تهران- ایرنا- فدراسیون وزنه‌برداری این روزها با حاشیه و چالش‌های زیادی روبرو است که به طور حتم نمی‌توان نقش رئیس فدراسیون را در آن کتمان کرد. تغییر و تحولات و حذف خودی‌ها در این چند سال به یک امر عادی در فدراسیون تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، اعزام تیم ملی مردان و زنان وزنه‌برداری ایران به مسابقات جهانی ۲۰۲۱ ازبکستان سرآغاز حاشیه‌هایی بود که فدراسیون را در صدر اخبار کشور قرار داد. هر چند که آن مسابقات با نایب قهرمانی ایران در بخش تیمی به پایان رسید اما حکم بازنشستگی علی مرادی و رفت و برگشت‌های وی به فدراسیون، ابطال انتخابات فدراسیون در سال ۱۳۹۸ با رای دیوان عدالت اداری و اتفاقات وزنه‌برداری ایران در یونان موجب شد تا مدیریت مرادی با چالش جدیدی همراه باشد.

مرادی که در چند مقطع ریاست فدراسیون وزنه‌برداری را بر عهده داشته در سال ۱۳۹۸ با ۲۲ رای توانست بالاتر از سجاد انوشیروانی برای چهار سال دیگر به ریاست این فدراسیون برسد ریاستی که پرحاشیه‌تر از همیشه بود و صف منتقدان وی بسیار طولانی‌تر از دوره‌های گذشته بود؛ در این دوره مدیریت نکردن ستاره‌ها، قهر قهرمانان، خانه‌نشینی سهراب مرادی و پناهندگی ۲ ورزشکار به مهمترین چالش پیش‌روی مرادی تبدیل شد. البته مرادی در تقابل با منتقدان با در پیش گرفتن سیاست سکوت، برنامه‌های خود را در فدراسیون پیاده و در حال طی کردن آخرین دوره مدیریت در این فدراسیون است.

یکی از سیاست‌های مورد انتقاد مرادی احتمال کادرسازی وی در فدراسیون برای دوره‌های آینده است. منتقدان باور دارند، رییس کنونی فدراسیون با اتخاذ این سیاست به دنبال محکم کردن جای پا و تفکر خود در وزنه‌برداری ایران است. منتقدان مرادی باور دارند که وی در مسیر کادرسازی شماری از هیات روسا و کادر اداری را با خود همراه کرده است. این فرضیه زمانی بیش از پیش رنگ واقعیت به خود گرفت که برخی از منتقدان با انتشار اخباری اعلام کردند که به زودی «محسن بیرانوند» دبیر فدراسیون وزنه‌برداری که از نزدیکان مرادی است تغییر خواهد کرد. محسن بیرانوند از چهره‌های تحصیلکرده و خوشنام وزنه‌برداری به شمار می‌رود که توانسته با ایده‌های خود در فدراسیون بین‌المللی کرسی نیز کسب کند. از همایون بسطامی رییس هیات استان ایلام به عنوان جانشین بیرانوند یاد می‌شود.

انتشار اخباری مبنی بر تغییر در پست دبیری فدراسیون وزنه‌برداری موجب شد تا خبرنگار ایرنا به دنبال واقعیت خبر تغییر و تحولات در فدراسیون باشد.

همایون بسطامی در گفت وگو با ایرنا با ابراز تعجب از این خبر گفت: نمی‌دانم منبع این اخبار کجاست، فضای مجازی به محلی برای شایعه پراکنی علیه وزنه‌برداری ایران تبدیل شده است. هیچ پیشنهادی برای دبیری فدراسیون نداشتم و به این پست نیز فکر نخواهم کرد. امیدوارم منتقدان اخبار را را منبع موثق منتشر کنند.

هر چند که فدراسیون تا کنون نسبت به این خبر واکنش جدی نداشته است اما اقدامات رییس فدراسیون در چند ماه گذشته تمام احتمالات را به واقعیت نزدیک می‌کند. مرادی که از مدیران کهنه‌کار ورزش ایران به شمار می رود با اتخاذ سیاست خاص در آخرین دوره مدیریت چهار ساله خود دایره وزنه‌برداری را محدود کرد تا جایی که شاهد قهر بسیاری از پیشکسوتان و قهرمانان با این مجموعه ورزشی بودیم.

مرادی اکنون به ارتش تک نفره فدراسیون تبدیل شده که امورات فدراسیون را به تنهایی بر عهده خواهد داشت و حتی در سفرهای خارجی با تعریف سمت خاص برای خود همیشه در کنار تیم خواهد بود. بنا به برخی از اخبار مرادی در سفر به یونان با عنوان مترجم و سرپرست به مسابقات جهانی وزنه‌برداری جوانان رفته بود و در تیم تحت سرپرستی وی اتفاقاتی رخ داد که نه تنها این رشته بلکه ورزش زنان را وارد حاشیه جدی کرد. در این سفر یکتا جمالی به دور از چشم مرادی، نماینده حراست و مربیان هتل را ترک و به کشور آلمان پناهنده شد.