امیرنظام نصیری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، بیان کرد: شهرستان دامغان با حدود ۱۳۰ اثر ثبت شده و ۵۲ تپه باستانی و پیشینه هفت هزار ساله، جایگاه خوبی در دنیا دارد اما هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است.
وی ادامه داد: تمام تلاش نهادهای مربوطه، وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و مسولان را شاهد هستیم اما هنوز دامغان به جایگاه واقعی خود نرسیده است و در این راستا کلید واژه ای پررنگ تر از آگاهی وجود ندارد.
نصیری اظهار داشت: با برگزاری این رویداد در تلاشیم تا به آگاه بخشی سطح جامعه کمک کنیم تا شهروندان پشتینه و تاریخ شهر دامغان را بهتر درک کنند که این امر بدون شک سبب پویایی اقتصاد میشود.
وی تصریح کرد: رویداد «دامغان، نامی گمشده در هزارههای تاریخ» با هدف آگاهی بخشی به جامعه هدف طی ۲ روز از ۳۰ اردیبهشت ماه آغاز شد و شامگاه شنبه ۳۱ اردیبهشت به پایان میرسد.
نصیری افزود: این گردهمایی، با حضور ۱۲ نفر از صاحبنظران کشوری حوزههای باستانشناسی، تاریخ، معماری و مرمت، پژوهش هنر، اسطورهشناسی و میراثفرهنگی در حال برگزاری است.
وی اضافه کرد: کوروش روستایی رییس پژوهشکده باستان شناسی میراث فرهنگی کشور در زمینه تاریخچه کاوش های تپهحصار و پژوهشهای جدید در شهر قومس، حامد وحدتی نسب مدیر گروه باستان شناسی درخصوص جوامع انسانی کهن دامغان و حامد کاظمی استادیار دانشگاه ورشو لهستان در زمینه شهر دامغان در منابع اسلامی، در این رویداد پژوهشی سخنرانی میکنند.
نصیری خاطرنشان کرد: آناهیتا شاهرخی، شادی گنجی، شمیم ولیان، جواد آقاجانی، فرامرز پارسی، کاوه منصوری، مرتضی نیک فطرت، علیرضا علینقی و امیر منصوری، دیگر سخنرانان این رویداد هستند.
دبیر اجرایی رویداد «دامغان، نامی گمشده در هزارههای تاریخ» تصریح کرد: در اختتامیه این همایش تجلیل و قدردانی از اسماعیل یغمایی و مراسم تعیین نام رسمی و رونمایی از شمایل طلایی شاخ قوچ تپهحصار انجام میشود.
به گزارش ایرنا، اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دامغان و تشکل مردمنهاد خانه تسنیم دامغان میزبان این رویداد هستند و دانشگاه دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، شهرداری و شورای اسلامی شهر دامغان در اجرای این همایش مشارکت داشتند.
شهرستان دامغان با قدمت هفت هزار ساله، دارای ۲ هزار اثر تاریخی و فرهنگی است که از این تعداد ۴۰۰ اثر شناسایی و تاکنون ۱۳۱ اثر ثبت ملی شدند.