به گزارش ایرنا، بیست و یکمین سفر استانی هیات دولت از صبح جمعه سی ام اردیبهشت ماه با ورود رییس جمهور به ارومیه مرکز آذربایجان غربی آغاز شد، در این سفر وزرای کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، و راه و شهرسازی و همچنین رییس سازمان حفاظت محیط زیست، معاون اجرایی، رییس دفتر، معاون پارلمانی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، دبیر شورای مناطق آزاد، آیت الله رئیسی را در این سفر همراهی کردند.
رییس جمهور صبح جمعه در بدو ورود به ارومیه، از سوی حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه، محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی، نمایندگان مردم شهرستان های مختلف در مجلس شورای اسلامی، برخی نمایندگان استان در مجلس خبرگان رهبری و مسوولان استانی مورد استقبال قرار گرفت.
در جریان بازدیدها، دیدارها و جلسات رییس جمهور در آذربایجان غربی، تصمیمات و اعتبارات مهمی برای کاهش مشکلات این استان در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و عمرانی در نظر گرفته شد.
همزمان با بیست و یکمین سفر استانی رییس جمهور به آذربایجان غربی، جمعی از وزرا و معاونین رییس جمهور به عنوان نمایندگان ویژه به شهرستانهای مختلف در جنوب این استان سفر کردند.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش به عنوان نماینده ویژه رییس جمهوری از شهرستان مهاباد و بوکان بازدید کردند و همچنین عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز نماینده ویژه رییس جمهور به شهرستان میاندوآب، چهار برج و باروق بود.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به عنوان نماینده ویژه رییس جمهور میهمان مردم شهرستانهای مرزی پیرانشهر و سردشت بود.
حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان نیز به عنوان نماینده ویژه رییس جمهور به شهرستان مرزی اشنویه و نقده سفر کرد و امیر حسین مدنی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری نیز نماینده ویژه رییس جمهور در شهرستان تکاب بود.
نمایندگان ویژه رییس جمهوری پس از سرکشی و بازدید از شهرستانهای جنوب استان آذربایجان غربی شب گذشته به مرکز استان عزیمت کردند تا در نشست شورای اداری مربوط به بررسی مسایل و مشکلات و تصویب مصوبات سفر که با حضور رییس جمهور برگزار میشود، شرکت کنند.
دیدار چهره به چهره رییس جمهور با رانندگان کامیون ها در مرز تمرچین پیرانشهر
بیست و یکمین سفر استانی هیات دولت از صبح روز جمعه سی ام اردیبهشت ماه با ورود رییس جمهور به ارومیه مرکز آذربایجان غربی آغاز شد و آیت الله رییسی ابتدا با بالگرد به شهرستان مرزی و کُردنشین پیرانشهر سفر کرد و ضمن بازدید از پایانه مرزی و گمرک «تمرچین» و دیدار با جمعی از بازرگانان و فعالان اقتصادی این منطقه مرزی با مشکلات آنها از نزدیک آشنا شد.
وی همچنین ضمن حضور در منطقه صفر مرزی در یادمان شهدای «حاج عمران»، پس از زیارت قبور شهدای گمنام، در جمع رانندگان خودروهای باری و ترانزیتی حاضر شد و پس از شنیدن مشکلات آنها، جهت رفع نواقص و کمبودها دستورات لازم را صادر کرد.
آیت الله رئیسی سپس با بالگرد وارد شهرستان مهاباد شد، حضور ایشان به ویژه هنگام ورود به سالن اجتماعات این شهرستان که جمعی از خانواده های شهدای اهل سنت که با شاخههای گل، تصاویر شهدای گرانقدر و پرچمهای سه رنگ و مقدس جمهوری اسلامی ایشان را در میان گرفته بودند و به او خوشامد میگفتند جلوههای زیبا و ماندگاری را در این لحظات بجای گذاشت به طوری که امام جمعه مهاباد هنگام خوشامدگویی به رییس جمهور این روز را در تاریخ مهاباد روزی جاودانه و ماندگار بیان کرد.
ماموستا عبدالسلام امامی همچنین در سخنان خود از رییس جمهور بابت عمل به وعده خود که ۲ سال قبل در دیدار با ائمه جمعه شهرهای اهل سنت آذبایجان غربی به وی داده بود، قدردانی کرد.
بازگشایی بازارچههای مرزی در دولت مردمی انجام شود
امام جمعه مهاباد گفت: بازگشایی بازارچههای مرزی و رونق مبادلات مرزی باید در دولت مردم آیت الله رئیسی در راستای بهبود وضعیت معیشت مردم مرزنشین انجام گیرد.
