**دولت بایدن، مانع رسیدن به توافق وین
یک روزنامه نگار برجسته حوزه سیاست خارجی در آمریکا نوشت: مقامات کنونی و سابق اروپا به شدت از دولت بایدن به دلیل مانع تراشی در مسیر توافق وین خسته شده اند و معتقدند واشنگتن به خاطر موضوعی که از نظر آنها چندان مهم نیست، حصول به توافق را معطل گذاشته است.
«لورا روزن» خبرنگار کهنه کار آمریکایی طی گزارشی در خبرنامه «دیپلماتیک» نوشت: مقامات اروپایی و کارشناسان منع اشاعه هشدار می دهند که در صورت احیا نشدن برجام، جهان به سرعت درگیر یک بحران در حوزه برنامه هسته ای ایران می شود.
مقامات فعلی و پیشین اروپا، عاجزانه هشدار می دهند که محافظه کاری سیاسی دولت بایدن درباره موضوعی که بیشتر نمادین است تا واقعی، می تواند به شکست مذاکرات وین بیانجامد.
«روزن» به نقل از یک دیپلمات اروپایی که نخواست نامش فاش شود، خاطرنشان کرد: هر روز که از مذاکرات بدون توافق با ایران بگذرد، خطر از دست دادن همه دستاوردهای برجام به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. آمریکا و ایران در دو جهت متفاوت حرکت می کنند و اختلاف دیدگاه ها روبه کاهش نیست.
«خاویر سولانا» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و «کارل بیلدت» نخست وزیر سابق سوئد، این هفته طی مقاله ای در روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» هشدار دادند که بایدن باید هزینه های انفعال در قبال مذاکرات هسته ای با ایران را جدی بگیرد و راهی برای پیشبرد آن پیدا کند در غیر این صورت ممکن است غرب درگیر نزاعی شود که خواست هیچ کس نیست.
«روزن» در یادداشت خود برای خبرنامه دیپلماتیک، اظهارات سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در ۱۷ ماه می را یادآور شد و به نقل از وی نوشت: پیش نویس توافق درباره بازگشت به تعهدات برجامی، ۲ ماه پیش آماده شد. مذاکره کنندگان سه کشور اروپایی حاضر در مذاکرات، مجاب شدند که توافق می تواند در مدت کوتاهی نهایی شود و به همین دلیل، وین را ترک کردند.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه تصریح کرد: مذاکرات بین ایران و آمریکا به دلیل موضوعی که به برجام مربوط نیست، متوقف شده است. ما از همه طرف ها می خواهیم رویکردی مسئولانه در پیش بگیرند و برای نهایی کردن توافق، فورا تصمیم بگیرند. رها کردن موضوع، اشتباهی جدا خطرناک خواهد بود.
«روزن» در این یادداشت نوشت: اگرچه متن پیش نویس توافق درباره احیای برجام آماده شده است اما از ماه مارس، به خاطر خواسته ایران برای خارج شدن «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» از لیست گروه های تروریستی آمریکا، مذاکرات درباره احیای توافق، در بن بست قرار گرفته است. دولت آمریکا اعلام کرده که فقط در صورتی این نهاد را از لیست خارج می کند که دو طرف متعهد شوند مقامات سابق یکدیگر را هدف قرار ندهند.
نویسنده این مقاله، سفر هفته گذشته «انریکه مورا» معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده گفتوگوهای وین به ایران را یادآور شد و به نقل از منابع آگاه نوشت: گفت وگو درباره موکول شدن خروج «سپاه پاسداران» از لیست تروریستی آمریکا به بعد از نهایی شدن مذاکرات، یکی از مباحث مطرح در مذاکرات مورا و مقامات ایرانی بوده است.
«روزن» به نقل از یکی از کارشناسانی که به همه طرف های درگیر در مذاکرات مشورت می دهد، روز جمعه مدعی شد بعد از سفر مورا به تهران، سیگنال های نسبتا مثبتی از ایران دریافت کرده است و ایرانی ها احتمالا طرح «موکول شدن مذاکره درباره خروج سپاه از لیست را به بعد از توافق» را پذیرفته اند.
نویسنده مقاله در عین حال به نقل از کارشناس دیگری، رایزنی های «مورا» در تهران را بی نتیجه ارزیابی کرد.
«روزن» نوشت: آژانس بین المللی انرژی اتمی هفته گذشته اعلام کرد، ایران ۴۰ کیلوگرم اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد تولید کرده که از نظر کارشناسان عدم اشاعه، بدان معناست که امکان ساخت بمب اتمی در کمتر از ۲ هفته را دارد.
وی به نقل از «کلسی دیونپورت» مدیر بخش «سیاست عدم اشاعه تسلیحات اتمی» در «انجمن کنترل تسلیحات آمریکا» مدعی شد این خطر وجود دارد که برنامه غنی سازی ایران به حدی از پیشرفت رسیده باشد که نقطه گریز آن قابل شناسایی نباشد.
«دیونپورت» مدعی شد که ایران ممکن است در فاصله بازدیدهای بازرسان آژانس، مواد لازم برای ساخت بمب را بسازد و این موضوع، عدم اشاعه را تهدید می کند. بعید است ایران قصد برداشتن یک گام قطعی برای ساخت بمب را داشته باشد اما اسرائیل و آمریکا نمی خواهند با ریسک چنین اقدامی زندگی کنند.
وی معتقد است: سریع ترین و موثرین روش برای راستی آزمایی بازگشت برنامه هسته ای، بازگشت تهران و واشنگتن به تعهداتشان قبل از آن است که خیلی دیر شود. بهترین گزینه نظارت های دقیق در اولین زمان ممکن است و برای تحقق آن، لازم است برجام احیا شود.
«دیونپورت» با اشاره به خودداری آمریکا از خارج کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: انفعال دولت بایدن، خطر بسته شدن پنجره حیاتی توافق را در پی دارد. دولت بایدن اجازه می دهد که «سیاست» و نه «سیاست موثر عدم اشاعه» هدایتگر تصمیماتش باشد. خطر هسته ای تا زمانی که آنها یک اقدام عاقلانه انجام دهند، ادامه خواهد داشت.
«روزن» نوشت: انتظار می رود آژانس بین المللی انرژی اتمی هفته آینده گزارش فصلی خود را پیش از برگزاری نشست آتی شورای حکام در ۶ ژوئن منتشر کند و «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، قرار است چهارشنبه هفته آینده، ۲۵ می درباره مذاکرات برجام به کمیته روابط خارجی سنا گزارش دهد.
وی افزود: مقامات فعلی و سابق اروپا به شدت از دولت بایدن به دلیل مانع تراشی در مسیر توافق وین خسته شده اند و معتقدند دولت بایدن به خاطر موضوعی که از نظر آنها هم چندان مهم نیست، حصول به توافق را معطل گذاشته است.
**سفر بایدن به سئول/ اعلام آمادهباش آمریکا برای اقدامات احتمالی پیونگیانگ
مقامات آمریکایی و کره جنوبی ضمن ابراز نگرانی از آنچه که اقدامات تحریکآمیز پیونگیانگ حین سفر جو بایدن به سئول خوانده شده، اعلام کردند واشنگتن آماده واکنش است.
«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا و «یون سوک یول» رئیس جمهور جدید کره جنوبی، امروز شنبه در سئول دیدار می کنند تا در خصوص نگرانیها از آزمایش تسلیحات هستهای پیونگ یانگ و در گرماگرم شیوع شدید کووید در کره شمالی گفت و گو کنند.
این نخستین سفر آسیایی بایدن از زمان ورود به کاخ سفید است که به گفته یک مقام آمریکایی بی تردید تحت تاثیر نمایش پر زرق و برق نظامی و تهدید ضمنی دولت پیونگ یانگ قرار گرفته و کره شمالی احتمالا از این زمان برای آزمایش موشک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای و یا مواد منفجره هسته ای استفاده کند.
این مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود و در میان همراهان بایدن در سفر به کره جنوبی قرار دارد، به خبرنگاران گفت: ما آماده هستیم.
«ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم در خصوص اقدامات احتمالی کره شمالی حین سفر بایدن به سئول گفت آنچه که دولت ایالات متحده به عنوان یک "اقدام تحریک آمیز" احتمالی می بیند، یک خطر واقعی است.
پرایس افزود: ما نگران هستیم که کره شمالی در طول سفر رئیس جمهوری به شمال شرق آسیا یا در روزهای پس از آن اقدامات تحریک آمیز دیگری انجام دهد.
"سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی" هم هشدار داده است که پیونگ یانگ به تازگی مراحل آماده سازی برای آزمایش هسته ای را تکمیل کرده است.
بایدن امروز شنبه پس از ورود به سئول، برای ادای احترام به گورستان سربازانی که در دفاع از کره جنوبی در طول جنگ کره کشته شدند، رفت و سپس مذاکرات و نشست مطبوعاتی مشترکی را با یون برگزار می کند.
**سکاندار جدید دستگاه دیپلماسی فرانسه کیست؟
نام «کاترین کولونا» دیروز بهعنوان وزیر جدید امور خارجه فرانسه اعلام شد؛ چهرهای که در فضای دیپلماسی فرانسه کوله باری از تجربیات را در اختیار دارد و حالا با تمایلات چپگرا در ترکیب کابینه دولت راست میانه مکرون در دومین دوره ریاست جمهوری پنجسالهاش جای گرفته است.
روزنامه فرانسوی «لزاِکو» در مطلبی در مورد کاترین لوکونا که دیروز در کابینه نخست وزیر جدید فرانسه «الیزابت بورن»، بهعنوان وزیر امور خارجه جای «ژان ایو لو دریان» را گرفت، نوشت: کاترین کولونا ۶۶ ساله که از سپتامبر ۲۰۱۹ تا کنون سفیر فرانسه در لندن بود سابقه طولانی در دیپلماسی دارد و در وقایع بینالمللی متعددی از جنگ در عراق تا «برگزیت» نقش دیپلماتیک ایفا کرده است.
او از طرفداران «اتحاد بیوقفه و بسیار تنگاتنگ ملتها» همانند معاهده رم است. این معاهده نام مجموعه قراردادهایی است که در ۲۵ مارس ۱۹۵۷ بین کشورهای فرانسه، آلمان غربی، ایتالیا، بلژیک، هلند و لوکزامبورگ در رم به امضا رسید و منجر به تشکیل جامعهٔ اقتصادی اروپا موسوم به «بازار مشترک» و جامعهٔ انرژی اتمی اروپا موسوم به «اوراتوم» شد.
«میشل دوکلو» سفیر سابق و کارشناس مطالعات بین المللی موسسه «مونتنی»، کولونا را فردی حرفهای میخواند که در مواجهه با مسائل غافلگیر نمی شود. وی دارای مدرک حقوق عمومی و دانشآموخته علوم سیاسی است و فعالیت دیپلماتیک را از مشاوره سیاسی در واشنگتن آغاز کرده و پس از آن در سفارت فرانسه در آمریکا مشغول شد. به همین دلیل با آمریکا و ساختار سیاسی کاملا آشناست.
وی در بازگشت به پاریس، مدیریت بخش اطلاعرسانی وزارت امور خارجه را برعهده گرفت و سپس بهعنوان سخنگوی «ژاک شیراک» در کاخ الیزه انتخاب شد و تا ۹ سال این مسئولیت را برعهده داشت. در این دوره او به شدت از موضع فرانسه در امتناع از مشارکت در جنگ عراق دفاع کرده بود.
کولونا با وجود همکاری بلند مدت خود با دولتهای راستگرای فرانسه هرگز «علاقه قلبی» خود را به احزاب چپ انکار نکرده است. او این میل را در حمایت از «فرانسوآ اولاند» سوسیالیست در برابر «نیکلا سارکوزی» جمهوری خواه اعلام کرد و به این ترتیب در دوره ریاست جمهوری اولاند سفیر فرانسه در رم شد.
او پس از دورهای کوتاه در فعالیت هنری و در زمینه سینما به عرصه سیاسی بازگشت و از سوی شیراک به عنوان وزیر امور اروپایی برگزیده شد.
