"حسین قربان زاده" در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به تصمیم اخیر دولت در زمینه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تأثیر آن بر اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: این اقدام باید طی سالهای گذشته به مرحله اجرا میرسید اما متاسفانه با وجود تاثیرات منفی که استفاده از آن در چند سال گذشته با خود به همراه داشت؛ حذف آن به مرحله اجرا نرسید و با تأخیر همراه شد.
وی ادامه داد: همه کارشناسان و صاحبنظران اجماع دارند تا یارانه کالای اساسی به هدفی اصابت کند که در انتهای زنجیره قرار دارد و به مصرف نهایی منتهی میشود.
قربان زاده تاکید کرد: از همان ابتدا کاملاً مشخص بود، یارانهای که در اختیار واردکننده قرار میگیرد با آثار و تبعات منفی زیادی روبرو خواهد شد و به هدف اصلی خود که به نوعی کمک به قشر ضعیف جامعه بود؛ دست پیدا نمیکند. استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی مانند یخی است که بعد از دست به دست شدن در بین افراد مختلف، فقط در زمان آب شدن آن به دست مصرفکننده نهایی میرسد.
وی با تاکید بر اینکه از سوی دیگر استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی با توجه به ضربهای که به تولید میزند سبب از بین رفتن قیمتهای نسبی میشود، افزود: استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی منجر به یک قاعده گذاری نادرست خواهد شد که باعث میشود تا افراد در صفهای طولانی قرار بگیرند و به دنبال آن سیلی از متقاضیان واردات با ارز آسان ایجاد خواهد شد. در کنار آن دیگر برای تولیدکننده داخلی به صرفه نیست تا در زنجیرههای مختلف اقدام به سرمایهگذاری کند.
رئیس سازمان خصوصیسازی خاطرنشان کرد: زمانی که قیمتها به مرحله واقعی برسد و یارانه در اختیار مصرفکننده نهایی قرار بگیرد؛ شاهد به صرفه شدن تولید، افزایش عرضه و نیز ایجاد تعادل در قیمتها خواهیم بود، زیرا در صورت اجرایی شدن چنین اقدامی عرضه و تقاضای نا به سامان بر روی ریل ثبات و ایجاد هماهنگیها قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: با توجه به وجود این مسائل به شدت موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هستیم و باید بسیار زودتر از اینها این اقدام به مرحله اجرا میرسید؛ اکنون دولت سیزدهم جسارت بزرگی را در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به کار گرفته است.
قربان زاده اظهار داشت: به نظر میرسد اگر این اتفاق توسط برخی از نخبگان که از هدف اجرای آن آگاه هستند اجرا شود؛ میتوان امیدوار بود که این تصمیم جدید دولت سیزدهم به سرانجام مطلوبی دست پیدا کند.
رئیس سازمان خصوصیسازی لازمه این اقدام را همگرایی بین قوای مختلف و مردم اعلام کرد و گفت: با اجرای آن شاهد ثبات و پیشبینی پذیری اقتصاد کشور خواهیم بود؛ همچنین کالاهای اساسی دیگر با منطق درست به دست مردم خواهند رسید.
وی اظهار داشت: زمانی که یارانه به واردکننده اختصاص پیدا میکند درواقع یارانه به تولیدکننده خارجی ارائهشده است؛ بنابراین در صورت ارائه یارانه به مصرفکننده واقعی و نیز تحریک تقاضا در بازار میتوان گفت که یارانه به صورت غیرمستقیم به تولیدکننده داخلی داده خواهد شد.
قربان زاده اظهار داشت: ۱۰۰ درصد موافق این تصمیم درست دولت سیزدهم برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هستیم و به طور حتم تبعات مثبتی را با خود در اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.