ماموستا امامی افزود: توجه و ارتقای وضعیت معیشت مردم با نگاه ویژه دولت به پتانسیلهای موجود در منطقه امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه ساماندهی وضعیت راه و راه های مواصلاتی یکی دیگر از مطالبات مردم است، اظهار کرد: مسیرهای دسترسی و را های ارتباطی در بخش هر و روستا بویژه مسیر بوکان به مهاباد و مهاباد به سردشت نیازمند به اصلاح دارد و اعتبار احداث تونل در گردنه زمزیران باید از طرف دولت تامین شود.
امام جمعه مهاباد با اشاره به موقعیت خاص سیاسی و فضاسازی رسانه های معاند گفت: اعتبار و منابع مالی سازمان صدا و سیما و سایر خبرگزاریهای داخلی این شهرستان در راستای مقابله با هجمه رسانهای دشمن باید تقویت شود.
وی ضمن قدردانی از حضور رییس جمهور و تحقق وعده خود برای حضور در مهاباد یادآور شد: فعالیت استاندار آذربایجان غربی و تشکیل جلسات شورای اداری در نقاط مرزی استان قابل تقدیر است و نماینده ولی فقیه به محور وحدت و همبستگی در استان تبدیل شده است.
درخواست امام جمعه مهاباد از رییس جمهور
وی همچنین در سخنان خود از امام جمعه ارومیه و استاندار آذربایجان غربی نیز به سبب بوجود آوردن فضایی مملو از وحدت و همبستگی بین اقوام و مذاهب استان تجلیل کرد و از شخص رییس جمهور خواست ۱۲ ربیع الاول را که سالروز میلاد پیامبر گرامی اسلام (ص) به روایت اهل سنت است در راستای تحکیم وحدت بیشتر بین شیعه و سنی تعطیل رسمی اعلام کند که این امر با تشویق حاضران در سالن همراه بود.
رفع بیکاری و اشتغال از برنامههای محوری دولت است
رییس جمهور در جمع مردم مهاباد گفت: رفع بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار جزو برنامههای محوری دولت است که با جدیت و به صورت شبانه روزی دنبال میشود.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه بومی گزینی در ایجاد اشتغال از اولویتهای مورد تاکید است که مسوولان و مدیران هر استان باید از نیروهای کارآمد بومی به خوبی بهره بگیرند افزود: در کنار استفاده بهینه از نیروهای کارآمد توجه به بکارگیری علوم و فناوریهای دانش پایه نیز باید مورد توجه همگان باشد.
رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه مساله بیکاری مردم ما را رنج میدهد، افزود: آذربایجان غربی از استانهای مهم با پتانسیل بالا در کشور است که به دلیل داشتن مرزهای مشترک با کشورهای خارجی میتواند در امر اقتصاد و حوزه صادرات بسیار حائز اهمیت باشد.
آیت الله رئیسی از بازارچههای مرزی به عنوان یکی از نقاط قوت استانهای مرزی نام برد و گفت: این بازارچهها یک فرصت محسوب میشوند و نباید به آن به عنوان یک تهدید نگاه کرد.
وی تاکید کرد: آذربایجان غربی و بویژه شهرستانهایی چون مهاباد باید از طرفیت بازارچههای مرزی به شکلی قانونمند استفاده کنند.
رییس جمهور از مشارکت مردم در اجرای طرح عادلانه سازی یارانهها قدردانی کرد
رییس جمهور همچنین با قدردانی از مشارکت مردم در اجرای طرح عادلانه سازی یارانهها گفت: هر تصمیم و اقدامی، هر قدر هم که کارشناسانه باشد، اگر با همراهی مردم توام نشود، موفق و کارگشا نخواهد بود.
آیت الله رئیسی ادامه داد: در اقدامات اقتصادی دولت همکاری و مشارکت اقشار مختلف مردم باعث شد تا گامهای بلندی در جهت رشد اقتصادی در کشور برداشته شود که امیدوارم با تداوم این حمایت از سوی مردم بتوان به رشد اقتصادی هشت درصد دست یافت.
وی افزود: بنای دولت رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی در کشور به ویژه برای تولیدکنندگان است و در این راستا شبانه روزی در تلاش است تا این مشکلات را رفع کند.
