تهران-ایرنا- «لوئیجی دی مایو» وزیر امورخارجه ایتالیا اعلام کرد، رم طرح صلح اوکراین را به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد ارائه کرده است.

به گزارش ایرنا از الجزیره، دی مایو جمعه‌شب در جریان نشست شورای اروپا در تورین ایتالیا گفت، در این طرح که روز پنجشنبه ارائه شده، برقراری آتش‌بس محلی برای تخلیه غیرنظامیان در کریدورهای بشردوستانه و ایجاد شرایط برای آتش‌بس جامع‌تر که منجر به "صلح طولانی‌مدت" می‌شود، پیشنهاد شده است. 

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در بروکسل گفت که از طرح پیشنهادی ایتالیا آگاه است. وی افزود، اتحادیه اروپا "تمام تلاش خود را برای پایان دادن به این جنگ (اوکراین) به کار می‌گیرد. "

بورل گفت، تصمیم‌گیری در مورد شرایط هر گونه مذاکره برای پایان دادن به درگیری بر عهده کی‌یف است. 

وی اظهار امیدواری کرد که هنگام شروع مذاکرات با روسیه "اوکراین بتواند از موضع قدرت مذاکره کند. "

دبیرکل سازمان ملل عصر چهارشنبه به وقت محلی در یک نشست امنیت غذایی در سازمان ملل به میزبانی آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل در ماه جاری میلادی را بر عهده دارد، اعلام کرد که برای احیای صادرات غلات اوکراین و کودهای شیمیایی با روسیه، اوکراین، ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا به صورت فشرده در تماس است. 

وی تصریح کرد: امیدوار هستم، اما هنوز در این زمینه باید تلاش کرد. پیامدهای پیچیده امنیتی، اقتصادی و مالی مستلزم حسن نیت از همه طرف‌ها است. 

به گفته دبیرکل سازمان ملل متحد، سطح گرسنگی در جهان به بالاترین حد خود رسیده است.  تنها در دو سال، شمار افرادی که به شدت با ناامنی غذایی مواجه هستند دو برابر شده و از ۱۳۵ میلیون نفر قبل از همه‌گیری کرونا به ۲۷۶ میلیون نفر در سال جاری رسیده است. 

بیش از نیم میلیون نفر در شرایط قحطی زندگی می‌کنند که این یک افزایش بیش از ۵۰۰ درصدی از سال ۲۰۱۶ تاکنون است.

دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: این آمار ترسناک به طور جدایی ناپذیری با درگیری مرتبط است. اگر به مردم غذا ندهیم،  جنگ را تغذیه می‌کنیم. 

بر اساس گزارش سازمان ملل، جنگ در اوکراین موجب شده است قیمت مواد غذایی در سراسر جهان به بالاترین سطح برسد. یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر در جهان که یک سوم آن‌ها زیر خط فقر به سر می‌برند، بشدت در معرض کمبود و قطع مواد غذایی، انرژی و سیستم‌های مالی هستند که منجر به افزایش فقر و گرسنگی بیشتر می‌شود. 

۳۶ کشور برای تأمین و واردات بیش از نیمی از گندم مورد نیاز خود بر روی روسیه و اوکراین حساب می‌کنند. این کشورها شامل برخی از فقیرترین و آسیب پذیرترین کشورهای جهان هستند.