وی در سال ۲۰۰۷سخنرانی پرشوری در حمایت از اروپا و اتحادیه کرد و حتی پیش بینی میشد که بتواند پستی دائمی در اتحادیه اروپا از آن خود کند که این امر در فقدان حمایت وزارت امور خارجه، محقق نشد. او در بازگشت به پاریس سفیر ایتالیا و انگلیس شد.
آخرین پست او که مقام سفارت فرانسه در انگلیس بود با ماجرای پر سروصدای برگزیت و تنش در روابط لندن-پاریس همراه بود؛ از پروتکل ایرلند شمالی تا گذرگاه مهاجران غیرقانونی از کانال مانش و قرارداد استرالیا برای خرید زیردریایی در حاشیه پیمان آکوس (میان آمریکا، انگلیس و استرالیا) مساله مناقشه برانگیز میان دو کشور کم نبود تا جایی که حتی به وزارت امور خارجه انگلیس احضار شد؛ اقدامی به شدت نادر در تاریخ روابط دو کشور متحد.
لزاِکو در ادامه گزارش خود نوشت: سابقه دیپلماتیک داشتن الزاما کار را برای وزیر جدید امور خارجه آسان نمی کند چرا که در هر صورت وی در دوران کاری خود بحث ها و شاید روابط نزدیکی نیز با مجلس داشته است. او همچنین باید با الیزه که در مسائل مهمی چون اوکراین، ساختار اتحادیه اروپا و خودمختاری راهبردی دست بالا را دارد، رابطه خوبی داشته باشد.
**رژیم صهیونیستی با حمایت دیپلماتیک غرب، اقدام به نقض قوانین و معاهدات بین المللی می کند
یکصد هنرمند و چهره بین المللی طی بیانیه ای ضمن مطالبه محاکمه رژیم صهیونیستی به خاطر جنایت قتل شیرین ابوعاقله خبرنگار شبکه خبری الجزیره، غرب را متهم به فراهم آوردن پوشش دیپلماتیک برای نقض قوانین و معاهدات بین المللی توسط رژیم صهیونیستی کردند.
از جمله امضاکنندگان این نامه "مارک روفالو" بازیگر آمریکایی، "تیلدا سوینتون" بازیگر بریتانیایی، "سوزان ساراندون" بازیگر آمریکایی، "استیو کوگان" بازیگر بریتانیایی و "میریام مارگولیس" بازیگر بریتانیایی، کارگردان بریتانیایی "آصف کاپادیا"، کارگردان بریتانیایی "کن لوچ"، کارگردان بریتانیایی "مایک لی" و بازیکن سابق فوتبال "اریک کانتونا" هستند.
امضاکنندگان بیانیه تاسف و تاثر عمیق خود را از قتل «شیرین ابوعاقله به ضرب گلوله مستقیم صهیونیستها به رغم به تن داشتن جلیقه خبرنگاری و نشانه های روشن دیگر مبنی بر فعالیت حرفه ای روزنامهنگاری، ابراز کردند.
بنا به گزارش میدل ایست آی، در این بیانیه همچنین حمله نیروهای اشغالگر اسرائیل به عزاداران و تشییع کنندگان فلسطینی پیکر شهیده ابوعاقله و حمله آنها به حاملان تابوت در مراسم تشییع جنازه وی در جمعه گذشته محکوم شده است.
در این بیانیه آمده است: کدام منطق انسانی این حجم از گستاخی و ظلم و تعرض به کرامت انسانی را تایید می کند؟ قتل شیرین ابوعاقله نقض فاحش حقوق بشر و آزادی مطبوعات و تضمین آزادی بیان بوده و به گفته کارشناسان سازمان ملل متحد و کارشناسان بینالمللی حقوق بشر، آنچه اتفاق افتاده احتمالا جنایت جنگی است و بنابراین باید مشمول تحقیقات بینالمللی مستقل و شفاف شود.
این بیانیه می افزاید: «این جنایات نمونه ای از شیوه دائمی اعمال خشونت، ارعاب و آزار علیه روزنامه نگاران فلسطینی است که به تصدیق عفو بین الملل، دیده بان حقوق بشر و سازمان حقوق بشر اسرائیلی (بتسلیم) اقدام به افشای "سیستم تبعیض نژادی علیه مردم فلسطین" می کند.
نویسندگان این بیانیه، قدرتهای غربی را به فراهم آوردن "پوشش دیپلماتیک برای نقض قوانین و هنجارهای بینالمللی توسط رژیم اسرائیل» متهم کرده و می افزایند: تناقض آشکار بین شتابزدگی دولتهای ما (غرب) برای تحریم روسیه و اعمال تحریمهای جامع علیه آن به دلیل حمله به اوکراین، از یک سو و ادامه تامین مالی اشغالگری چند دههای رژیم اسرائیل، حمایت از این رژیم و چشم پوشی از اقدامات آن در نقض گسترده حقوق فلسطینیها در سوی دیگر، بر هیچ کسی پوشیده نیست.
از سوی دیگر براساس اعلام وزارت خارجه قطر شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر نیز در دیدار با رهبران کشورهای اروپایی، بر لزوم انجام تحقیقات شفاف و عادلانه درباره ترور شیرین ابوعاقله، خبرنگار شبکه الجزیره در فلسطین و مسئول دانستن اسرائیل تاکید کرد.
مجید الانصاری، سخنگوی رسمی وزارت خارجه قطر و مشاور وزیر امور خارجه این کشور نیز شامگاه جمعه در اظهارات تلویزیونی به شبکه الجزیره گفت: امیر قطر با رهبران اروپایی در مورد تحولات فلسطین به ویژه ترور ابوعاقله گفتگو کرده است.
به گزارش ایرنا، ابوعاقله خبرنگار شبکه الجزیره قطر، چهارشنبه هفته گذشته هنگام پوشش خبری در پی یورش صهیونیستها به اردوگاه پناهندگان جنین در کرانه باختری اشغالی توسط نظامیان صهیونیست هدف گلوله قرار و به شهادت رسید. وی کلاه و جلیقهای به سر داشت که به وضوح او را به عنوان یک روزنامه نگار معرفی میکرد.
الجزیره در این باره نوشت: ابو عاقله که از سال ۱۹۹۷ با این شبکه کار میکرد، حین پوشش خبری عملیات یورش نیروهای رژیم صهیونیستی به جنین با گلولههای جنگی و واقعی نظامیان صهیونیست به سمت وی شهید شد.
بسیاری از کشورها، نهادها و سازمانهای بین المللی در واکنش به قتل ابوعاقله با محکوم کردن این جنایت صهیونیستها، خواستار پاسخگویی رژیم صهیونیستی در قبال این وحشیگری و انجام تحقیقات در این باره شدهاند.
**بسته شدن مرزها و افزایش تنش بین آسیای مرکزی و طالبان
خبرگزاری آسیا پلاس تاجیکستان نوشت: بسته شدن مرزها و توقیف کامیون های تاجیکستانی یکی از نشانه های خصومت فزاینده بین کشورهای آسیای مرکزی و حاکمان تندرو افغانستان است.
به گزارش آسیا پلاس دهها راننده کامیون تاجیک که اوایل سال جاری میلادی زغال سنگ به افغانستان حمل می کردند، پس از بستن مرز توسط طالبان در ۱۰ می (۲۰ اردیبهشت)، از بازگشت به تاجیکستان منع شده اند. طالبان پس از توقیف خودروهایشان به برخی از آنها اجازه عبور از مرز را داده اند.
بر اساس این گزارش بسیاری از کامیونداران تاجیک بیش از یک هفته است که در شیرخان بندر، در امتداد مرز شمال شرقی افغانستان با تاجیکستان، سرگردان شده اند.
دلشاد یکی از این رانندگان گفت: «ما آزاد نیستیم جایی برویم.» وی تصریح کرد که حدود ۱۰۰ کامیون تاجیکستان در گذرگاه مرزی دور افتاده سرگردان شده اند.
تاجیکستان تنها کشور همسایه ای بود که به طور علنی با بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در ماه اوت سال گذشته مخالفت کرد و این گروه شبه نظامی را تهدیدی برای ثبات منطقه خواند.
پس از تسلط طالبان، تاجیکستان مانورهای نظامی را در نزدیکی مرز ۱۳۰۰ کیلومتری خود با افغانستان در کنار نیروهای کشورهای عضو سازمان امنیت جمعی (CSTO) انجام داده است.
طالبان حدود چهار هزار جنگجو را در امتداد مرز خود با آسیای مرکزی مستقر کرده است. مقام های طالبان تاکید کرده اند که این اقدام به ثبات منطقه کمک خواهد کرد. اما همسایگان شمالی افغانستان ابراز تردید کرده اند.
آسیاپلاس می افزاید: طالبان همچنین گردانهای بمبگذار انتحاری موسوم به لشکر منصوری را در ولایتهای بدخشان و تخار در شمال شرق افغانستان مستقر کردهاند که بر نگرانیها در تاجیکستان افزوده است.
این دو استان محل زندگی صدها شبه نظامی از تاجیکستان، ازبکستان و دیگر کشورها هستند که سال ها در کنار طالبان جنگیده اند.
بنا بر گزارش ها، سال هاست که طالبان به اعضای جماعت انصارالله، یک گروه شبه نظامی مخالف دوشنبه، پناه و حتی آنها در صفوف خود جای داده است. طبق گزارش ها، هفته ها پس از به دست گرفتن قدرت، طالبان جنگجویان انصارالله را در مرز تاجیکستان مستقر کردند.
به نوشته این رسانه، برخی از ستیزه جویان تاجیک مقیم افغانستان اعضای گروه افراطی داعش هستند که اخیراً مدعی شده است یک حمله راکتی علیه تاجیکستان انجام داده است.
این نگرانی در پایتخت های آسیای مرکزی وجود دارد که شبه نظامیان بخواهند به کشورهای خود نفوذ کنند.
دوشنبه با دولت تحت رهبری طالبان که توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است، رابطه برقرار نکرده است. امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان، بارها از طالبان خواسته است تا یک دولت فراگیر در کابل تشکیل دهند که شامل تاجیک های قومی باشد.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفته است که این گروه پس از اینکه طرفین به تفاهم رسمی بر سر مسائل دوجانبه دست یابند، روابط خود را عادی کرده و مرز با تاجیکستان را باز خواهند کرد.
**درگیری پلیس با معترضان به نظام سرمایه داری در آستانه اجلاس داووس
دهها تن از معترضان به نظام سرمایه داری در آستانه اجلاس سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، با پلیس زوریخ درگیر شدند.
تجمع معترضان در قالب روندی معمول در مرکز مالی سوئیس و قبل از گردهمایی نخبگان سیاسی و تجاری جهان در داووس انجام شد.
پلیس زوریخ از اسپری فلفل و گلوله های لاستیکی برای متفرق کردن معترضان استفاده کرد.
یک گروه معترض با انتشار بیانیه ای در وب سایت خود ضمن دعوت از مردم برای شرکت در تجمعات اعتراضی اعلام کرد که مجمع جهانی اقتصاد و سوئیس تلاش می کنند برای قدرتمندان این جهان، مکانی آرام فراهم کنند تا بتوانند به تبادل نظرات بپردازند و بدون مزاحمت دیدگاه های خود را ارائه دهند.
در ادامه این بیانیه آمده است: باید آرامش را در سرزمین درونی آنها برهم زد و علیه عملکرد نظام سرمایه داری اقدام کرد.
اجلاس داووس سال گذشته به صورت مجازی برگزار شد و در جریان آن گروهی متشکل از بیش از یکصد میلیاردر و میلیونر، رهبران سیاسی و تجاری شرکت کننده در اجلاس مجازی مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس خواستند که باعث شوند این افراد مالیات بیشتری را پرداخت کنند.
این گروه که خود را «میلیونرهای وطن پرست» نامیدند، گفتند که افراد مافوق ثروتمند مجبور به پرداخت سهم خود از بهبودی اقتصاد جهانی از همه گیری کرونا نیستند.
