسعه نیافتگی.

شایسته تقدیر مشترک: سکینه مریخ از ریحان مازندران با اثر مثل هیچ کس و عبدالله شهمیری شورمستی از برقاب مازندران با اثر بررسی خاموشی برق در ایران.

بخش تیتر 

رتبه اول: علیرضا نوری کجوریان از مهر مازندران با اثر باران نبارید، کلزا نرویید و مزارع زرد نشد.

 رتبه دوم مشترک: کلثوم فلاحی از ایرنا مازندران با اثر مرحم کرونا بر زخم محیط زیست خزر و مجتیب قربانی از مازند اصناف با اثر دیوارها کند بالا می روند.

رتبه سوم: شقایق ناییجیان از ایرنا مازندران با اثر راز سر به مهر مسکن مهر لوکس محمودآباد.

بخش مصاحبه

رتبه اول:هیچ اثری حائز رتبه نشد.

رتبه دوم: رضا شریعتی از مازندنومه با اثر تفکر مدیریت کشور بی سامان است .

 رتبه سوم :  سید محمد علی قادری از چهاردانگه مازندران با اثر زباله در اولویت شهرداری نیست. 

شایسته تقدیر مشترک: الناز پاکنیا از حرف مازندران با اثر نشانه های در خطر بودن از زبان تا اسطوره های مازندرانی و علی احسانی از واژه روز مازندران با اثر جای جشنواره رادیو تئاتر در مازندران خالی است.

بخش چندرسانه ای 

رتبه اول: هیچ اثری حائز رتبه نشد.

رتبه دوم :هیچ اثری حائز رتبه نشد.

 رتبه سوم:علیرضا آریا  با اثر وقتی که گیلان قربانی سیاستگذاری نادرست می شود.

بخش شعار سال

رتبه اول:مهتاب مظفری سوادکوهی  از مازنی خبر با اثر هدایت سرمایه گذاران صنایع سلولوزی به سمت زراعت چوب.

رتبه دوم: الناز پاکنبا از حرف مازندران با اثر دولت لبنیات را از سفره ایرانیان پراند.

رتبه سوم: سید نوید ساداتی از ایسنا  با اثر دامپروری و کشاورزی مازندران روی لبه تیغ.

بخش کرونا

رتبه اول : راضیه عباسی از شالیزار با اثر می خواهم زنده بمانم.

رتبه دوم:رقیه توسلی از رواق مازندران با اثر بازار حق الناس داغ است.

 رتبه سوم: مائده مطهری زاده از خبر شمال مازندران با اثر بیصدا جان می دهیم فریاد رس نیست .

بخش طنز 

رتبه اول : راضیه عباسی از شالیزار مازندران با اثر برخورد نزدیک با خبرنگار. 

رتبه دوم :  هومن حکیمی از خبرشمال با اثر مره چه مربوط. 

رتبه سوم: سید امید ساداتی از شالیزار مازندران کاش خبرنگار نبودم. 

بخش عکس 

رتبه اول: فرشید سگار از بلاغ با اثر پرسه مرگ در بهشت پرندگان. 

رتبه دوم: سارا غضنفری از ایلنا با اثر برداشت برنج در مازندران و بقایای آن. 

رتبه سوم: مهدی محبی پور از میزان  با اثر جنگ خونین سگ ها.

بخش صفحه آرایی 

رتبه اول: سمانه صادقی از خبر شمال صفحه آرایی شماره 1936.

رتبه دوم:سید محمد حسین تقوی از هموطن مازندران  صفحه آرایی شماره 9.

رتبه سوم: سید سکینه رسولی از همولایتی با صفحه آرایی شماره 390.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های کشور در آئین اختتامیه نخستین جشنواره رسانه‌ای شمال کشور با بیان اینکه رسانه های محلی هر استان باید مطابق با فرهنگ و آیین های بومی و محلی باشد، افزود: لازم است که رویکرد رسانه های استانی بر پایه نیاز ها و مسائل و مشکلات هر استان باشد و درهمین راستا توجه بیشتر به روزنامه های محلی از اولیت های مهم دولت سیزدهم است.

