یزد- ایرنا- استاندار یزد با اشاره به نرخ بالای بیکاری بانوان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، از برنامه ریزی استان جهت کاهش نرخ بیکاری در این حوزه ها از طریق مدل عملیاتی مهارت_ نیاز و بورسیه تحصیلی دانشجویان در صنایع خبر داد.

 به گزارش شنبه روابط عمومی استانداری یزد، مهران فاطمی در نشست مشترک با سربازرسان منطقه ۶ کشور افزود: در قالب مدل مهارت_نیاز، در وهله اول سیمای نیاز مهارتی صنایع فعال و در حال راه اندازی استان تهیه، سپس نیروهای جویای کار یدی و تکنسین شناسایی و در مرحله بعدی دوره های آموزشی لازم جهت توانمندسازی افراد و ورود آن ها به بازار کار برگزار می شود.

وی ادامه داد: افراد آموزش دیده در قالب طرح مهارت_نیاز، در رویدادهای بزرگ سالیانه اشتغال آفرینی و کارآفرینی استان فراخوان و بهترین های آن ها به واحدهای مستقر در استان معرفی خواهند شد.

وی در ادامه با اشاره به هماهنگی بسیار خوب موجود بین دستگاه های نظارتی استان و نگاه مثبت و توسعه ای این مجموعه ها نسبت به مسائل استان، اظهار داشت: مجموعه های نظارتی استان تمام اهتمام خود را جهت شناسایی راهکارها و ظرفیت های قانونی جهت رفع موانع موجود و عدم تضرر استان در حوزه های مختلف بکار میگیرند که این رویکرد سبب حل بسیاری از مسائل استان در شورای هماهنگی نهادهای نظارتی شده‌است.

استاندار یزد رویکرد صیانت بخشی نسبت به عملکرد دستگاه ها و مدیران را شایسته تقدیر خواند و افزود: تاکید بنده و رئیس سازمان بازرسی استان بر ارائه تذکر به محض مشاهده کوچکترین انحراف از ظرفیت ها و موازین قانونی است که خوشبختانه این امر با نگاه بلند ایشان در حال پیگیری بوده و مسائل احتمالی با ورود به موقع مجموعه بازرسی حل و فصل می شود.

فاطمی در ادامه از حل بسیاری از مسائل و دغدغه های حوزه اقتصادی استان در ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه استان و راهگشایی محسوس این شورا در مسائل این حوزه خبرداد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به نگاه ویژه استان به حوزه دانش بنیان اشاره و جا افتادن گفتمان اقتصاد دانش بنیان در استان یزد را نتیجه سالیان سال کار و فرهنگسازی در این بخش عنوان کرد.

استاندار یزد با بیان اینکه پیش از اعلام شعار سال جدید به نام "تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین" و در  اواخر سال ۱۴۰۰ از برنامه تحولی استان رونمایی شد، تصریح کرد: اقتصاد دانش بنیان یکی از محورهای دهگانه برنامه تحولی استان یزد است و برنامه ها و پروژه های تحولی ذیل آن تعریف شده که در دستور کار استان قرار دارد.  

فاطمی افزود: در سومین روز از آغاز سال جدید و به عنوان اولین جلسه سال، جلسه ای با حضور شرکت های دانش بنیان و مدیران و متولیان امر برگزار و رویکرد ها و برنامه های حمایتی و عملیاتی استان در این حوزه تبیین شد.

وی تشکیل ستاد ویژه نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان از سال گذشته و انجام برنامه ریزی های راهبردی برای این حوزه و اختصاص زمان هایی ویژه ملاقات با شرکت های دانش بنیان در سال جدید و بررسی و حل مسائل آن ها به صورت عندالمجلس را از جمله برنامه های استان در این حوزه عنوان کرد.

استاندار یزد با بیان اینکه تاکنون عمده تمرکز ها بر توسعه فیزیکی و توسعه سخت استان بوده است، اظهارداشت: استان یزد برای اوج گیری در این مقطع، نیازمند دو بال گردشگری و نوآوری و فناوری است که در این امر شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها نقش ویژه ای دارند.

فاطمی در ادامه با اشاره به وابستگی تجهیزاتی واحدهای تولیدی و صنعتی استان به خارج از استان و کشور، گفت: در این راستا درصددیم تا نمایشگاهی جهت نمایش نیاز های قطعاتی واحدها، آگاهی شرکت های دانش بنیان از این نیازها و در نهایت برقراری پیوند بین واحدهای صنعتی و شرکت های دانش بنیان برگزار کنیم.

وی با اشاره به نرخ بالای بیکاری بانوان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، از برنامه ریزی استان جهت کاهش نرخ بیکاری در این حوزه ها از طریق مدل عملیاتی مهارت_نیاز و بورسیه تحصیلی دانشجویان در صنایع خبرداد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات تبیینی استان در طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها اشاره و تصریح کرد: در این راستا علاوه بر سخنرانی در نماز جمعه و دیدارهایی با قشرهای مختلف جامعه برگزار و ابهاد مختلف طرح تسریح و تبیین شد.

استاندار یزد با اشاره به تشدید نظارت بر بازار با ورود ۶۰۰ ناظر  به گردونه نظارتی در قالب اجرای سه مانور بزرگ، اظهارداشت: ماحصل این نظارت ها، کشف تعدادی انبار احتکار کالا و برخورد با محتکران و متخلفان بود.