مطالعات سازمان بین المللی مبارزه با فقر (آکسفام) نشان می دهد که در طول دو سال همه گیری کرونا، دارایی ۱۰ فرد ثروتمند جهان به ۱.۵ تریلیون دلار یا به میزان ۱۵ هزار دلار در هر ثانیه رسیده است.
در برخی از کشورهای اروپایی و تعدادی از کشورهای آمریکای جنوبی، ثروتمندان مجبور نیستند برای دارایی هایی چون املاک، سهام یا آثار هنری مالیات سالانه بپردازند، زیرا تنها زمانی که دارایی شان فروخته می شود، هدف پرداخت مالیات قرار می گیرند.
بانک جهانی در سال ۲۰۲۱ مقاله ای را منتشر کرد که در آن از کشورهای مختلف می خواست برای کمک به کاهش نابرابری، پر کردن خزانه های دولتی که به واسطه طرح های کمکی کووید – ۱۹ خالی شده و اعتمادسازی مجدد اجتماعی، مالیات بر ثروت را مورد توجه قرار دهند.
**چین ممنوعیت شبکه ۵G کانادا برای شرکت هوآوی را محکوم کرد
چین مسدود کردن شبکه ۵G کانادا برای شرکت «هوآوی» و «زد تی ای» را بی اساس خواند و این اقدام را محکوم کرد.
مسدود کردن شبکه ۵G کانادا برای محصولات شرکت بزرگ چینی «هوآوی» و «زد تی ای» که به پیروی از آمریکا و دیگر متحدان کلیدی این کشور انجام شد به مسئله ای میان پکن و اوتاوا تبدیل شده که پیرامون حکم توقیف شرکت اجرایی ارشد هوآوی از سوی آمریکا بود که حالا حل و فصل شده است.
«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امورخارجه چین در مصاحبه با خبرنگاران پیرامون این موضوع گفت: «پکن قاطعانه مخالفت خود با این اقدام را اعلام می کند و درباره تمامی اقدامات لازم برای حفاظت از شرکت هایش گفتگو خواهد کرد.»
وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه این اقدام برخلاف اصول اقتصاد بازار و قوانین تجارت آزاد است، دولت کانادا را به وارد کردن خسارت جدی به حقوق مشروع و منافع شرکت های چینی متهم کرد.
از سوی دیگر «فرانسوآ فیلیپ شامپین» وزیر صنعت کانادا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد، قصد کانادا ممنوعیت پوشش و دسترسی محصولات و خدمات هوآوی و زد تی ای در سیستم ارتباطات این کشور است.
وی همچنین تاکید کرد، از شرکت ها خواسته شده تا از ماه ژوئن ۲۰۲۴ شبکه ۵G را پاک کنند. شرکت هایی که از تجهیزات ۴G استفاده می کنند باید تا پایان سال ۲۰۲۷ این تجهیزات را از بین ببرند و پاک کنند.
آمریکا پیش تر درباره پیامدهای امنیتی که با دسترسی شرکت های تکنولوژی چینی به زیرساخت های ارتباطی بدست می آید و ممکن است به منظور جاسوسی در یک کشور انجام شود، هشدار داده بود.
علاوه بر این ممنوعیت، «مارکو مندیچینو» وزیر امنیت عمومی نیز اعلام کرد کانادا لایحه قانونی جدید برای حمایت مسائل مالی مهم، ارتباطات، انرژی و زیرساخت حمل و نقل از تهدیدهای حملات سایبری ترتیب می دهد.
در پایان این گزارش آمده است، هم شرکت هوآوی و هم دولت چین تمامی ادعاهای مطرح شده را رد کردند.
**ایران و اسپانیا در مسیر توسعه همکاریهای آکادمیک
محمد تقی امینی رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا و پروفسور "آنتونِلو فالکو بیاجینی" رئیس دانشگاه مجازی "ساپینزا" در شهر رم دیدار و در خصوص همکاری این دانشگاه با همتایان ایرانی بحث و تبادل نظر کردند.
در این ملاقات که بنا به دعوت رسمی پروفسور "آنتونِلو فالکو بیاجینی" رییس دانشگاه مجازی "ساپینزا" ایتالیا انجام شد، وی توضیحاتی را درخصوص روند دیوان سالارانه مدارک تحصیلی دانشگاه متبوع خود، به نحو مستقل از دانشگاه حضوری "ساپینزا" ارائه کرد و نحوه تعریف راهکاری جهت برگزاری دوره هایی با صدور دانش نامه های مشترک دانشگاه مجازی "ساپینزا" و همتایان ایرانی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، را جویا شد
وی در همین پیوند، پیگیری و هماهنگی رایزنی فرهنگی در این خصوص را خواستار شد و جهت انتقال فن آوری های آموزش مجازی به همتایان ایرانی اعلام آمادگی نمود.
محمد تقی امینی رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا نیز ضمن تشریح روند دیوان سالارانه و اعلام آمادگی جهت پیگیری و هماهنگی در این خصوص، پیشنهاد نمود یکی از اعضاء هیأت علمی دانشگاه مجازی "ساپینزا" به عنوان نماینده رسمی این دانشگاه معرفی گردد، تا رابط دانشگاه مجازی "ساپینزا" با رایزنی فرهنگی ایران و پیگیر درخواست این دانشگاه در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران باشد، تا با هماهنگی رایزنی فرهنگی، روند امور را با طی سلسله مراتب، و عرف دیوان سالارانه در ساختار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران پیگیری نماید.
محمد تقی امینی رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا پیش از این، طی دو نشست در خصوص همکاری این دانشگاه با همتایان ایرانی زمینه سنجی و هم اندیشی اولیه را به عمل آورده و از طرف رییس دانشگاه مجازی "ساپینزا" ایتالیا رسما جهت برگزاری هم اندیشی نهایی دعوت گردیده بود.
دانشگاه مجازی "ساپینزا" ایتالیا (Unitelma Sapienza) که به عنوان یک دانشگاه خصوصی در سال ۲۰۰۴ میلادی تاسیس شد، یکی از ۱۱ دانشگاه مجازی ایتالیاییِ مورد تایید وزارت آموزش، دانشگاه و تحقیقات این کشور است، که از سال ۲۰۱۰ میلادی دوره های خود را با حفظ استقلال مدیریتی و بهره گیری از هیأت علمی دانشگاه "ساپینزا" شهر رم برگزار و گواهی نامه پایان تحصیلات به نام این دانشگاه صادر می نماید،
دانشگاه "ساپینزا" در سال ۱۳۰۳ میلادی تاسیس شد و یکی از قدیمی ترین دانشگاه های اروپا و غالبا در رتبه ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان است.
دانشگاه مجازی "ساپینزا" ایتالیا که مدیریت آن را از سال ۲۰۱۸ میلادی "آنتونِلو فالکو بیاجینی" (Antonello Falco Biagini) برعهده دارد، در سال ۲۰۱۹ میلادی تعداد ۲۶۳۴ دانشجو در ۱۸ گرایش ۵ رشته تحصیلی باستان شناسی، اقتصاد، حقوق، علوم رایانه، و روانشناسی، در ۲ مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد داشته است.
**ارتش یمن هواپیمای جاسوسی عربستان را ساقط کرد
سخنگوی ارتش یمن گفت، پدافند هوایی این کشور یک فروند هواپیمای جاسوسی «کاریال» عربستان ساخت ترکیه را به دلیل نقض آتش بس جاری میان دو کشور، ساقط کرده است.
سرتیپ یحیی سریع دقایقی پیش در توئیتی اعلام کرد: پدافد هوایی ارتش یمن توانست این هواپیما را صبح امروز شنبه و در حالی که آتش بس را نقض کرده بود، در حال انجام ماموریتهای خصمانه در حریم هوایی «حیران» واقع در استان «حجه» ساقط کند.
به گفته او، این هواپیما به وسیله یک فروند موشک دست ساز زمین به هوا ساقط شده که هنوز نوع و مدل آن فاش نشده است.
یحیی سریع تاکید کرد نیروهای مسلح یمن آماده پاسخگویی به هرگونه نقض آتش بس یا تجاوز از سوی نیروهای متجاوز است و چنین حملاتی عدم تعهد و جدیت نیروهای متجاوز به آتش بس و برقراری روند صلح را نشان میدهد.
منابع خبری بامداد شنبه گزارش دادند، ائتلاف سعودی - که از روز ۱۴ فروردین و به دنبال آتش بس اعلام شده از سوی سازمان ملل همچنان به تجاوزگری های خود ادامه می دهد، در ۲۴ ساعت گذشته ۹۸ بار آتشبس یمن را نقض کرده است.
ائتلاف سعودی در دو نوبت با هواپیماهای تجسسی مسلح منطقه حیس استان الحدیده را هدف قرار دادند و ۱۱ بار نیز پرواز تجسسی بر فراز مناطق حیس، التحیتا و مقبنه انجام دادند.
نیروهای ائتلاف سعودی نیز مناطقی در حیس و الجبلیه را هدف حملات راکتی و توپخانه خود قرار دادند.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
برخلاف انتظار سعودیها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و ضربات دردناک یمنیها به عمق اراضی سعودیها، بویژه تاسیسات آرامکو، ریاض به ناچار تن به آتش بس به امید خروج از باتلاق
جنگ یمن داد. با اینحال، سعودی ها در طول این مدت هیچگاه به تعهدات خود جهت حفظ آتش بس برقرار شده، عمل نکردند.
شورای عالی سیاسی یمن پیشتر در نشستی به ریاست مهدی المشاط اعلام کرده بود که تمدید آتشبس در گرو ارزیابی مرحله فعلی است.
شورای عالی سیاسی یمن در این نشست خواسته بود که میزان پایبندی ائتلاف متجاوز به مفاد آتش بس فعلی که دوم ژوئن (۱۲ خرداد) به پایان میرسد و مواردی که در این آتش بس برای کاهش دردها و رنجهای مردم یمن آمده مانند گشایش
راههای مواصلاتی در استان تعز و سایر استانها در نظر گرفته شود.
**نمایندگان ژاپن و آمریکا نشست تجاری اَپک را به نشانه اعتراض به جنگ اوکراین ترک کردند
نمایندگان پنج اقتصاد مطرح دنیا از جمله ژاپن و آمریکا روز شنبه در اعتراض به تهاجم روسیه به اوکراین، نشست تجاری منطقه آسیا – پاسیفیک (اَپک) را ترک کردند.
اجلاس دو روزه ۲۱ کشور اقتصادی که مجمع همکاری اقتصادی آسیا – پاسیفیک را تشکیل می دهند، روز شنبه در بانکوک آغاز به کار کرد و ترویج تجارت وسرمایه گذاری در دوره پساکووید در دستور جلسه این نشست قرار گرفت.
براساس اعلام یک منبع دولتی تایلند، اعتراض نمایندگان کشورهای یاد شده همزمان با سخنرانی «ماکسیم رشتنیکوف» وزیر توسعه اقتصادی روسیه در این نشست انجام شد.
طبق برنامه، قرار بر این بود که در حاشیه اجلاس اَپک، «کیوچی هاگیودا» وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن با وزیرانی از کشورهایی چون تایلند در مورد طیفی از موضوعات از جمله چارچوب اقتصادی هند – پاسیفیک به رهبری آمریکا بحث و تبادل نظر کند.
دولت آمریکا هدف از تشکیل این چارچوب را ترویج گشایش در ضمن افزایش رفاه و ایجاد انعطاف پذیری در این منطقه برشمرد.
قرار است شکل گیری این چارچوب به طور رسمی در جریان سفر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به ژاپن اعلام شود. بایدن در جریان این سفر در روز دوشنبه با فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن دیدار و گفت و گو می کند.
وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن به خبرنگاران گفت: ما از این چارچوب استقبال می کنیم، زیرا چارچوبی برای تقویت سرمایه گذاری آمریکا در منطقه هند – پاسیفیک است.