رییس جمهور انتظارات مردم در حوزههای مختلف را کاملا برحق عنوان کرد و گفت: مساله اشتغال هم اینک در کشور از دغدغههای مردم به شمار رفته و آنها را رنج میدهد که همه سعی و تلاش دولت رفع دغدغهها و نگرانیهای مردم است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت وحدت در کشور اشاره کرد و افزود: رمز توسعه یافتگی و رفع مشکلات جامعه، وحدت و انسجام ملی است زیرا اختلاف فرصتها را میگیرد و انسجام و اتحاد زمینههای لازم برای پیشرفت در عرصههای مختلف را فرام میسازد.
آیت الله رئیسی آذربایجان غربی را جلوهای از وحدت دانست و ادامه داد: در این استان مردم با اقوام و مذاهب و گویشهای مختلف با صفا و صمیمیت در کنار یکدیگر زندگی میکنند.
وی همچنین با تاکید بر امنیت موجود در کشور اظهار کرد: امروزه به برکت نیروهای مسلح امنیت و آرامشی پایدار در کشورمان حاکم است که باید از این حیث شکرگزار خداوند باشیم.
پس از ترک مهاباد رییس جمهور به شهرستان میاندوآب سومین شهرستان پرجمعیت آذربایجان غربی رفت و در جمع نمازگزاران مراسم نماز جمعه این شهرستان در مصلای میاندوآب حاضر شد.
مردم این شهرستان که با دیدن غیرمنتظره رییس جمهور در صف نمازگزاران به وجد آمده بودند با سردادن شعارهایی با مضامین «آذربایجان اویاخ دی رهبرین دایاق دی» و «آذربایجان اویاخ دی رییسیه دایاق دی» خوشحالی و حمایت خود را از رییس جمهور اعلام کردند.
آیت الله رئیسی در سخنان خود در جمع شهروندان میاندوآبی به این نکته اشاره کرد که فرصت کمی برای حضور در این شهرستان داشته و این امر باعث شده تا همراهان وی به زحمت بیفتند زیرا به دلیل بدی آب و هوا پرواز با بالگرد امری دشوار بوده که در نهایت خوشبختانه این امکان فراهم شد تا در بین مردم دیار «برادران باکری» حضور پیدا کند.
اجرای عدالت خواسته عموم جامعه است
رییس جمهور در جمع نمازگزاران میاندوآبی در مصلای این شهرستان گفت: عدالت و اجرای آن خواسته عموم جامعه است و دولت سیزدهم با تمام توان خود برای برقراری آن تلاش خواهد کرد.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه تمام برنامههای دولت به گونهای تنظیم شده که موجب تحقق دو موضوع مهم و محوری عدالت و پیشرفت در کشور باشد اضافه کرد: ارتباط دو سویه بین دولت و مردم و مردم با دولت و آشنایی از نزدیک دولتمردان با مشکلات مردم و ایجاد زمینه برای رفع مشکلات آنها در راس امور دولت به شمار میرود.
رییس جمهور با بیان اینکه برای ایجاد عدالت پایدار اقتصادی و اجتماعی باید در توزیع ظرفیتها و امکانات، عادلانه عمل شود افزود: امروز دولتمردان تلاش میکنند تا مشکلات هرچه سریعتر حل شود چرا که مردم نشان دادند که خدمتگزار را از غیرخدمتگزار تشخیص می دهند.
وی با تاکید بر اینکه دولت تمام سعی و توان خود را بکار گرفته است تا با کمک و مساعدت مردم اجرای این عدالت در جامعه محقق شود اضافه کرد: دولت به دنبال آن است که به خواست عموم مردم جامعه عمل بپوشاند و آن هم مساله عدالت است.
رییس جمهور با اشاره به اینکه اشتغال از نگرانی های جدی رهبر معظم انقلاب و مردم است گفت: خدمتگزاران شما در دولت تمام سعی خود را به کار گرفته اند تا با حمایت مردم و به برکت خون شهدا این مشکل اساسی کشور را رفع کنیم.
آیت الله رئیسی ادامه داد: جای جای کشور مملو از پتانسیل های مختلف صنعتی معدنی و گردشگری است که اگر همه این ظرفیت ها به کار گرفته شود مشکلی به نام اشتغال وجود نخواهد داشت.
وی با اشاره به ایجاد هشت هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم در مناطق آزاد کشور نیز افزود: مناطق آزاد قرار بود به محل صادرات و تولید و نه مکانی برای امر واردات تبدیل شود.
وی اضافه کرد: تمام تلاش دولت این است در سالی که مزین به تولید، اشتغالزایی و دانش بنیان نام نهاده شده است مسیرها برای تحقق آن هموار شوند.
