بنا بر مطلب دریافتی روز جمعه، رئیس شبکه بهداشت و درمان مرودشت در این باره گفت: با پیگیری بهورز و همکاری اعضای شورای اسلامی و دهیار روستای گرم آباد از توابع بخش مرکزی شهرستان مرودشت ساختمان های قدیمی و فرسوده این روستل برای جلوگیری از تبدیل شدن به کانون بیماری سالک تخریب و نخاله های ساختمانی جمع آوری شد.
روح اله کریمی با اعلام افزایش ۱۵ برابری آمار افراد مبتلا به سالک نسبت به سال گذشته در شهرستان افزود: از بین بردن کانون های بیماری سالک با جمع آوری نخاله های ساختمانی رها شده در حاشیه شهر و روستاها، تخریب خانه های فرسوده و خالی از سکنه و بهسازی محیط و اجرای طرح جونده کشی می تواند در پیشگیری از گسترش سالک نقش بسزایی داشته باشد که کارشناسان حوزه سلامت با همراهی بخشداری ها، شوراهای اسلامی و دهیاران می توانند نقش موثری پیرامون این موضوع ایفا کنند.
کریمی با تاکید بر صدمات جبران ناپذیر درمان های غیر اصولی بیماری سالک تصریح کرد: شهروندان در صورت گزش توسط پشه ناقل بیماری و ابتلا به سالک با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت نسبت به انجام آزمایش های تشخیصی اقدام و مراحل درمان اصولی را زیر نظر پزشک و کارشناسان بهداشت و درمان انجام دهند تا از بروز خطرات نظیر عفونت و رشد کانون زخم جلوگیری به عمل آید.
شهرستان مرودشت در ۴۵ کیلومتری شمال شیراز واقع است.
به گفته متخصصان، عامل بیماری سالک، انگل لیشمانیا است که در بدن موش صحرایی وجود دارد. پشه سالک بعد از خوردن خون موش صحرایی و آلوده شده به این انگل با گزش انسان او را آلوده میکند. محل زندگی پشه ناقل سالک، مخروبهها، شکاف دیوارها و محل تجمع زباله و کودهای حیوانی است. با پاکسازی و بهسازی اینگونه نقاط، محل زندگی این پشهها نابود میشود و تعداد آنها به صورت قابل توجهی کاهش مییابد.
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۹
شیراز - ایرنا- ساختمان های فرسوده و قدیمی روستای گرم آباد از توابع بخش مرکزی شهرستان مرودشت برای جلوگیری از گسترش بیماری سالک تخریب و بقایای این ساختمان ها جمع آوری شد.