همچنین امنیت غذایی، افزایش بهای انرژی و ازسرگیری گردشگری از جمله دیگر مباحث مورد توجه در این نشست است.
اَپک که در سال ۱۹۸۹ تاسیس شد، برپایه همکاری غیرالزام آور و مبتنی بر اجماع برای بحث درمورد تجارت آزاد و مشارکت اقتصادی کشورهای کرانه اقیانوس آرام فعالیت می کند.
نشست سران اَپک قرار است در نوامبر سال جاری به صورت حضوری در بانکوک برگزار شود.
گروه اَپک متشکل از استرالیا، برونئی، کانادا، شیلی، چین، هنگ کنگ، اندونزی، ژاپن، مالزی، مکزیک، نیوزیلند، پاپوآ گینه نو، پرو، فیلیپین، روسیه، سنگاپور، کره جنوبی، تایوان، تایلند، آمریکا و ویتنام است.
**اتحادیه اروپا بخش انرژی تجدیدپذیر آسیای میانه را توسعه می دهد
نمایندگان اتحادیه اروپا به همراه بیش از ۵۰ کارشناس از آسیای میانه و موسسات مالی بین المللی در کارگاه ۲ روزه ای که در آلماتی قزاقستان برگزار شد، به بحث و گفتگو درباره اجرایی کردن پروژه انرژی های تجدیدپذیر و سرمایه گذاری سبز پرداختند.
براساس اطلاعات هئیت اروپایی که در نشست ۲ روزه آلماتی در قزاقستان پیرامون بررسی توسعه انرژی های تجدیدپذیر در منطقه آسیای میانه داده شد؛تخمین زده می شود این منطقه ۵ درصد ظرفیت طبیعی دنیا برای باد و انرژی خورشیدی را دارد که فرصت های بسیاری را برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر در اختیار می گذارد.
با وجود این منابع چشمگیر انرژی های تجدیدپذیر بدلیل محدودیت ها و مشکلات مالی، تکنیکی و اجتماعی این پتانسیل قابل بهره برداری نمی باشند.
این کارگاه ۲ روزه از سوی صندوق اتحادیه اروپا برای ۶ پروژه این اتحادیه با آب های آسیای مرکزی، همکاری محیط زیست و تغییرات اقلیمی با هدف اشتراک تجربیات اتحادیه اروپا، اعضایش و موسسات مالی بین المللی در اجرای پروژه های کوچک و متوسط با تمرکز بر انرژی خورشیدی و باد برگزار شد.
انرژی های تجدید پذیر به عنوان اولویت برای اتحادیه اروپا و موسسات مالی بین المللی به حساب می آیند.سهام انرژی های تجدید پذیر میان سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ بیش از دو برابر شده است.
**روسیه: محموله بزرگ تسلیحاتی غرب به اوکراین را منهدم کردیم
وزارت دفاع روسیه از منهدم کردن یک محموله بزرگ از تسلیحات ارائه شده توسط غرب در منطقه شمال غرب اوکراین به دست نیروهای مسلح این کشور خبر داد.
این وزارتخانه روز شنبه به رسانه ها اعلام کرد: موشکهای دوربرد کالیبر که از دریا پرتاب شدند، محموله بزرگی از تسلیحات و تجهیزات نظامی تامینشده توسط آمریکا و کشورهای اروپایی را در نزدیکی ایستگاه راهآهن مالین در منطقه ژیتومیر منهدم کردند.
این چندمین بار است که وزارت دفاع روسیه از منهدم کردن تسلیحات نظامی ارسال شده توسط کشورهای غربی به اوکراین، خبر داده است.
در همین پیوند میتوان اشاره داشت که یازدهم اردیبهشت جاری موشکهای روسی سلاحهای آمریکایی را در یک فرودگاه نظامی در نزدیکی شهر اودسا منهدم کرد.
وزارت دفاع روسیه در تشریح این حمله موشکی، از منهدم و تخریب شدن یک باند و یک آشیانه حاوی سلاحهای خارجی خبر داد.
روسیه اضافه کرد که سامانههای پدافند هوایی این کشور ۲ بمبافکن سوخو ۲۴ ام اوکراین را نیز بر فراز منطقه خارکف سرنگون کرد.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد و بیشتر در قالب اعمال تحریمهای گسترده اقتصادی و سیاسی و ارسال محموله سلاحهای سبک و سنگین به طرفهای درگیر جنگ ادامه مییابد.
**راشاتودی: جنگ گندم در راه است
راشاتودی به نقل از کارشناسان نوشت: کشورهای غربی ممکن است روسیه را برای تبادل گندم به ازای لغو تحریم های این کشور تحت فشار قرار دهند.
این رسانه افزود: قیمت های گندم به سطح بی سابقه ای در دو ماه گذشته رسیده است زیرا تولیدکنندگان اصلی این محصول همچون روسیه، قزاقستان و هند برای حفظ بازارهای داخلی خود صادرات گندم را لغو کرده اند. این امر نگرانی هایی را درباره ناامنی غذایی و گرسنگی در سراسر جهان برانگیخته است.
کارشناسان در مصاحبه با روزنامه ایزوستا گفته اند از زمان آغاز سال جدید میلادی هزینه گندم افزایش بیش از ۶۰ درصدی داشته است.
به گفته آنها این افزایش به دلیل درگیری بین روسه و اوکراین بوده که تقریبا یک سوم از صادرات جهانی گندم را تامین می کند.
در فصل برداشت ۲۰۲۲-۲۰۲۱میلادی که از ژوئیه سال گذشته آغاز شد گندم روسیه ۱۶ درصد و گندم اوکراین ۱۰ درصد از صادرات این محصول در جهان را تشکیل می داد. اما جنگ باعث ممنوعیت صادراتی دو کشور شد. در فوریه، روسیه صادرات همه دانه های (گندم، چاودار، جو و ذرت) به خارج از اتحادیه اقتصادی اورسیا را تا ۳۰ ژوئن ممنوع کرد و در عین حال اوکراین تنها بندر خود در اودسا را تعطیل کرده است.
تحریم های ضد روسیه شرکت های بین المللی را وادار کرده روابط تجاری بلندمدت خود را با روسیه قطع و این کشور را ترک کنند که باعث اختلال در زنجیره عرضه شده است.
گذشته از این به دنبال تصمیم مسکو برای منع صادرات، قزاقستان نیز محدودیت های خود را اعمال کرد. در عین حال اوایل ماه جاری هند صادارت گندم را لغو کرد و گفت «امنیت غذایی در هند، کشورهای همسایه و دیگر کشورهای آسیب پذیر در خطر است».
بعد از انتشار اخباری از دهلی نو معاملات گندم در شیکاگو افزایشی ۶ درصدی داشت و به ۱۲.۴۷ دلار در هر بوشل (واحد اندازه گیری گندم) رسید که بالاترین نرخ در دو ماه گذشته بود. قیمت گندم در اروپا نیز به رقم بی سابقه ۴۶۱ دلار در هر تن افزایش یافت.
بحران غلات در سراسر جهان حس می شود اما تاثیر آن در آفریقا که به صادارت از منطقه دریای سیاه برای تامین ۹۰ درصد نیاز خود متکی است، محسوس تر بوده است.
آنتونی گوترش دبیر کل سازمان ملل درباره خطر فقر و گرسنگی به دلیل اوضاع کنونی در بازار گندم جهان هشدار داد.
راشاتودی نوشت: کشورهای غربی روسیه را به آغاز «جنگ گندم» متهم می کنند اما کارشناسان می گویند روسیه تنها مسئول وخامت این بحران نیست و اگر هم هست این اقدام داوطلبانه نبوده است.
روزنامه ایزوستا به نقل از کارشناسان نوشت: روسیه و اوکراین تنها صادرکنندگان کلیدی گندم در جهان هستند اما دیگر تولید کنندگان نیز می توانند بازارهای جهانی را از بحران نجات دهند. برای مثال آمریکا و کانادا به ترتیب ۲۶ و ۲۵ میلیون تن گندم یا حدود ۲۵ درصد صادرات جهانی گندم را تشکیل می دهند. فرانسه با (۱۹ میلیون تن) و آلمان با (۹.۲ میلیون تن) در تولید گندم جهان نقش دارند. اما به گفته تحلیلگران این کشورها بعید است گندم خود را با کشورهای نیازمند سهیم شوند و امنیت غذایی در کشور خود را در اولویت قرار می دهند.
داریا آکیمووا از شرکت تحقیقاتی Ntech گفت این کشورها مواد خام خود را حفظ می کنند تا از اقتصاد کشورشان در مقابل افزایش نرخ تورم جلوگیری کنند.
کارشناسان عمدتا نتوانسته اند پیش بینی کنند که وضعیت بازار گندم چه خواهد شد. به گفته برخی مشکلات ناشی از عرضه این محصول که تولیدی گسترده دارد در فصل برداشت جدید حل خواهد شد و به ویژه پایان جنگ عرضه این محصول از سر گرفته خواهد شد.
با مشخص نبودن زمان پایان جنگ برخی از کارشناسان نیز مدعی اند که کشورهای غربی در مقطعی مجبور خواهند شد روسیه را تحت فشار قرار دهند تا به ازای لغوتحریم ها ذخایر خود را با دیگر کشورها سهیم شود.
**نخست وزیر کره جنوبی پس از تائید مجلس منصوب شد
«یون سوک یول» رئیس جمهوری کره جنوبی روز شنبه پس از موافقت مجلس این کشور به طور رسمی «هان دوک سو» را به عنوان نخست وزیر این کشور منصوب کرد.
این انتصاب پس از تائید صلاحیت هان در مجلس ملی کره جنوبی درپی روند ۵۰ روزه کشمکش حزبی بر سر شایستگی وی انجام شد.
هان برای دومین بار، پست دوم مهم دولتی کره جنوبی را در اختیار می گیرد. این سیاستمدار ۷۲ ساله پیشتر از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ به عنوان نخست وزیر کره جنوبی ایفای نقش کرده بود.
وی در جریان جلسه تائید صلاحیتش در مجلس گفت که ثبات اقتصادی برای معیشت مردم عادی جامعه، اولویت اصلی برنامه هایش است.
انتظار می رود انتصاب وی حرکتی لازم در زمانی باشد که دولت نوپای یون با مجموعه ای از وظایف از جمله بهبودی پس از کووید – ۱۹ و افزایش تنش در شبه جزیره کره ناشی از اقدامات تحریک آمیز کره شمالی روبه رو است.
یون سوک یول به تازگی به عنوان رئیس جمهوری کره جنوبی سوگند یاد کرد. مراسم تحلیف یون درحالی برگزار شد که وی از بازسازی کشورش برپایه دموکراسی آزاد و بازار اقتصادی در کنار پیشنهاد احیای اقتصادی برای کره شمالی با "برنامه های جسورانه" خلع سلاح هسته ای سخن گفت.
یون سوک یول درحالی قدرت را در دست گرفت که اقتصاد کره جنوبی با ۳ موضوع به شکل همزمان یعنی افزایش تورم، افزایش نرخ بهره و افزایش نرخ مبادلات دست و پنجه نرم می کند.
**سفر وزیرخارجه پاکستان به چین و چالش امنیتی در تعاملات اسلامآباد-پکن
سفر وزیرامورخارجه پاکستان به چین درحالی انجام میشود که بار دیگر تهدیدات و چالشهای امنیتی همکاریهای دوکشور همپیمان را تحتالشعاع قرار داده و گزارشها از ناخرسندی جدی پکن نسبت به عملکرد دوستان پاکستانی خود در تامین امنیت چینیها و مقابله با عناصر ضدچینی در قلمروی پاکستان حکایت دارد.
«بلاول بوتو زرداری» وزیر خارجه جوان دولت ائتلافی پاکستان پس از سفر به آمریکا، امروز و ساعاتی پیش اسلامآباد را به مقصد پکن ترک کرد، جایی که وی قرار است با «وانگ یی» همتای چینی و برخی از مقامات ارشد سیاسی و امنیتی کشور میزبان دیدار کند.