ایمان شمسایی ادامه داد: برای ارج نهادن بیشتر به روزنامه ها و رسانه های محلی ۱۵ امتیاز به نمره نشریات استانی در بحث رتبه بندی افزوده شده است و این نشان از اهمیت ویژه رسانه های محلی دارد.

وی با بیان اینکه رسالت یک رسانه روشن ساختن افکار عمومی و دانش مردم است، افزود: در شرایط فعلی که با حجم عظیمی از اطلاعات خبری مواجه هستیم لازم است خبرنگاران مطابق با شرایط زمان در حوزه رسانه فعالیت کنند و در این جنگ نرم به تولید محتوای با کیفیت بپردازند.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های کشور افزود: دولت سیزدهم نسبت به رسانه‌ها بسیار نگاه حامیانه دارد و تأکید این دولت بر پاسخگویی مدیران به رسانه‌ها است و  انتظار ما از رسانه‌ها نیز یاری رساندن و مشاوره به اعضای هیات دولت در جهت خدمت به مردم می باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از پایین بودن امنیت شغلی در حرفه خبرنگاری بیان کردکه طبق ماده ۴۷ قانون مطبوعات بیمه خبرنگاران الزامی می باشد و اگر رسانه ای در این امر کوتاهی کند باید از خدمات محروم شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز در آیین در آئین اختتامیه نخستین جشنواره رسانه‌ای شمال کشور در  این آیین نقش رسانه را در توسعه استان بی بدیل خواند، افزود: اصل کار رسانه کمک به پیشرفت و توسعه کشور است و رسانه ها می توانند در روند توسعه استان اثربخش باشند.

حسین جوادی با بیان اینکه بیش از ۱۰۵ سال از تاسیس اولین نشریه در استان مازندران می گذرد افزود: با وجود اینکه رسانه ها کمک شایانی در توسعه استان داشتند اما متاسفانه از تمامی ظرفیت عظیم رسانه برای پیشرفت و توسعه استان استفاده نشده است و در حال حاضر مازندران برای توسعه بیشتر نیاز به همراهی رسانه دارد.

نخستین جشنواره رسانه ای شمال کشور را خانه مطبوعات مازندران با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان برنامه ریزی کرد و قرار بود مراسم اختتامیه آن مهر ماه پارسال برگزار شود که به خاطر شرایط کرونایی امکان پذیر نشد.

تبیین کارکرد رسانه ها با محور نگاه منصفانه، نقد مشفقانه، سبک زندگی ایرانی- اسلامی با محوریت ترویج فرهنگ دفاع مقدس، ایثار و شهادت، امر به معروف و نهی از منکر، حجاب و عفاف، مسجد و نماز، چالش های اجتماعی-آسیب های اجتماعی (طلاق، حاشیه نشینی، اعتیاد ، فساد اداری، بیکاری و فقر)، کتاب و کتابخوانی و فرهنگ مطالعه، هنر و رسانه، محیط زیست (جنگل ها، مراتع، بحران آب، زباله)، توسعه انسانی(فرهنگی-سیاسی-اجتماعی-اقتصادی-گردشگری و ...)، مدیریت مصرف (گاز-برق-آب-نان و ...) و رسـانه و انتخـابات ۱۴۰۰ از محورهای این جشنواره برای ارسال آثار بود.

برای این جشنواره دو بخش ویژه هم در نظر گرفته شده بود که شامل شعار سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ (عنوان شده توسط مقام معظم رهبری) و کرونا: چالش ها، فرصت ها و دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان در این زمینه بود.

در پایان جشنواره همچنین از ویژه نامه اولین جشنواره مطبوعات شمال  نیز رونمایی شد که در این مجموعه آثار منتخب برگزیده در این جشنواره گردآوری شده است.