به همراه رییس جمهور که در این سفر میهمان مردم شهرستان های پیرانشهر، مهاباد و میاندوآب بود برخی از وزرا و معاونین وی را همراهی میکنند که به عنوان نماینده ویژه رییس جمهور به شهرستانهای جنوب استان سفر و به مسایل مناطق و درخواست های مردمی رسیدگی کردند.
۶ هزار پروژه ورزشی نیمه تمام در کشور وجود دارد
وزیر ورزش و جوانان که به عنوان نماینده رییس جمهور به شهرستان مرزی اشنویه سفر کرده بود ضمن بازدید از طرح های نیمه تمام عمرانی از جمله بیمارستان این شهرستان با حضور در مزار شهدا و مزار پهلوان سیامند رحمان به مقام آنها ادای احترام کرد.
حمید سجادی سپس با حضور در جلسه شورای اداری این شهرستان گفت: ۶ هزار پروژه ورزشی نیمه تمام در کشور وجود دارد که یک هزار و ۱۰۰ پروژه به دلیل بار سنگین مالی به حالت راکد مانده است.
وی با بیان اینکه با این شمار طرح نیمه تمام کار سنگین و سختی پیش روی وزارت ورزش است افزود: هم اینک در سطح کشور از مجموع طرح های نیمه تمام تنها ۲۸۸ پروزه فعال است.
وی ادامه داد: با توجه به کار جهادی و انقلابی مسوولان در طول هفت ماه اخیر، رکورد ۹ سال گذشته در حوزه ورزش و جوانان شکسته شد به طوری که بالاترین سرانه به ورزش اضافه و با کار شبانه روزی و استفاده از تمام منابع مالی، ۶۲۱ پروژه به اتمام رسید.
وزیر ورزش و جوانان افزود: در سفر رییس جمهور و هیات همراه در قالب سفرهای استانی دولت سیزدهم به آذربایجان غربی ۱۶۰ میلیارد تومان در حوزه ورزش و جوانان مصوبه اجرا می شود.
سجادی با بیان اینکه علاوه بر این مبلغ در صورت نیاز برای اجرای طرح های ورزشی از ظرفیت ۲۷ صدم درصد از محل مالیات بر ارزش افزوده مصوبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز اختصاص خواهد یافت تاکید کرد: چند ورزشگاه بزرگ در آذربایجان غربی وجود دارد که بخشی از اعتبارات مصوب شده صرف تکمیل آنها و مابقی اعتبارات به تمامی پروژه ها در سطح استان اختصاص می یابد.
وی افزود: تقریبا ۹۰ درصد اماکن ورزشی در زمان کرونا تعطیل شده بودند که این امر ضربه سنگینی به بخش ورزش کشور وارد ساخت.
وزیر ورزش و جوانان همچنین شمار مکان های ورزشی دولتی در کشور را نیز هشت هزار مورد عنوان کرد و گفت: شمار زیادی از این مکان ها و مخصوصا استخرها نیاز به بازسازی دارند.
وی با بیان اینکه تعمیر و تجهیز اماکن ورزشی در اشنویه ضروری است ادامه داد: میانگین سرانه ورزشی در کشور ۷۵ سانتی مربع و در اشنویه ۸۲ سانتی متر مربع است که با وجود بالا بودن سرانه ورزشی به صورت اسمی به دلیل فرسوده و قدیمی بودن این اماکن نیاز به توجه ویژه و بازسازی دارد.
هدیه مقام معظم رهبری به خانواده یک شهید روحانی در اشنویه اهدا شد
وزیر ورزش و جوانان همچنین در سفر به اشنویه «چفیه» مقام معظم رهبری را به خانواده معظم شهید «ملا احمد احمدی» از شهدای روحانیت اهل سنت این شهرستان اهدا کرد.
وزیر ورزش و جوانان روز جمعه با حضور در منزل خانواده این شهید معظم ضمن دیدار با آنها، هدیه متبرک بدست مقام معظم رهبری را به این خانواده این شهید روحانی اهدا کرد.
«چفیه مقام معظم رهبری در کنگره تجلیل از شهدای روحانی به فرزند ارشد شهید به نام ابوبکر احمدی اهدا شده بود که در این دیدار تقدیم خانواده شد»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با هنرمند پیشکسوت سردشتی دیدار کرد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نماینده ویژه دولت سیزدهم میهمان مرزداران شهرستان سردشت بود؛ وی ابتدا با حضور در گلزار شهدا، به مقام شامخ شهیدان بویژه شهدای بمباران شیمیایی این شهرستان ادای احترام کرد.