این بازدید پس از حمله مرگبار ماه گذشته به اساتید چینی در دانشگاه کراچی که منجر به جان باختن ۳ تبعه چینی شد، انجام میشود؛ حادثهای که بار دیگر اخطار پکن به اسلامآباد را درپی داشت و باعث شد تا دولتمردان پاکستانی برای افزایش ضریب امنیتی برای اتباع چینی به ویژه مهندسان و کارشناسان این کشور که در ارتباط با طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین CPEC در مناطق مختلف پاکستان از جمله ایالت بلوچستان مستقر هستند، دست به کار شوند.
سفر بلاول بوتو ۳۳ ساله به پکن پس از نشست مجازی اخیر وی با وانگ یی وزیر امور خارجه پاکستان انجام میشود، همچنین حادثه اخیر در کراچی مقام ارشد امنیتی چین را به اسلامآباد کشاند جایی که وی با نخست وزیر پاکستان و وزیر کشور وی دیدار و خواستار تضمین حفاظت از اتباع چینی و جلوگیری موثر از تکرار چنین حوادث در آینده شد.
وزارت امور خارجه پاکستان نیز روز گذشته با صدور بیانیهای اعلام کرد: بلاول بوتو زرداری در سفر به پکن رایزنی های گسترده ای با وزیر امور خارجه آن کشور خواهد داشت. آنان طیف گستره روابط دوجانبه را با تمرکز ویژه بر همکاری های تجاری و اقتصادی قوی بین پاکستان و چین بررسی خواهند کرد. پیشرفت سریع در کریدور اقتصادی چین-پاکستان، پروژه شاخص طرح کمربند و جاده نیز در این گفتوگوها بررسی خواهد شد. دو طرف همچنین در مورد مسائل مهم منطقه ای و بین المللی تبادل نظر خواهند داشت.
در این بیانیه با اشاره به همزمانی هفتاد و یکمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک پاکستان و چین، افزوده شد: سفر وزیر امور خارجه پاکستان به تقویت بیشتر شراکت و همکاری راهبردی همه جانبه با چین، تقویت و تعمیق تعاملات مرتبط با طرح سیپک و کمک به شناسایی راه های جدید برای همکاری دوجانبه به نفع دو کشور و مردم کمک خواهد کرد.
همزمان با این سفر، «محمدشهباز شریف» نخست وزیر پاکستان امروز طی پیامی روابط دوجانبه با چین را آهنی و آزموده شده در تمامی شرایط توصیف کرد و افزود: مشارکت راهبردی اسلامآباد و پکن آزمون خود را در تمامی شرایط پس داده و به عنوان عاملی در ثبات منطقه و فراتر از آن ظاهر شده است.
**«آبله میمون» درحال تسخیر مرزهای جهانی
درحالیکه مبتلایان به بیماری همه گیر کووید-۱۹ در سراسر جهان رو به کاهش گذاشته و برخی از کشورها محدودیت های کرونایی خود از جمله زدن ماسک در فضاهای عمومی را برداشتند، ویروس دیگری به نام آبله میمون درحال شیوع است و نگرانی جهانیان را برانگیخته است.
مقامات بهداشتی در اروپا، آمریکا و استرالیا در حال تحقیقات درباره گسترش موارد ابتلا به آبله میمون هستند؛ بیماری نادری که معمولا در آفریقا یافت می شود. از آنجاییکه برخی موارد ابتلا به آبله میمون به سفرهای از مبدا آفریقا مربوط می شود، این تصور وجود دارد که عفونت های اخیر در جوامع آفریقایی گسترش یافته و خطر شیوع جهانی را افزایش می دهد. سازمان جهانی بهداشت به دنبال این نگرانی ها و ابتلای بیش از ۱۰۰ نفر در اروپا، روز جمعه یک نشست اضطراری برای بررسی این موضوع برگزار کرد.
آلمان روز جمعه اولین مورد ابتلا به این ویروس را تایید کرد و به جمع کشورهای اروپایی انگلیس، سوئد، پرتغال، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، هلند و بلژیک در ثبت موارد ابتلا به این بیماری پیوست. آمریکا و استرالیا نیز این هفته اولین موارد را ثبت کردند تا جاییکه تلاش کارشناسان برای ریشه یابی علت افزایش ناگهانی آمار بر انگیخته شد.
در کشور انگلیس به تنهایی، شمار مبتلایان از زمان شناسایی اولین مورد در روز ۷ مه (۱۷ اردیبهشت) دو برابر شده و این کشور تا کنون ۲۰ مورد ابتلا به آبله میمون را تایید کرده گرچه نگرانی هایی در خصوص موارد موجود و شناسایی نشده در این کشور وجود دارد. از طرف دیگر نیز اسپانیا روز جمعه ۲۴ مورد جدید ابتلا به این بیماری را گزارش کرده و پرتغال نیز با ثبت ۱۴ مورد دیگر در روز جمعه، مجموعا ۲۳ مورد شناسایی شده در کشور خود دارد.
آبله میمون یک بیماری نادر که توسط ویروس آبله میمون ایجاد می شود، بخشی از همان خانواده آبله است. این ویروس که عموما در مناطق دورافتاده مرکز و غرب آفریقا رخ می دهد، اولین بار در سال ۱۹۵۸ (۳۷-۱۳۳۶) در میمون های در قفس حبس شده، مشاهده گردید و یک دهه پس از آن در سال ۱۹۷۰ (۴۹-۱۳۴۸) اولین مورد انسانی ثبت شد.
از آن زمان مواردی به صورت پراکنده در ۱۱ کشور آفریقایی گزارش شده است. نیجریه در سال ۲۰۱۷ با ۱۷۲ مورد مشکوک و ۶۱ مورد تایید شده، گسترده ترین سطح شیوع را تجربه کرد که سه چهارم موارد ابتلا از مردان ۲۱ تا ۴۰ ساله بودند.
از نظر تاریخی مواردی که خارج از آفریقا مشاهده شده، به ندرت رایج بوده و معمولا ناشی از سفرهای بین المللی یا حیوانات وارداتی بوده است. موارد قبلی در اسرائیل، بریتانیا، سنگاپور و ایالات متحده گزارش شده بود که در سال ۲۰۰۳ (۸۲-۱۳۸۱)، ۸۱ مورد مربوط به «سگ های دشتی» در آمریکا گزارش شده که توسط حیوانات وارداتی آلوده شده بودند.
آبله میمون زمانی انتقال می یابد که فردی با فرد دیگر، حیوان یا مواد آلوده به آن ویروس در تماس نزدیک باشد. این ویروس می تواند از طریق ترک پوست، دستگاه تنفسی یا از راه چشم، دهان و بینی وارد بدن شود. انتقال ویروس از انسان به انسان معمولا از طریق قطرات تنفسی اتفاق می افتد، اما لازم به ذکر است که معمولا تماس رو در روی طولانی مدت منجر به ابتلا می شود. در همین حال، انتقال از حیوان به انسان ممکن است از طریق گاز یا چنگ گرفتن رخ دهد.
علائم اولیه آبله میمون شامل تب، سردرد، عضله درد، کمردرد و ورم می شود. بیماران معمولا یک تا سه روز پس از بروز تب، جوش بر روی بدنشان ایجاد می شود که اغلب از صورت شروع شده و به سایر قسمتهای بدن مانند کف دستها و کف پا گسترش مییابد. جوش ها که می تواند باعث خارش شدید شود، پس از طی چندین مرحله پوسته پوسته شده و در نهایت از بین می روند. طول دوره این بیماری ۲ تا ۴ هفته زمان میبرد و معمولا خود به خود برطرف می شود.
افرادی که مشکوک به ابتلا به ویروس هستند ممکن است در یک اتاق فشار منفی (فضاهایی مورد استفاده برای ایزوله کردن بیماران) نگهداری شوند و توسط متخصصان مراقبت های بهداشتی با استفاده از تجهیزات حفاظت فردی تحت نظر قرار گیرند.
هرچند این بیماری باعث نگرانی در سراسر جهان شده اما دانشمندان معتقدند که شیوع این بیماری به مانند همه گیری کرونا نخواهد بود زیرا انتقال این بیماری به راحتی سارس-کوو-۲ نیست.
به گفته کارشناسان، یکی از تفاوت های کلیدی بین این ویروس و COVID-۱۹ این است که چه کسی ممکن است بیشترین ترس را از آن داشته باشد. به طور خاص، افراد جوان و مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند، ممکن است در جاهایی مانند ایالات متحده در معرض خطر بیشتری باشند، در حالیکه کووید-۱۹ باعث مرگ افراد مسن شده است.
بر اساس بیانیهای از آژانس امنیت سلامت انگلیس، این بیماری "عمدتاً در مردان همجنسگرا، دوجنسگرا یا مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند، ظاهر میشود." این بیانیه خاطرنشان می کند که اگرچه آبله میمون به عنوان یک عفونت مقاربتی در نظر گرفته نمی شود، "می تواند از طریق تماس مستقیم در طول رابطه جنسی منتقل شود."
**صادرات گاز روسیه به فنلاند قطع شد
اپراتور سیستم گاز فنلاند به دنبال تنش ها بر سر نحوه پرداخت هزینه انرژی کشورهای غربی به روسیه، اعلام کرد که صادرات گاز مسکو به هلسینکی متوقف شده است.
شرکت گازگرید به عنوان اپراتور سیستم گاز فنلاند امروز شنبه در بیانیه ای اعلام کرد که واردات گاز از طریق درگاه ورودی ایماترا متوقف شده است. ایماترا درگاه ورودی گاز روسیه به فنلاند، در نقطه مرزی شرق این کشور واقع است.
شرکت گازپروم روسیه از کشورهای اروپایی درخواست کرده که فراورده های گازی روسیه را به علت اعمال تحریم های ناشی از جنگ اوکراین علیه روسیه، به روبل پرداخت کنند اما فنلاند از انجام این کار خودداری کرد.
شرکت گاز دولتی فنلاند به نام گازوم روز جمعه گفت که گازپروم هشدار داده جریان گاز را از امروز صبح متوقف خواهد کرد. شرکت گازوم نیز روز شنبه با تایید قطع جریان گاز از روسیه بیان کرد: عرضه گاز طبیعی به فنلاند ذیل قرارداد عرضه گازپروم قطع شده است.
این شرکت در بیانیه ای اشاره کرد: از امروز شرکت گازوم گاز طبیعی را از منابع دیگر از طریق خط لوله بالتیک کانکتور به مشتریان خود عرضه خواهد کرد.
**نویسنده و تحلیلگر لبنانی: حزب الله و هم پیمان های آن بهترین نتیجه ممکن را کسب کردند
نویسنده و تحلیلگر سیاسی لبنانی گفت: حزب الله و هم پیمان های آن با وجود معرکه فشارهای سیاسی آمریکا و پول های عربستان، بهترین نتایج ممکن را کسب کردند.
عدنان علامه در گفت و گو با ایرنا افزود: با یک نگاه کلی به نتایج انتخابات می توانیم دریابیم که فراکسیون حزب الله و جنبش امل و جریان ملی آزاد و برخی از نمایندگان مستقل تایید کننده خط مقاومت، بزرگترین فراکسیون پارلمان آینده است.
وی اضافه کرد: با وجود فشارهای آمریکا و پول های عربستان که سفیر این کشور شخصا و بدون واسطه اقدام به توزیع آن کرد، این بهترین نتیجه ممکن در این شرایط است.
علامه گفت: با این حال همه طرف ها باید برای تشکیل یک دولت ائتلافی به منظور نجات لبنان از بحران های موجود به توافق برسند.
وی اظهار کرد: لبنان به فعالیت گسترده و همه جانبه ای به منظور برون رفت از بحران ها نیاز دارد که از عهده یک طرف بدون همکاری و همراهی طرف های دیگر خارج است.
این تحلیلگر لبنانی گفت: انتظار می رود عربستان به فشارهای خود بر حزب الله و هم پیمانان حزب ادامه دهد و با خریدن برخی از نمایندگان از طریق پول و وعده، عداوت خود را تکمیل کنند.
