به گزارش خبرنگار ایرنا جواد قناعت روز شنبه در نخستین نشست قرارگاه حمایت و تسهیلگری تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین افزود: برای تحقق شعار سال باید موانع را از پیش روی شرکتهای دانشبنیان برداریم لذا تسهیل صدور مجوزهای کسب و کارهای نوین و دانشبنیان را باید در دستور کار قرار داده و از حالت شعاری خارج کنیم.
وی گفت: نقشه راه تحقق شعار سال جاری، جهش تولید دانشبنیان است که این مهم را باید اعضای این جلسه در دستور کار قرار دهند و از برگزاری جلسات بدون خروجی مناسب پرهیز شود.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: دانشگاهها و موسسههای آموزش عالی ظرفیتهای دانشبنیان را حداکثری مورد توجه قرار دهند و در این جلسات به عنوان محور فعالیت کنند.
وی اظهار داشت: صدور مجوزهای لازم مانند زمین و پرداخت تسهیلات برای شرکتها و موسسههای تولیدی دانشبنیان باید سرعت و شتاب بگیرد و از حالت خمودگی و تنبلی خارج شود.
قناعت گفت: برای ما قابل قبول نیست جوانی که با وجود همه مشکلات، نخبه و صاحبنظر است ماهها برای دریافت مجوز در فرآیند اداری معطل بماند لذا صدور مجوز، زمین و وام برای این افراد باید نسبت به گذشته شتاب قابل توجهی داشته باشد.
وی عنوان کرد: ورود کالاهایی که امکان تولید آن در کشور بهویژه استان وجود دارد باید ممنوع شود و دستگاهها اقلام مورد نیاز خود را از داخل استان تهیه کنند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: در این زمینه معاونت امور اقتصادی استانداری ساختاری را تعریف کند تا استانداری و تمامی دستگاههای اجرایی کالاهایی که داخل استان تولید میشود را استفاده کنند در غیر این صورت ممنوعیت و محدودیتهای مالی و تخصیص اعتبار برای آنها ایجاد شود.
وی گفت: ظرفیتهای بسیار عالی از جمله در حوزه زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در استان وجود دارد که از آنها غافل بوده و نتوانستیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
قناعت افزود: موضوعاتی در زمینه بیتوجهی به شرکتهای دانشبنیان و مهاجرت آنها از استان مطرح بوده که بسیار تلخ است و با حمایت از شرکتهای دانشبنیان نباید اجازه داد این شرکتها استان را ترک کنند.
وی بزرگترین معضل خراسان جنوبی را مهاجرت و کوچ شرکتهای دانشبنیان و نخبگان از استان دانست و گفت: به دلیل حل نشدن مشکلات آنها شاهد خروج جوانان پاک و مخلص، دانشمند و اندیشمند هستیم و این بزرگترین خیانت به استان خواهد بود.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی تصریح کرد: شرکتهای دانشبنیان و اشتغالآفرین نباید در گیر و دار مجوزها و موافقت دستگاهها قرار گرفته یا سرخورده شوند بلکه مدیران این جمع وظیفه بسترسازی داشته و باید حواسشان جمع باشد.
وی افزود: از مدیران دستگاههای اجرایی انتظار داریم در گیر و دار صدور مجوزها جوانان و نخبگان استان را در دستانداز نیندازند و در روند صدور مجوز تاخیر ایجاد نکنند بلکه باید شخصا ورود کرده و مشکلات و موانع را حل کنند.
قناعت تاکید کرد: سه کلید واژه تولید، اقتصاد و اشتغال چندین سال است که در فرمایشات مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته و در ۱۴ سال اخیر همواره دغدغه ایشان حول محور مباحث اقتصادی است.
وی گفت: وقتی دشمن، آمریکا و متحدانشان قصد آسیب زدن به اقتصاد کشور را دارند، رهبر معظم انقلاب آن را پیشبینی کرده و گوشزدهایی در سخنرانیها بهویژه شعار سال تبیین کردهاند.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در شعار سال جدید اهمیت تولید، عزت و استقلال کشور مورد توجه قرار گرفته است اظهار داشت: امسال در شعار سال مباحث اساسی، صریح و دقیقتر بیان شده که مسیر تولید را ترسیم کرده است چراکه راه تولید از طریق نخبگان جوان آغاز میشود.
وی تصریح کرد: مساله اقتصاد در حرکت محوری کشور نقش مهمی دارد که در بند دوم سیاستهای ابلاغی بیانیه گام دوم نیز پیشتازی اقتصاد دانشبنیان مطرح شده است.
قناعت گفت: در این بیانیه رتبه اول در منطقه در اقتصاد دانشبنیان مدنظر قرار گرفته که نشان از نگاه و افق بالای مقام معظم رهبری دارد و سطحینگری یا هدفگذاری در سطوح پایین مدنظر ایشان نیست.
وی با بیان اینکه تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین مزیتهای فراوانی دارد افزود: افزایش بهرهوری اقتصادی که اقتصاد را از حالت سنتی خارج و به یک اقتصاد نوین و علمی تبدیل کند، مورد توجه واقع شده است.
استاندار خراسان جنوبی گفت: اگر حوزه اقتصادی مبتنی بر دانشبنیان باشد شاهد رشد صادرات کالا و خدمات، کاهش هزینه تمامشده محصول، رضایتمندی مصرفکنندگان و در نهایت رشد اقتصادی کشور خواهیم بود.
وی با بیان اینکه موضوع اشتغال مطرح شده در شعار سال جاری اشتغال نخبگانی است ادامه داد: اشتغالی که منجر به اشتغال تحولآفرین شود در این صورت به صورت تساعدی اشتغال فراوانی در پی خواهد داشت.
قناعت گفت: اینکه برای اشتغال فقط روی سرمایهگذاریها متمرکز شویم حرکت ما لاک پشتی خواهد بود لذا اشتغال نخبگانی مدنظر شعار سال است.
وی با بیان اینکه اشتغال تحولآفرین باعث افزایش ارزش افزوده تولیدات استان میشود اظهار داشت: یک شرکت دانشبنیان مستقر در یک واحد کوچک میتواند مقدار زیادی ارزش افزوده برای استان ایجاد کند که ناشی از دانش نیروهای بومی استان است.
استاندار خراسان جنوبی قدرتآفرینی و تهدیدناپذیری را ۲ شاخص اصلی تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین ذکر کرد و گفت: تولید دانشبنیان باید قدرتآفرین بوده و تحریمها هیچ اثری بر آن نداشته باشد.
وی اضافه کرد: قرارگاه حمایت و تسهیلگری تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین مطابق شیوهنامه وزارت کشور تشکیل شده و شکل ساختاری آن باید رعایت و حتما خروجی مناسب داشته باشد.
قناعت با بیان اینکه ایجاد حاشیه درخصوص این قرارگاه ممنوع است گفت: اینکه در این قرارگاه کار صرف علمی و پژوهشی انجام اما طرحها در نهایت خروجی نداشته باشد و وارد قفسهها شود پذیرفته نیست.
وی افزود: سه کمیته ذیل این قرارگاه تشکیل شده که خروجی جلسات در ماههای آینده و جلسهای که با نخبگان استان برگزار خواهد شد، باید مشهود باشد.
استاندار خراسان جنوبی بر پرهیز از جزیرهای عمل کردن مدیران دستگاههای اجرایی تاکید کرد و گفت: برای رفع موانع و مشکلات شرکتهای دانشبنیان باید کار تیمی و با همافزایی انجام شود.