محمد مهدی اسماعیلی سپس از مجتمع فرهنگی یادمان شهدای شیمیایی، کارخانه نیمه کاره تصفیه شکر خام این شهرستان بازدید و با شماری از مردم این شهرستان دیدار و گفت و گو کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس با حضور در منزل استاد «خدر قادری» هنرمند پیشکسوت بیت و حیران اهل شهرستان سردشت از وی عیادت کرد.
وی با حضور در منزل این هنرمند سردشتی که به «خله درزی» مشهور است از وی عیادت کرده و جویای احوال این هنرمند پیشکسوت شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار از عمری تلاش این هنرمند برجسته در احیای هنر موسیقی سنتی این دیار قدردانی کرده و با اهدای هدایایی از وی تجلیل کرد.
اسماعیلی در این دیدار همچنین قول داد ساز وکار لازم را برای اهدای مدرک درجه یک هنری به این استاد موسیقی را در کمترین زمان ممکن فراهم سازد.
دولت سیزدهم مصمم به حل مشکلات مردم است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه شورای اداری سردشت با اشاره به مشکلات و مطالبات مردم با بیان اینکه دولت مصمم است که مشکلات مردم را حل کند چرا که عقب افتادگی ها زیادی وجود دارد گفت:
بدون آنکه کاری به گذشته داشته باشیم، وظیفه خود میدانیم خدمتگزار مردم باشیم و این مسیر خدمتگزاری را با قدرت ادامه خواهیم داد.
وی درباره شهرستان سردشت اظهار کرد: این منطقه، یکی از شهرهای مفاخر ایرانی اسلامی، نخستین شهر شیمیایی در جهان به شمار می رود و نماد ایستادگی و مقاومت و سرافرازی ایران اسلامی است.
وی اضافه کرد: بخشی از مطالبات این شهرستان جزو مصوبات سفر است که در جلسه شورای اداری مطرح خواهد شد، تنها یکی از مطالبات مهم و اساسی مردم که از سوی فرماندار نیز بسیار تاکید شده بازگشایی ۲ معبر مرزی است که این موضوع در ستاد قاچاق کالا و هیات دولت پیگیری میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: راهها، مسایل مربوط به مرز و حوزه فرهنگ و هنر از مطالبات اصلی شهرستان هستند که به جد پیگیری خواهند شد.
وی در خصوص سالن یادمان شهدای شیمیایی سردشت نیز گفت: علاوه بر تخصیص ۵۰ میلیارد ریال به این طرح، تا تکمیل نهایی و راه اندازی هر چقدر هزینه داشته باشد، به این سالن اعتبار تخصیص خواهیم داد.
معاون رییس جمهور با خانواده جوانترین شهید تکاب دیدار کرد
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در سفر استانی اعضای هیات دولت به آذربایجان غربی به عنوان نماینده رییس جمهور به شهرستان تکاب به عنوان یکی از ۳۱ شهرستان کمتر توسعه یافته کشور سفر کرد و در ابتدا به دیدار پدر شهید «عابدین کریم زاده»، جوانترین شهید این شهرستان رفت.
امیرحسین مدنی در این دیدار ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آن شهید والامقام از صبر و استقامت پدر این شهید نوجوان ۱۳ ساله تجلیل و قدردانی کرده و سپس لوح سپاس و هدیه رییس جمهور را به پدر و برادر این شهید اهدا کرد.
وی در این سفر همچنین از بیمارستان ۹۶ تختخوابی تکاب و محور روستایی «کرفتو» بازدید و با اهالی روستاهای محروم این شهرستان دیدار کرد.
استفاده از ظرفیت مردم برای رفع مشکلات کشور اولویت دولت است
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری سپس با حضور در جلسه شورای اداری این شهرستان گفت: استفاده از توان و ظرفیتهای مردمی برای حل مشکلات کشور از اولویتهای اساسی دولت سیزدهم و مورد تاکید رییس جمهور است.
مدنی، حضور در بین مردم رویکرد اصلی دولت سیزدهم برای حل مشکلات کشور به ویژه رفع نیازهای مناطق محروم است، افزود: بیست و یک سفر استانی رییس جمهور و اعضای هیات دولت در ۹ ماه گذشته نشانه توجه به مطالبات مردم است و در این سفرها صحبت های صادقانه با مردم مناطق مختلف کشور صورت می گیرد.
وی اظهار کرد: تاکنون کمتر اتفاق افتاده که بعد از تصمیم های سخت اقتصادی، رییس جمهوری بین مردم حضور یابد و به تشریح اقدامات خود بپردازد اما آیت الله رئیسی در میدان میوه و تره بار تهران حضور یافتند و با مردم در این مورد گفت و گو کردند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به حضور معاون اول رییس جمهور در میان مردم برای تشریح تصمیمهای بزرگ اقتصادی دولت نیز ادامه داد: دولت سیزدهم خود را متعهد به رسیدگی و حل مشکلات مردم سراسر کشور و رفع نیازهای مناطق محروم و روستاها می داند و در این مسیر از کمک و نگاه های مردم غافل نیست.