علامه افزود: امسال فضای انتخابات با دوره های گذشته که فقط رقابت سیاسی میان جریان های لبنانی برقرار بود بسیار متفاوت بود، در انتخابات اخیر تبلیغات زودهنگام برای کاستن از نفوذ حزب الله و تضعیف هم پیمانانش آغاز شد و این
رویارویی تا جایی رسید که حزب نیروهای لبنانی اعلام کرد که در نبردی برای از صحنه خارج کردن جریان ملی آزاد وارد شده است.
وی بیان کرد: در این دوره دخالت های سیاسی و مالی آمریکا و عربستان به طور مستقیم و برخلاف قانون اساسی لبنان و کنوانسیون وین به روشنی قابل مشاهده بود.
علامه اضافه کرد: فشار بر موسسه اعتبارسنجی بین المللی مودیز برای کاهش رتبه اقتصادی لبنان، تحریم بانک جمال به بهانه اینکه وابسته به حزب الله است، ارتباط گیری با تجار شیعه مخالف حزب الله و اجرای طرح های اقتصادی در مناطق
نفوذ حزب الله، حمایت از سازمان های جامعه مدنی و تحریک فعالان رسانه ای شیعه علیه حزب الله نمونه هایی از دخالت های مستقیم آمریکا در انتخابات لبنان بود.
وی گفت: نفوذ عمیق عربستان در لبنان بر کسی پوشیده نیست و در توافق با آمریکا نقش مهمی در انتخاب نخست وزیر و حتی رئیس جمهوری دارد و این فشارها به صورت نامحسوس و پشت پرده بر نهادهای تصمیم گیر لبنان وارد می شد.
این کارشناس لبنانی افزود: ولی این فشارها پس از عادی سازی روابط دو کشور عربی با رژیم صهیونیستی شکل علنی به خود گرفت و شروط خوارکننده ای به لبنان تحمیل شد که نمونه آن را می توان در مخالفت با جرج قرداحی وزیر سابق اطلاع
رسانی لبنان به خاطر سخنانی که سال ها پیش از نشستن بر مسند وزارت گفته بود مشاهده کرد.
علامه اظهار کرد: البخاری سفیر عربستان در لبنان مدتی پیش از انتخابات به بیروت بازگشت و نخست وزیر لبنان به طور غیر قانونی و بر خلاف قانون اساسی در سخنانی اعلام کرد که البخاری بخشی از بافت اجتماعی لبنان است و می تواند درباره انتخابات اظهار نظر کند.
وی اضافه کرد: ملت لبنان برخلاف ادعاهای دروغ دخالت و اشغالگری ایران، اشغالگری واقعی عربستان را لمس کرده انده و فعالیت های سفیر ریاض در طول انتخابات بیش از فعالیت های نامزدهای انتخابات بوده است.
علامه گفت: این انتخابات نتیجه خود را به اردوگاه آمریکایی – سعودی تحمیل کرد و تشکیل فراکسیونی قوی توسط محور مقاومت، آمریکا را وادار می کند در محاسبات سیاسی خود نسبت به جریان های لبنانی بازنگری کند.
وی افزود: اما عربستان همواره به سیاست پرتگاه اعتقاد دارد و برای واقعیت های میدانی و توازن قوا ارزشی قائل نیست و ما این سیاست ناموزون را همچنان در جنگ بی نتیجه یمن شاهد هستیم.
این تحلیلگر برجسته لبنانی گفت: می بینیم که برغم اصابت موشک های بالستیک به مراکز اقتصادی و راهبردی عربستان ولی ریاض زیر بار طرح های صلح عادلانه نمی رود.
علامه بیان کرد: دیگر دشمنان که خواستار لبنانی ضعیف هستند قطعا به بازسازی صفوف خود می پردازند و برای مقابله با حزب الله و محور مقاومت طرح های جایگزین تعریف خواهند کرد.
وی افزود: براین اساس رهبران حکیم محور مقاومت براساس واقعیت های موجود درباره دفاع از لبنان و یکپارچگی سرزمینی آن و محافظت از سلاح مقاومت تصمیم گیری خواهند کرد.
علامه گفت: معتقدم که باز کردن باب سخن از سلاح مقاومت توسط اردوگاه آمریکایی – سعودی یک دیوانگی تمام عیار است زیرا این اردوگاه به خاطر وعده های عملی نشده که به ملت لبنان داده است هم اکنون تا گلو در باتلاق است.
وی اضافه کرد: بزرگترین و مهمترین کاری که می توانند در این رابطه انجام دهند، ادامه توطئه و تلاش برای تصویب قوانین است که بتواند کاری را که در سال ۲۰۰۶ از طریق یک توطئه بین المللی نظامی نتوانستند از پیش ببرند، کامل کنند.
**انتخابات در استرالیا؛ چه کسی اعتماد مردم را جلب خواهد کرد
میلیونها نفر از مردم استرالیا امروز شنبه( ۳۱ اردیبهشت) در انتخابات فدرال این کشور شرکت می کنند که نتیجه آن نه تنها بر سرنوشت مردم این کشور می تواند نتیجه محسوسی داشته باشد بلکه بر آینده سیاره زمین نیز بی تاثیر نیست.
تا ساعت ۶ عصر امروز (شنبه ۳۱ اردیبهشت) به وقت استرالیا تمامی استرالیاییهای واجد شرایط رای دادن باید رای خود را در انتخابات فدرال داده باشند و هر کسی که تا آن زمان رای نداده باشد، مشمول جریمه خواهد شد.
بر پایه گزارش های خبری، بیش از ۱۷ میلیون نفر تاکنون برای رای دادن در استرالیا ثبتنام کردهاند که حدود ۹۷ درصد استرالیاییهای واجد شرایط رای دادن را شامل میشود.
دو نامزد اصلی این انتخابات، «اسکات موریسون» نامزد حزب حاکم و نخست وزیر فعلی و «آنتونی آلبانیز» نامزد حزب مخالف چپ میانه کارگر هستند.
در مناظره هایی که تاکنون برگزار شده است، دو نامزد به بحث و اظهار نظر پیرامون موضوع ها و مسائل گوناکون از جمله هزینه زندگی، شخصیت یکدیگر، امنیت ملی و کمیسیون مبارزه با فساد پرداخته و از طرق مختلف یکدیگر را به چالش کشیده اند.
نتایج یک نظرسنجی با بیش از ۵۰ هزار نفر نشان میدهد که آنتونی آلبانیز با ۵۶ درصد پیشتاز و برنده انتخابات خواهد بود و اسکات موریسون با ۴۲ درصد با او فاصله قابل توجهی دارد که این فاصله به تدریج بیشتر و بیشتر نیز می شود.
نتیجه برخی نظرسنجی ها همچنین نشان میدهد حزب کارگر در میان زنان از اقبال بیشتری برخوردار است چرا که این حزب میتواند مدیریت بهتری در بهبود بخشیدن به فشارهای معیشیتی داشته باشد.
از دیگر سو، بر اساس نظرسنجی موسسه «بازبینی مالی استرالیا» هزینههای بالای زندگی از جمله دغدغه اصلی رای دهندگان در این کشور به شمار میآید، بنابراین ائتلاف حاکم در انتخابات اصلی همچنان با کاهش مقبولیت مواجه است و حزب کارگر میتواند به تنهایی زمام امور کشور را به دست بگیرد.
در طول مبارزات انتخاباتی، هر یک از طرفین رقابت شعارهای خاص خودشان را دادند از جمله حزب سبزها با دادن وعده انجام اقدامات سختگیرانه برای مقابله با تغییرات آب و هوایی، لغو بدهی دانشجویان، گسترش خدمات پزشکی از جمله تحت پوشش قرار دادن هزینه های دندانپزشکی از جوانان به ویژه رای اولیها تقاضا کرده است که در پای صندوقهای اخذ رای حاضر شوند.
حزب کارگر نیز اعلام کرده است که با هدف مقابله با کمبود کادر آموزشی و افزایش استانداردهای آموزشی مبلغ ۱۴۶.۵ میلیون دلار در قالب یک طرح ۴ ساله اختصاص می دهد که بر اساس آن به دانشجویان مایل به ادامه تحصیل و ورود به عرصه آموزش، سالانه تا سقف ۱۲ هزار دلار پرداخت میشود.
پیشنهاد حزب کارگر استرالیا برای تخصیص ۴۰۰ میلیون دلار به منظور تجهیز و نوسازی مرکز درمانی فلایندرز در بوثبی، درصورت پیروزی در انتخابات فدرال، از طرف دولت استرالیای جنوبی با استقبال مواجه شد. قرار است ۵۰ درصد هزینه اجرای این طرح از طرف دولت ایالتی تامین شود.
آلبانیزی از افزایش حداقل دستمزد برای همگامی با افزایش تورم که در سطح ۵.۱ درصد قرار دارد حمایت کرده است و می گوید حمایت از کودکان باعث می شود شمار زنان بیشتری به نیروی کار بازگردند.
افزایش حداقل دستمزد، افزایش دستمزد کارگران شاغل در بخش مراقبت از سالمندان و اصلاح بخش آموزش دوران کودکی با هدف افزایش مشارکت زنان در محل کار، بخشی از برنامه حزب کارگر برای مقابله با هزینه های در حال افزایش زندگی و در صورت پیروزی آنتونی آلبانیزی در انتخابات آتی فدرال خواهد بود.
موریسون نیز وعده سرمایه گذاری در انرژی پاک را می دهد.
پیش تر موریسون با نزدیک شدن به زمان برگزاری کمپینهای انتخاباتی خود، افزایش استفاده از خودروهای برقی و کاستن از آلودگی های زیست محیطی را به عنوان راهکاری برای بالابردن شانس پیروزی خود مطرح کند.
به گزارش پایگاه خبری «استریتس تایمز»، موریسون در اقدامی تامل برانگیز و با هدف کسب محبوبیت در انتخابات پیش رو استرالیا در ماه مه ۲۰۲۲، طی بازدید از طرحهای تولید انرژیهای تجدیدپذیر در ایالت ویکتوریا خواستار اختصاص ۲۵۰ میلیون یورو برای ساخت ایستگاههای شارژ انرژیهای تجدید پذیر در این کشور شد.
به گفته کارشناسان، تلاشهای جدید نخست وزیر استرالیا برای استفاده از خودروهای برقی که مانع از آلودگی هوا می شوند در این کشور به شدت مورد استقبال قرار گرفته است، این در حالیست که پیش تر وی در برابر اتخاذ سیاستهای دوستدار محیط زیست مقاومت زیادی از خود نشان می داد.
در سال گذشته سهم فروش خودروهای برقی در استرالیا تنها حدود یک درصد بود. این رقم در جهان حدود ۴ درصد و در کشورهای پیشرفته حدود ۱۰ درصد است.
آمارها نشان میدهد حدود سه چهارم خودروهایی که در نروژ به فروش میرسد، برقی هستند.
استرالیا تصمیم دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی بیش از ۵۰ درصد از فروش خودروهای جدید خود را به ماشینهای برقی اختصاص دهد.
در تاریخ ۲۰ اردیبهشت سال جاری، انتخابات زودهنگام در استرالیا آغاز شد تا آن دسته از افرادی که امکان حضور در پای صندوقهای رایگیری در ۲۱ می را ندارند، بتوانند رای خود را به صندوق بیاندازند.
کسانی که نمیتوانند در حوزههایی که نامنویسی کرده اند حضور یابند؛ آنهایی که بیش از ۸ کیلومتر با نزدیکترین مکان اخذ رای فاصله دارند؛ در مسافرت هستند؛ امکان ترک محل کار را برای رای دادن ندارند؛ به بیماری شدید، ناتوانی مبتلا هستند و یا مراقبت فرد دیگری را به عهده دارند و موعد وضع حمل همسرشان نزدیک است؛ خودشان در بیمارستان بستری هستند؛ به دلیل اعتقادات مذهبی نمی توانند در پای صندوقهای اخذ رای حضور یابند و یا دوره محکومیت در زندان یا بازداشت را می گذرانند و یا هم جزو رای دهندگان خاموش (silent elector) هستند.
