حسین ربّانی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه این رصد خانه و قرارگاه زیر نظر استانداری خواهد بود، افزود: این رصدخانه در مرحله اول باید اطلاعات مربوط به مجموعه های علم و فناوری را جمع آوری و بهطور مداوم بهروز رسانی کند.
وی اظهار داشت: داشتن اطلاعات درست و دقیق بهعنوان نخستین ابزار با توجه به شرایط و وسعت استان اصفهان برای این فرماندهی ضروری است تا بتوان رصد درستی از اتفاقات و نقاط ضعف و قدرت داشته باشد اما در زمان حاضر چنین چیزی وجود ندارد.
به گفته وی، تاثیر این رصد خانه در زمینه تحقق شعار سال و تقویت تولید دانش بنیان نیز در استان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان ادامه داد: امروز با توجه به رشد خوبی که در زمینه علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان در استان اصفهان رخ داده، لازم است هماهنگی در مورد اطلاعات مجموعه های علمی و فناورانه انجام شود.
ربّانی خاطرنشان کرد: این ضرورت در گذشته چندان وجود نداشت اما امروز برای استانی مانند اصفهان بهعنوان یک ضرورت محسوب می شود.
وی با بیان اینکه امروز مدل های مختلفی در عرصه علم و فناوری وجود دارد که اطلاعات دقیقی از آنها نداریم، گفت: این رصد خانه باید با استفاده از بسترهای نرم افزاری و بصورت دقیق طراحی شود و اطلاعات آن بهطور مداوم به روز شود.
رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان با بیان اینکه دستگاه های مختلف باید اطلاعات خود را در اختیار این رصدخانه قرار دهند، افزود: اِشکالی که در این زمینه وجود دارد این است که بعضی دستگاه ها اطلاعاتی که صلاح بدانند را ارائه بدهند و بهدلیل فقدان اطلاعات صحیح نتوانیم تصمیم های درستی بگیریم.
وی ادامه داد: باید از ظرفیت نخبگان هر عرصه استفاده کنیم و این افراد از طریق کارگروه هایی با دستگاه ها و شرکت های مختلف مرتبط شوند و این اطلاعات را به روز کنند.
ربّانی با اشاره به اینکه باید سامانه جامعی در این زمینه اطلاعات لازم را در اختیار داشته باشد، گفت: در مرحله بعد در مقر فرماندهی و قرارگاه علم و فناوری استان بر اساس اطلاعات درست می توانیم تصمیم گیری کنیم.
وی با بیان اینکه اطلاعات درست بهعنوان اولین ابزاری است که نیاز داریم اضافه کرد: در زمان حاضر اطلاعات ما بیشتر بر اساس شنیده هاست.
رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان ادامه داد: این اطلاعات باید جمع آوری و راستی آزمایی شود و پس از آن می توانیم تعریف کنیم که استان اصفهان در این عرصه در سال های آینده می خواهد به چه نقطه ای برسد و باید چه برنامه ریزی داشته باشد.
اصفهان به عنوان استان پیشرو در راهاندازی مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری که نخستین زمینههای رسمی شکلگیری شرکتهای دانش بنیان را به وجود آورد حدود ۱۰ درصد از واحدهای فناور و دانشبنیان کشور را در خود دارد و دومین استان کشور در این زمینه است.
در زمان حاضر حدود ۷۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور در این استان فعال است.