مدنی اضافه کرد: در سفر به تکاب مشکلات و ضعف های اصلی در زیرساخت های این شهرستان بررسی و ۱۳ محور احصاء و جمع بندی شد از این رو سعی می کنیم اولویت های اصلی توسعه این شهرستان در بخش های محورهای مواصلاتی، بهداشت و درمان، جمع آوری مدارس کانکسی، تامین آب شرب روستاها، اشتغال جوانان و ساماندهی فعالیت معادن محقق شود.
وی افزود: دولت سیزدهم برنامه جدی و عملیاتی برای تامین اعتبار طرح های عمرانی و توسعه زیرساخت های تکاب خواهد داشت.
بیش از ۲ هزار مکان ورزشی درون مدرسهای در کشور احداث میشود
وزیر آموزش و پرورش نیز که به عنوان نماینده رییس جمهور به شهرستان بوکان سفر کرده بود در جمع خانواده معظم شهدا؛ ایثارگران، معتمدان و اقشار مختلف مردم گفت: ۲ هزار و ۱۰۰ مکان ورزشی درون مدرسهای در آینده نزدیک در مناطق مختلف کشور احداث میشود.
یوسف نوری افزود: این تعداد مکان ورزشی درون مدرسهای در این دولت به همه کشور اختصاص داده شده که به نوبه خود یک انقلاب مهم در این حوزه است و بودجه احداث آنها نیز اختصاص پیدا کرده است.
وی در خصوص اولین اقدام دولت هنگامی که شروع به کار کرد، گفت: مبارزه جدی با ویروس کرونا بود که البته این مهم از دو جهت کاهش مرگ و میر و ساخت واکسن پیگیری شد که موفقیت در این عرصه برگ زرین تاریخ انقلاب و دولت مردمی بود.
نوری اضافه کرد: عدالت محوری یکی دیگر از اقدامات دولت سیزدهم بود که برجسته ترین آن، حضور در میان مردم و سخن با تودههای مردم در نقاط مختلف کشور است.
وی یادآور شد: شفافیت یکی دیگر از کارهای مهم دولت بود که اکنون به راحتی برای هر مجوزی بدون کوچکترین مشکلی میتوان برای انجام هر فعالیتی اقدام کرد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد؛ رتبه بندی معلمان دیگر کار مهم دولت بود که ۱۰ سال در بروکراسی اداری معطل مانده بود که این مهم الان تصویب شده و قطعا در آیندهای بسیار نزدیک شاهد اجرای فنی آن خواهیم بود و از شهریور ۱۴۰۰ نیز در فیش حقوقی فرهنگیان اعمال خواهد شد.
وی تاکید کرد: رسانههای ضد انقلاب طی ماههای گذشته بیشترین حجم خبری خود را به مساله رتبه بندی معلمان آن هم دروغ گویی اختصاص دادند که جامعه هوشیار فرهنگیان کشور پاسخی به این دروغ پراکنیها ندادند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: اعمال رتبه بندی معلمان شروع شده و در ماههای آینده نیز فرهنگیان کشور خبرهای بسیار خوبی در حوزه بیمه طلایی خواهند شنید.
وی از بازگشت طرح تغذیه رایگان به مدارس خبر داد و اظهار کرد: از اول مهر آینده و با شروع سال تحصیلی این طرح در مناطق محروم اجرا خواهد شد.
طرح رتبه بندی معلمان مراحل نهایی خود را طی میکند
وزیر آموزش و پرورش پس از شهرستان بوکان به مهاباد سفر کرده و پس از بازدید از بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی در حال احداث، مدرسه خیرساز، دیدار با خانواده شهدای دانش آموزی، بازدید از طرح مجتمع فرهنگی و هنری مهاباد در دیدار با فرهنگیان این شهرستان با بیان اینکه طرح رتبه بندی معلمان مراحل نهایی خود را طی میکند، گفت: معلمان از بهبود وضعیت معیشت خود در قبال این طرح نگرانی نداشته باشند.
