به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری «نیوز» ارمنستان، هواداران حزب «جنبش مقاومت ارمنستان»، روز شنبه در مقابل ساختمان های دولتی تجمع کرده و شعار «شرمت باد» و «نیکول خائن است» سر دادند.
«ایشخان ساقاتلیان» هماهنگ کننده «جنبش مقاومت ارمنستان» و معاون پارلمان این کشور در این تظاهرات گفت: نیکول پاشینیان نخست وزیر، مردم ارمنستان را نمایندگی نمی کند و هیچ اختیاری برای امضای هیچ قراردادی به نمایندگی از آنها را ندارد و هر توافقی که انجام دهد فاقد اعتبار است.
وی از پاشینیان خواست بدون خونریزی، از قدرت کناره گیری کند و افزود: نخست وزیر فقط یک راه دارد و آن کناره گیری، بدون ناآرام کردن کشور است.
«روبرت کوچاریان» دومین رئیس جمهوری ارمنستان بعد از استقلال از اتحاد جماهیر شوروی، از جمله شرکت کنندگان در تظاهرات ضد دولتی در ایروان بود.
حزب مخالف دولت «جنبش مقاومت ارمنستان» در بیانیه ای پیش از تظاهرات در «میدان فرانسه» از میادین اصلی ایروان، اعلام کرد: هدف تظاهرات، نشان دادن وجود یک صدای واحد از سوی مردم ارمنستان است که پاشینیان را دارای اختیار برای مذاکره یا مصالحه جدید در خصوص قره باغ نمی دانند.
علت تشدید اعتراضات
پاشینیان، سیزدهم ماه آوریل در پارلمان این کشور گفت: جامعه بینالمللی خواهان آن است که ایروان انتظاراتش را درباره وضعیت قرهباغ پایین بیاورد.
وی گفته بود: اگر ارمنستان تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان بر قره باغ را به رسمیت نشناسد، برایش خطرناک خواهد بود و ایروان از هیچ حمایت خارجی در جنگ احتمالی برخوردار نخواهد بود.
این اظهارات پاشینیان، شائبه تسلیم شدن ایروان در مقابل باکو را در اذهان مخالفان، تشدید و ارمنی های ساکن قره باغ کوهستانی را درباره آینده این منطقه دچار نگرانی کرد.
اگرچه «آراییک هاروتونیان» رهبر منطقه خودمختار قرهباغ تلاش کرد تا آتش خشم مخالفان دولت را فروبنشاند و اعلام کرد پاشینیان هیچ تصمیمی درباره این منطقه بدون مشورت اتخاذ نخواهد کرد اما ادامه تظاهرات ها حاکی از متقاعد نشدن مخالفان است.
دولت ارمنستان هشدار داده است که تداوم ناآرامی ها در این کشور می تواند به تضعیف بیشتر دولت و در نتیجه تحریک باکو برای شروع یک جنگ دیگر بیانجامد.
پاشینیان بعد از جنگ اخیر قره باغ گفته بود که اگر مناطق اشغال شده توسط ارمنستان، زودتر به جمهوری آذربایجان پس داده شده بود، افراد کمتری در جنگ کشته می شدند.
از اول ماه می، اعتراضات گسترده معترضان در ارمنستان ادامه دارد که در آن حزب جمهوری خواه و همچنین احزاب داشناکسوتیون و رودینا مشارکت دارند. نمایندگان این جنبش ها ادعا می کنند که پاشینیان قرار است با جمهوری آذربایجان پیمان صلح امضا کند و قره باغ کوهستانی را به عنوان بخشی از این کشور به رسمیت بشناسد.
در نوامبر ۲۰۲۰، پاشینیان بیانیه ای سه جانبه را با الهام علی اف و ولادیمیر پوتین روسای جمهور آذربایجان و روسیه امضا کرد که به خصومت ها در منطقه درگیری قره باغ پایان داد. مخالفان نخست وزیر ارمنستان سند امضا شده را نوعی کاپیتولاسیون خواندند و اعتراضات گسترده در ارمنستان آغاز شد. در نتیجه پاشینیان استعفا داد، اما تابستان گذشته انتخابات زودهنگام پارلمانی در این کشور برگزار شد که در نتیجه حزب او با استحکام موقعیت خود، اکثریت مطلق پارلمان را به دست آورد و پاشینیان دوباره پست نخست وزیری را به دست گرفت.