به باور کارشناسان، رای گیری پیش از موعد در استرالیا محبوبیت پیدا کرده است. حدود ۴۰ درصد از رای دهندگان در انتخابات پارلمانی گذشته یا به صورت زودهنگام یا از طریق پست رای دادند.
**ژاپن تلاش پکن برای توسعه در دریای چین شرقی را غیرقابل قبول خواند
«فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن با ابراز ناامیدی از تلاش های پکن برای توسعه مناطق در دریای چین شرقی، این اقدامات را غیرقابل قبول نامید.
«فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن طی مصاحبه امروز با خبرنگاران در شهر «کیوتو» واقع در غرب این کشور اعلام کرد، دولت ژاپن شکایتی علیه چین از طریق کانال های دیپلماتیک فرستاده است.
وزارت خارجه ژاپن روز گذشته طی بیانیه ای افزایش تلاش های چین برای توسعه منابع طبیعی در دریای چین شرقی از جمله در مناطق غربی میانی بین ژاپن و چین را تائید کرد.
یکی از آخرین موارد تنش ها میان دومین و سومین اقتصاد بزرگ دنیا، مناقشه بر سر جزایر کوچک واقع در دریای چین شرقی است که در کنترل ژاپن می باشد اما چین هم ادعای مالکیت این جزایر و آب های اطرافش را دارد.
**زلنسکی: روسیه باید هزینه بازسازی اوکراین را پرداخت کند
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در اظهارات جمعه شب خود تاکید کرد که روسیه باید هزینه جبران خسارتهایی که به این کشور وارد کرده است را پرداخت کند.
زلنسکی گفت: در شرق دونباس که در آن درگیریها شدید بوده است، نیروهای روس شهرهای روبیژن و ولنوواخا را به ویرانه تبدیل کردهاند.
رئیس جمهور اوکراین ادامه داد: نیروهای روسیه ماریوپل را نیز تخریب کردند و سعی دارند همین کار را با شهر سورودونتسک انجام دهند.
زلنسکی تاکید کرد: روسیه باید برای هر خانه، مدرسه، بیمارستان و کسب و کاری که ویران میکند، هزینه پرداخت کند.
او گفت که باید یک مکانیسم قانونی ایجاد شود که از طریق آن همه کسانی که از اقدامات روسیه آسیب دیدهاند بتوانند غرامت دریافت کنند.
به گزارش ایرنا، کمیسیون اروپا هزینه بازسازی اوکراین را صدها میلیارد یورو برآورد کرده است و انتظار میرود اروپا سهم عمدهای از آن را تقبل کند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد فروش داراییهای میلیاردرهای روس را برای کمک به بازسازی اوکراین داده که مورد حمایت شارل میشل رئیس شورای اروپا قرار گرفته است.
بانک توسعه و بازسازی اروپا پیش بینی کرد با ادامه جنگ در اوکراین اقتصاد این کشور به میزان یک سوم سقوط کند، این درحالی بود که پیش از این و در ماه مارس این میزان ۲۰ درصد پیش بینی شده بود.
همچنین پیشتر بانک جهانی در ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۱، پیشبینی کرده بود که بر اثر جنگ در اوکراین، اقتصاد این کشور در سال ۲۰۲۲ تقریبا نصف شده و ۴۵.۱ درصد کوچکتر خواهد شد.
ماه گذشته دولت اوکراین خسارت ناشی از جنگ با روسیه را ۵۶۴.۹ میلیارد دلار معادل ۵۱۵.۸میلیارد یورو به نرخ فعلی محاسبه کرد
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
رئیس جمهور روسیه سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
**سازمان ملل: ۱۸ میلیون آفریقایی در آستانه گرسنگی قرار دارند
دفتر سازمان ملل برای هماهنگی امور بشر دوستانه در گزارشی اعلام کرد که ۱۸ میلیون نفر در منطقه ساحل آفریقا در آستانه گرسنگی قرار دارند.
به گفته سازمان ملل گرسنگی در جهان به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۴ تاکنون رسیده است.
مارتین گریفیتس رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل متحد و هماهنگ کننده امداد اضطراری، گفت: کل خانوادهها در ساحل در آستانه قحطی هستند. اگر ما اکنون اقدام نکنیم، مردم جان خود را از دست خواهند داد.
انتظار میرود در ساحل ۷.۷ میلیون کودک زیر پنج سال از سوءتغذیه رنج ببرند که ۱.۸ میلیون از آنها به شدت دچار سوء تغذیه هستند.
گریفیتس افزود: مجموعهای از عوامل از جمله خشونت، ناامنی، فقر گسترده و قیمتهای بیسابقه مواد غذایی، سوءتغذیه را تشدید کرده و بقای میلیونها نفر را با خطر مواجه میکند.
به گفته سازمان ملل، وضعیت گرسنگی در بورکینافاسو، چاد، مالی و نیجر به سطح هشدار رسیده است و در صورت عدم اقدام به موقع در این مناطق، تقریبا ۱.۷ میلیون نفر با سطوح اضطراری ناامنی غذایی مواجه خواهند شد.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت این سازمان درباره امنیت غذایی به ریاست آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا که کشورش ریاست دورهای این شورا را در ماه جاری میلادی بر عهده دارد، اظهار کرد: در سراسر جهان، ۴۹ میلیون نفر در ۴۳ کشور در سطح اضطراری گرسنگی هستند و اکنون جنگ اوکراین، جنبه وحشتناک جدیدی به گرسنگی جهانی داده و حمله روسیه به همسایه خود (اوکراین) عملاً به صادرات مواد غذایی این کشور پایان داده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، جنگ در اوکراین موجب شده است قیمت مواد غذایی در سراسر جهان به بالاترین سطح برسد. یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر در جهان که یک سوم آنها زیر خط فقر به سر میبرند، به شدت در معرض کمبود و قطع مواد غذایی، انرژی و سیستمهای مالی هستند که منجر به افزایش فقر و گرسنگی بیشتر میشود.
۳۶ کشور برای تأمین و واردات بیش از نیمی از گندم مورد نیاز خود بر روی روسیه و اوکراین حساب میکنند که شامل برخی از فقیرترین و آسیب پذیرترین کشورهای جهان هستند.
اوکراین یکی از سه صادرکننده بزرگ غلات در جهان است که به عنوان سبد نان اروپا شناخته میشود. پس از آغاز جنگ در این کشور، بنادر اوکراین در دریای سیاه مسدود شده و میلیونها تن غلات در سیلوهای این کشور باقی مانده است.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل گفت که محمولههای بیشتری از غلات تولید شده در اوکراین در کشتیهای این کشور وجود دارد و آنها قادر به حرکت نیستند و اگر بنادر به زودی باز نشوند، کشاورزان اوکراینی جایی برای ذخیره محصول بعدی برداشتی خود در ماه ژوئیه و اوت نخواهند داشت.
در آغاز سال ۲۰۲۲ حدود ۲۷۶ میلیون نفر در سراسر جهان با گرسنگی حاد مواجه بودند، اما انتظار میرود در صورت ادامه درگیری در اوکراین، ۴۷ میلیون نفر به این افراد به ویژه در کشورهای جنوب صحرای آفریقا افزوده شود.
**آمریکا پنج گروه را از فهرست تروریسم خود حذف کرد
یک رسانه آمریکایی اعلام کرد واشنگتن پنج گروه را که گمان می رود منحل شده اند، از فهرست موسوم به سازمان های تروریستی خارجی خود حذف کرده است.
تارنمای لس آنجلس تایمز گزارش داد وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه در اطلاعیه خود به سازمان فدرال ثبت فهرست ها اعلام کرد که این گروهها را پس از بررسی پنج ساله سوابقشان از فهرست تروریستی حذف کرده است.
بر اساس این گزارش، اما آمریکا گروه القاعده را در فهرست گروه های تروریستی حفظ کرده است. این فهرست بر اساس قانون فدرال مهاجرت و ملیت ایجاد شده است.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای گفت: بررسی ما از این پنج گروه در فهرست سازمان های تروریستی نشان داد که بر اساس تعریف قانون فدرال مهاجرت و ملیت (INA) این گروه ها دیگر در تروریسم و فعالیت های تروریستی نقش ندارند و دارای ظرفیت و هدف برای این اقدامات نیستند. بنابراین آنها از فهرست تروریستی حذف می شوند.
گروهایی که از فهرست تروریستی حذف شده اند شامل گروه جدایی طلب باسک، فرقه ژاپنی اوم شینیرکیو، گروه یهودی افراطی کاهانه کاچ و دو گروه موسوم به اسلامی که در سرزمین های اشغالی و مصر فعالیت داشته اند، هستند.
پیش از این، خبرگزاری آشوشیتدپرس اعلام کرده بود که آمریکا این پنج گروه را از فهرست تروریسم خود حذف خواهد کرد.
به گزارش ایرنا از آسوشیتدپرس، وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه کنگره را از این تصمیمات مطلع کرد. این اقدام در حالی انجام گرفته است که بحث درباره حذف نام «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» از فهرست گروههای تروریستی آمریکا در واشنگتن همچنان مورد اختلاف گروه های مختلف در کنگره و دولت آمریکا است.
طبق گزارش آسوشیتدپرس، حذف گروهها از فهرست موجب می شود که بیدرنگ تحریمهایی از جمله مسدود شدن داراییها، منع سفر، و ممنوعیت حمایت آمریکاییها از آن گروهها و اعضای آنها که به دلیل تروریستی تلقی شدن این گروهها اعمال شده بود، لغو شود.
**رئیس دستگاه امنیتی لبنان به آمریکا سفر کرد
سرلشکر « عباس ابراهیم » رئیس دستگاه امنیتی لبنان امروز ( شنبه ) در سفری رسمی به آمریکا رفت.
سرلشکر «ابراهیم عباس» مدیرکل امنیت عمومی لبنان صبح امروز به وسیله یک هواپیمای شخصی آمریکایی در چارچوب سفری رسمی، بیروت را به مقصد واشنگتن ترک کرد.
وی قرار است طی این سفر با مقامات ارشد دولت آمریکا دیدار و گفتو گو کرد.
سفر رئیس دستگاه امنیتی لبنان چند روز پس از پایان انتخابات پارلمانی و انتخاب نمایندگان مجلس جدید این کشور که قرار است در روزهای آینده رئیس مجلس، رئیس جمهور و نخست وزیر را انتخاب کنند، انجام شد.
انتخابات پارلمانی لبنان روز یکشنبه هفته گذشته در سراسر این کشور برگزار و سه شنبه گذشته نتایج شمارش آرای آن اعلام شد.
پیشتر نیز عباس ابراهیم در اواخر مهرماه سال ۹۹ به آمریکا سفر کرده بود اما در آن زمان به دلیل مبتلا شدن به بیماری کرونا سفر کاری وی در این کشور ناتمام ماند و به بیروت بازگشت.
رویترز در آن زمان گزارش داد که سرلشکر عباس ابراهیم همچنین سفر کاری خود به فرانسه و تمامی نشستهایش را که قرار بود در پاریس برگزار شود را لغو کرد.
روزنامه «وال استریت ژورنال» نیز در آن زمان نوشت که مدیرکل امنیت عمومی لبنان هفته گذشته در کاخ سفید با «رابرت اوبراین» دیدار کرد و با وی در خصوص موضوع دو شهروند آمریکایی به گروگان گرفته شده در سوریه به گفت و گو پرداخت.
یک مقام مسئول در دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد که یکی از مسئولان کاخ سفید چندی پیش برای حضور در نشستهای محرمانه با دولت سوریه به دمشق سفر کرده بود. هدف از این سفر تلاش برای آزادسازی دو شهروند آمریکایی اعلام شده که ادعا شده در سوریه به گروگان گرفته شدهاند.