نوری افزود: جلسات متعددی بین ۶ وزیر کابینه دولت طی روزهای گذشته برگزار و برای هفته آینده در جریان است و تلاش میکنیم در مهلت قانونی ابلاغ آن را در پرداختی معلمان و فرهنگیان لحاظ کنیم.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح رتبه بندی پرداختی معلمان از تاریخ ۳۱ شهریور ماه سال ۱۴۰۰ خواهد بود، ادامه داد: اجرای طرح رتبه بندی که به دغدغه اصلی فرهنگیان تبدیل شده طی ماه آینده به مرحله اجرایی خواهد رسید.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به مشکلات حوزه آموزشی اظهار کرد: مدارس کانکسی برای دانش آموزان کم توجیه دارد ولی برای مدارس و تعدد دانش آموز قابل قبول نیست و باید برای جمع آوری آن اقدام کرد.
نوری در ادامه با بیان اینکه پتانسیل گردشگری مهاباد در سطح کشور بی نظیر است، گفت: هیچ کجای ایران طبیعت و جلوه های ویژه ای به مانند این شهرستان وجود ندارد که برای اجرای طرحهای گردشگری بسیار مناسب است.
وی اضافه کرد: طرح توجیهی و فنی توسط کارشناسان برای سرمایه گذاری نوشته شود حتما از طرف دولت اعتبار لازم برای اجرایی کردن آن اختصاص خواهد یافت.
نوری با اشاره به اینکه عدالت، مردم سالاری و شفافیت جز شعارهای دولت مردمی آیت الله رییسی است، افزود: اعتبار صرفه جویی شده از اجرای طرح اصلاح اقتصادی صرف هزینههای عمرانی و خدماتی و زیرساخت های توسعه ای خواهد شد.
ایران جزو ۱۰ کشور سازنده و پرتابگر ماهواره است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در بیست و یکمین سفر استانی رییس جمهور به عنوان نماینده هیات دولت میهمان مردم شهرستان های میاندوآب، چهاربرج و باروق بود.
عیسی زارعپور در سفر به میاندوآب از طرح ساحلسازی زرینهرود میاندوآب و عملیات اجرایی محور میاندوآب - سرچم بازدید و سپس در جلسه شورای اداری این شهرستان ها حضور یافت.
وی در جلسه شورای اداری شهرستان چهاربرج با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران جزو ۱۰ کشور دنیا در ساخت ماهواره، پرتابگر بومی و احداث ایستگاه فضایی در جهان است اظهار کرد: فعالیت حوزه وزارت ارتباطات از کف اقیانوسها با انتقال شبکه فیبر نوری تا فضا با پرتاب ماهواره آغاز شده و کاملا با زندگی مردم عجین شده است به طوری که کسب و کارها و فرهنگ و اقتصاد مردم به این حوزه بستگی دارد.
وی افزود: از این رو گسترش حوزه ارتباطات، توسعه زیرساختها و اینترنت پرسرعت یک ضرورت است و با جدیت دنبال میشود به طوری که واگذاری اینترنت پرسرعت بر بستر فیبرنوری در دستور کار این وزارت خانه قرار دارد.
زراعپور با بیان اینکه اجرای این طرح در آذربایجانغربی هم آغاز شده است، گفت: از این پس نیز اجرای این طرح با شتاب انجام میگیرد تا مردم اینترنت پرسرعت چند ۱۰ برابری را تجربه کنند.
وی افزود: در این دولت در اوج تحریم و سختی به پیشرفته ترین دانش در حوزه فضا دست یافتیم به طوری که ساخت ماهواره و ماهواره بر که با دقت زیاد محموله را به هدف انتقال میدهد، عملی شد.
امسال یک باب ایستگاه فضایی در آذربایجانغربی احداث میشود
وی با اشاره به احداث ایستگاههای فضایی در کشور اضافه کرد: امسال هم یک باب ایستگاه فضایی در آذربایجانغربی احداث میشود که دادههای دریافتی را گرفته و پس از تحلیل در زندگی مردم کاربردی میکند بطوریکه چندین شرکت وجود دارند که این دادهها را پس از تحلیل در اختیار حوزه کشاورزی قرار میدهد.
زارعپور با بیان اینکه هم اکنون کشورهایی مانند انگلیس برای پرتاب ماهواره وابسته به روسیه است که اجازه این کار را نیز به این کشور نداد، افزود: این در حالی است که امروز جمهوری اسلامی ایران با افتخار یکی از کشورهایی است که این دانش را بومی کرده است.
وی تاکید کرد: این دستاوردهای بزرگ و امیدبخش توسط مسوولان باید به مردم گفته شود تا نسل جوان باور کنند مشکلات این کشور قابل حل است.
