به گزارش خبرنگار ایرنا، فرزاد تیموری روز شنبه در کارگروه مدیریت پسماند استان همدان افزود: باید از دفن سنتی پسماند فاصله گرفته و به سمت استانداردسازی سایت های مدیریت پسماند گام برداریم که برای رسیدن به این هدف باید برنامه ها و کارها با سرعت بیشتری دنبال شود.
وی ادامه داد: استاندارد سازی سایت های مدیریت پسماند، نگرانی ها در خصوص سلامت و تخریب محیط زیست ناشی از پسماند را کاهش می دهد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان اضافه کرد: شهرداری های شهرهای شمال استان باید سکوی انتقال پسماند را راه اندازی کنند تا زباله ها به سایت مدیریت پسماند شهرداری همدان منتقل شود.
تیموری اظهار داشت: زباله های پراکنده پلاستیکی در حاشیه راه های استان مشهود است که باید از ظرفیت فرمانداری ها، نیروی مقاومت بسیج، بخشداری ها، دهیاری ها، اداره راه و حفاظت محیط زیست برای جمع آوری پسماندهای حاشیه راه ها استفاده شود.
وی گفت: مدیریت صحیح و اصولی پسماند و توجه به پردازش و بازیافت زباله می تواند زمینه ای برای ایجاد فرصت های شغلی شده و سهم مهمی در اقتصاد استان داشته باشد.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان همدان نیز دراین جلسه گفت: طبق قانون، بخشداری ها مکلف به جمع آوری پسماند حاشیه راه ها بوده همچنین ادارات راهداری موظف به همکاری با بخشداری ها در این زمینه هستند.
سیده مریم محمدی افزود: سرانه تولید پسماند در استان بسیار بالا است و برخی از شهرداری ها و دهیاری ها نسبت به مدیریت اصولی و استانداردسازی مدیریت پسماند اهتمام لازم را ندارند.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار داشت: ناحیه بندی پسماند های استان به ۲ منطقه شمالی و جنوبی در سال ۹۴ در کارگروه مدیریت پسماند استان مصوب شده و سال ۹۷ گزارش های ارزیابی محل در مورد ناحیه جنوبی مدیریت پسماند استان در شهرستان ملایر به پایان رسید.
محمدی ادامه داد: با وجود گذشته حدود پنج سال از این موضوع اما هنوز سایت پسماند ملایر به مرحله اجرایی نرسیده است بنابراین با توجه به اینکه مراحل ابتدایی و مطالعاتی کار به پایان رسیده در صورت پیگیری مجری طرح و رفع موانع پیشرو انتظار میرود این طرح در سال جاری وارد مرحله اجرایی شود.