از سوی دیگر یک مقام مسئول لبنانی اواخر مهر ۱۳۹۹ گفته بود که مدیرکل امنیت عمومی لبنان در ماه گذشته میلادی در پاریس با «برنار ایمی» رئیس سازمان اطلاعات فرانسه دیدار کرده و در خصوص تشکیل دولت جدید در بیروت به منظور حل و فصل بحران خطرناک اقتصادی لبنان به گفت و گو پرداخت.
irna.ir/xjJtMQ
**اعتصاب سراسری کارکنان راهآهن انگلیس در بحبوحه تورم بیسابقه
کارکنان سراسر خطوط ریلی انگلیس که به شرایط کاری و دستمزد خود معترض هستند، قصد دارند تا در بحبوحه تورم بیسابقه و افزایش هزینههای زندگی دست از کار بکشند. این مساله باعث بروز نگرانیهای جدی در زمینه جابهجایی کالا و خالی شدن فقسه فروشگاههای انگلیس شده است.
اتحادیه کارکنان راهآهن، دریانوردی و حملونقل (آرامتی) انگلیس در حال رایگیری از ۴۰ هزار عضو این سازمان است تا آنچه بزرگترین اعتصاب در تاریخ معاصر این کشور خوانده میشود برگزار کند.
آرامتی همچنین اعلام کرده که قصد دارد از کارکنان اسکاتلند هم برای مشارکت در این حرکت اعتراضی رای گیری کند. کارکنان اسکاتلندی پیشنهاد افزایش ۲.۲ درصدی دستمزد از سوی کارفرمایان را «مسخرهآمیز» و افزایش ساعات کاری خود را «لگد» به کرامت کارکنان توصیف میکنند.
انجمن کارکنان حقوق بگیر حمل و نقل (TSSA) نیز نسبت به اقدامات مشابه هشدار دادهاند، مگر اینکه اختلافات پرداختی حل شود. مانوئل کورتس، دبیر کل انجمن TSSA گفته است که دستمزد بسیاری از کارکنان طی دو سال گذشته افزایش نیافته است. وی هشدار داد: «اگر وزارت حملونقل، حقوق کارکنان شرکتهای راهآهن و شبکه ریلی را خیلی زود افزایش ندهد، تابستانی از نارضایتی در راهآهنهای ما در راه است».
بر اساس این گزارش، رایگیری در میان اعضای اتحادیه آرامتی، راه آهن چیلترن، قطارهای کراس کانتری، گریت انگلیا، النر، راه آهن میدلندز شرقی، سیتوسی، راه آهن بزرگ منطق غرب، قطارهای شمالی، راه آهن جنوب شرق، راه آهن جنوب غرب، خط جزیره و جیتیآر - شامل قطارهای Gatwick Express، Transpennine Express، Avanti West Coast و West Midlands – در حال برگزاری است و نتیجه آن چهارشنبه مشخص میشود.
دولت محافظه کار بوریس جانسون برای احتمال برگزاری اعتصاب سراسری، طرحهای اضطراری در نظر گرفته تا قطارهای باری و مسافری به کار خود ادامه دهند. در همین حال گرانت شاپس، وزیر حملونقل قرار است در روزهای اینده با نخستوزیر و وزیر دارایی انگلیس در این زمینه صحبت کند.
میک لینچ، دبیر کل اتحادیه کارکنان راهآهن، دریانوردی و حملونقل (آرامتی) گفت که اعضای این نهاد در طول همهگیری کرونا بهعنوان «کارگران کلیدی» مورد ستایش قرار گرفتند، اما دستمزد آنها مطابق با تورم و افزایش هزینههای زندگی نبوده و «حملات مکرری» به شرایط شغلی آنها صورت گرفته است.
وی تصریح کرد که حذف ۲۵۰۰ "شغل حیاتی" از شبکه ریلی "فاجعه ای برای مردم به همراه دارد" و احتمال وقوع حوادث را افزایش می دهد. لینچ با اذعان به این نکته که اعتصاب سراسری راه آهن، کشور را به بن بست خواهد رساند تصریح کرد: اما وضع معیشتی کارکنان و ایمنی مسافران برای اولویت ما دارد.
جهش بیسابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی در انگلیس، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است. این واقعیت که دورنمایی از بهبود اوضاع دیده نمیشود و مقامات رسمی هم درباره تشدید اوضاع هشدار میدهند، مردم کشور را شوکه کرده است.
شاخص نرخ تورم در انگلیس براساس تازهترین گزارش اداره آمار ملی این کشور به ۹ درصد در ماه گذشته میلادی (آوریل) رسیده است. این رقم علاوه براینکه بالاترین میزان در ۴۰ سال گذشته بشمار میرود، در واقع یک جهش دو درصدی را در عرض یک ماه نشان میدهد.
پیش از جنگ اوکراین پیشبینی میشد که نرخ تورم با وجود فشارهای ناشی از برگزیت و بحران همهگیری کرونا در محدوده ۲ درصد سیر کند. اما حالا اقتصاددانان پیشبینی میکنند که نرخ تورم به دلیل افزایش بهای انرژی، تا پایان سالجاری میلادی به بالای ۱۰ درصد می رسد.
دولت انگلیس از سوی احزاب مخالف سیاسی و افکار عمومی تحت فشار زیادی قرار دارد تا از طریق تخصیص بودجه اضطراری، حداقل دستمزدها و کمک هزینههای معیشتی برای دهکهای پایین را افزایش دهد. هفته پیش کارکنان اداره پست انگلیس در اعتراض به وضع موجود دست از کار کشیده و دو هفته دیگر هم کارکنان مترو لندن هم زمان با جشن هفتادمین سالگرد تاجگذاری الیزابت اعتصاب خواهند کرد.
دولت جانسون به رغم افزایش بیسابقه هزینههای دفاعی، تاکنون با افزایش تسهیلات رفاهی به مردم این کشور مخالفت کرده است.
irna.ir/xjJtMP
**پلیس فیلیپین با معترضان به سفر آسیایی «جو بایدن» درگیر شد
معترضان فیلیپینی همزمان با آغاز سفرهای آسیایی رئیس جمهوری آمریکا در نزدیکی سفارت آمریکا در این کشور با پلیس درگیر شدند.
«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا عصر جمعه در راستای سفرهای آسیایی خود وارد «سئول» پایتخت کره جنوبی شد. رئیس جمهوری آمریکا در سفر به کره جنوبی، به همراه «یون سوک یئول» همتای خود، از شرکت سامسونگ در شهر «پیونگ تاک» بازدید کرد.
همزمان با آغاز نخستین تور آسیایی جو بایدن و ورود وی به کره جنوبی، معترضان فیلیپینی در نزدیکی سفارت آمریکا در شهر «مانیل» پایتخت فیلیپین با پلیس درگیر شدند.
بدین ترتیب معترضان فیلیپینی از گروه های مختلف از سراسر کشور گردهم آمده و به سمت سفارت آمریکا تظاهرات کردند.
این افرادکه نسبت به نظامیگری دولت آمریکا در منطقه اعتراض داشتند با نیروهای پلیس مستقر در منطقه درگیر شدند.
در تور ۵ روزه آسیایی جو بایدن، سفر به ژاپن نیز برنامه ریزی شده است. گفتنی است این نخستین سفر آسیایی بایدن پس از آغاز دوره ریاست جمهوری وی محسوب میشود.
irna.ir/xjJtNj
**رژیم اسرائیل از ترس قدرت حزب الله رزمایش حفاظت از سکوهای گازی برگزار کرد
رژیم صهیونیستی به منظور آمادگی برای حفاظت از سکوهای گازی خود در پی حملات احتمالی حزب الله به این سکوها در آینده، رزمایش نظامی برگزار کرد.
روزنامه «اسرائیل هیوم» امروز (شنبه) فاش کرد که نیروی دریایی این رژیم هفته گذشته رزمایشی شبیهسازی شده از حملات احتمالی حزب الله به سکوهای گازی در نزدیکی شهر «الخضیره» در جنوب حیفا انجام داد.
این روزنامه صهیونیستی اضافه کرد که رژیم اسرائیل معتقد است که حزب الله در هر رویارویی در آینده تلاش خواهد کرد تا با استفاده از موشکهای دقیق نطقه زن که تل آویو تلاش میکند حزب الله به آنها دست نیابد به تاسیسات مهم استراتژیک مانند سکوهای گازی حمله کند.
به نوشته این روزنامه، فرماندهی ارتش رژیم اسرائیل به طور بیسابقهای به تعداد محدودی از خبرنگاران اجازه داد تا از رزمایش یگان موشکی نیروی دریایی آن که با همکاری نیروی هوایی این رژیم برگزار شد بازدید کنند.
روزنامه اسرائیل هیوم افزود: ارتش رژیم صهیونیستی همچنین به نمایندگان رسانههای عربی و آلمانی اجازه داد که این رزمایش را پوشش دهند.
این رزمایش بخشی از مانور بزرگ رژیم صهیونیستی است که با عنوان «ارابههای آتش» برگزار میشود و بزرگترین رزمایش تاریخ رژیم اسرائیل به شمار میرود.
«إیرز بن تسیون» فرمانده یگان کشتیهای موشکانداز رژیم اسرائیل نیز با اشاره به اینکه ما با این فرض که دشمن (حزب الله) به پرتاب همه موشکها و پهپادهای خود متوسل میشود، افزود: ما برای مقابله با هر وضعیت سخت آمادهایم و نیروی دریایی [ رژیم اسرائیل ] در حال آماده شدن برای وضعیتی است که حزب الله تلاش خواهد کرد کشتیهای اسرائیلی را در دریا غرق کند.
بن تسیون با اشاره به اینکه نیروی دریایی رژیم اسرائیل تلاش میکند از جنگ دریایی بین ارتش روسیه و اوکراین درس بگیرد، افزود: ما یقین داریم که دشمن (حزب الله لبنان) در رویارویی آینده تلاش خواهد کرد کشتیهای اسرائیل را غرق کند.
irna.ir/xjJtPS
**صدها معترض به سفر رییس جمهوری آمریکا به کره جنوبی در سئول تجمع کردند
صدها نفر از مردم کرهجنوبی روز شنبه در اعتراض به سفر رسمی و دوجانبه جو بایدن رییس جمهوری آمریکا به سئول پایتخت کشورشان، مقابل هتل محل اقامت وی و همچنین کاخ ریاست جمهوری این کشور تجمع کردند.
همزمان با تظاهرات صدها نفر از مردم کرهجنوبی علیه سفر رییس جمهوری آمریکا به کشورشان، پلیس کره جنوبی نسبت به هرگونه بی نظمی در هر محلی که روسای جمهوری دو کشور در آن حضور دارند، هشدار داد.
براساس این گزارش، پلیس کرهجنوبی تاکنون ۵۰ هشدار مختلف در زمینه اعتراض به سفر برای برگزاری تجمع در نقاط مختلف شهر دریافت کرده است.
سفر رسمی و دوجانبه جو بایدن به سئول از روز گذشته آغاز شده و همزمان هزاران نفر در نزدیکی هتل محل اقامت وی دست به تجمع و تظاهرات زدهاند.
امروز و همزمان با برگزاری نشست سئول-واشنگتن در دفتر یون سوک یئول رییس جمهوری کرهجنوبی، بیش از هزار نفر در نزدیکی این محل و همچنین موزه ملی کره و بنای یادبود کشته شدگان جنگ کره که همگی در نزدیکی دفتر ریاست جمهوری این کشور قرار دارند، دست به تظاهرات زدند.
پلیس هشدار داده که امکان درگیری بین موافقان و مخالفان این سفر در سئول بسیار بالاست.
پلیس برای برقراری نظم و امنیت و همچنین برخورد با هرگونه درگیری احتمالی روز جمعه ۴ هزار و ۲۰۰ نفر از افسران خود را از ۷۰ نقطه مختلف به سئول مستقر کرده بود که این تعداد برای امروز به ۷هزار و ۲۰۰ نفر از ۱۲۰ نقطه افزایش یافت.
irna.ir/xjJtMK