حجم تجارت خارجی طی هشت ماه اخیر تا ۵۰ درصد افزایش یافته است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در حوزه تجارت خارجی حجم آن در طول هشت ماه تا ۵۰ درصد افزایش یافته است به طوری که کشور در شرایط سخت تحریمها قرار دارد ولی فروش نفت افزایش یافته و کشورهای زیادی مشتری نفت ایران شدهاند.
وی افزود: در بحث سیاست خارجی نیز ارتباط با کشورهای همسایه رونق گرفته است و این نشان میدهد دولت روابط خارجی را به مذاکره با چهار و پنج کشور گره نزده است.
زارعپور افزود: سیاست تعامل با همسایگان و کشورهای اسلامی در دولت سیزدهم شکل گرفته و تاکنون هم اثربخش بوده است.
وی با اشاره به سفرهای استانی در دولت آیتالله رییسی بیان کرد: در مدت فعالیت دولت سیزدهم تاکنون ۲۱ سفر استانی انجام گرفته که بیسابقه است ضمن آنکه قبل از یک سفر استانی جلسههای زیادی به منطور احصای مشکلات هر استان در استانها و حتی در تهران با حضور وزرا تشکیل میشود.
وی افزود: از این پس سفرهای استانی دولت هر ۲ هفته و گاهی مواقع هر هفته انجام میگیرد و این بدان معناست که آیتالله رییسی خود را رییس جمهور همه مردم ایران میداند و با حضور در استانها کاستیها و نیازهای هر استان را از نزدیک میبیند.
وی با بیان اینکه مصوبات سفرهای استانی لازمالاجرا است و با پیگیری مسوولان باید اجرا شود گفت: در دور اول سفرها تکمیل پروژههای نیمه تمام در دستور کار دولت قرار دارد و در مرحله دوم سفرهایی که از نیمه دوم امسال آغاز میشود و کلنگزنی طرحهای عمرانی جدید در اولویت خواهد بود.
عادلانه سازی یارانه به بهبود وضعیت اقتصادی کشور منجر خواهد شد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با اشاره به اجرای طرح نظام یارانهها گفت: در اولین روز اجرای این طرح که روز جمعه بود ریاستجمهوری در بین مردم حضور یافت و مردم با دیدن رییس جمهوری در کنار خود احساس آرامش کردند.
وی با بیان اینکه هیچ کدام از مسوولان اجرایی کشور جرات اجرای این طرح را نداشتند، اظهار کرد: در شرایط کنونی اقتصاد کشور به یک جراحی نیاز داشت و اجرای عادلانه سازی یارانهها حتما به بهبود وضعیت اقتصادی کشور منجر خواهد شد.
زارع پور با بیان اینکه در این مدت کوتاه حدود ۲۰ جلسه تنظیم بازار تشکیل شده است، افزود: حتی برخی روزها ۲ جلسه برگزار میشود تا روند حاکم بر بازار مدیریت شود.
وی با اشاره به اینکه احتمالا در برخی جاها عدهای سودجویی کردند، گفت: عزم دولت این است که این طرح بزرگ به کام مردم تلخ نشود چرا که با اجرای طرح اصلاح نظام یارانهها قدرت خرید دهکهای پایین جامعه افزایش مییابد و عملا به از بین بردن فقر مطلق در کشور منجر خواهد شد.
در بیست و یکمین سفر استانی به آذربایجان غربی ۱۵۷ مصوبه در حوزه های مختلف به تصویب رسید تا در راستای توسعه این خطه از کشور اجرایی شود.
در این سفر همچنین کار احداث ۴۹ هزار واحد مسکونی در آذربایجان غربی آغاز شد که می تواند بخش مهمی از مشکلات مردم را که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینه آنان را مسکن تشکیل می دهد، رفع کند.
بیست و یکمین سفر استانی رییس جمهوری و هیات همراه از صبح روز جمعه انجام شد و آیت الله رئیسی ضمن حضور در شهرستان مهاباد، پیرانشهر و میاندوآب با حضور در ارومیه با اقشار مختلف مردم دیدار کرد.
دیدار با نخبگان، علما، ایثارگران و خانواده شهدا و جمعی از اقشار مردم به همراه شرکت در شورای اداری و شرکت در نشست خبری از برنامه های سفر یک روزه رییس جمهور به آذربایجان غربی بود.
رییس جمهور پیش از این به ۲۰ استان کشور شامل هرمزگان، قم، یزد، لرستان، زنجان، سمنان، اردبیل، فارس، خوزستان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، گیلان، گلستان، مازندران، مشهد، البرز و قزوین سفر کرده و آذربایجان غربی، بیست و یکمین مقصد آیت الله رئیسی بود.