شیراز- ایرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: فرهنگ مهربانی برای اهدای عضو و نجات جان بیماران نیازمند به عضو در جهرم نهادینه شده و تاکنون اعضای بدن ۱۳۰ نفر بیمار به بیماران مرگ مغزی اهدا شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر قهرمان بمانا روز شنبه در نشستی به مناسبت ۳۱ اردیبهشت ماه، روز جهانی اهدای عضو افزود: از سال ۱۳۸۳ تا کنون در جهرم، بیش از ۱۳۰ بیمار مرگ مغزی اعضای خود را اهدا کرده‌اند که این رفتار انسان‌دوستانه، ستودنی است.

وی با بیان اینکه اکثر اهداکنندگان در جهرم، مرد بوده‌اند، گفت: کوچکترین و بزرگ‌ترین بیمار مرگ مغزی که در شهرستان جهرم، اعضای خود را اهدا کرده‌اند، دختر بچه‌ای ۳ ساله و مرد ۶۳ ساله بوده‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به اهدای عضو بیماران مرگ مغزی در سال گذشته گفت:  تعداد ۵ بیمار  مرگ مغزی در جهرم اهدای عضو شدند و ۳ بیمار ساکن جهرم نیز در بیمارستان بوعلی شیراز اعضایشان اهدا شد.

وی بیان کرد: کلیه، کبد، پانکراس از عضوهایی بوده که از بیماران در بیمارستان پیمانیه جهرم برداشت شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جهرم ضمن تشویق عموم به اخذ کارت اهدای عضو، گفت: بنا به اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این شهرستان در سال ۹۸ در اهدای عضو بیماران دچار مرگ مغزی، رتبه چهارم کشور را از آن خود کرده است.

دکتر بمانا با بیان این مطلب که هر بیمار مرگ مغزی می‌تواند حداقل جان ۸ نفر را از مرگ نجات دهد، بیان کرد: در سال ۱۳۹۸ به همت هیئت امنای آرامستان فردوس جهرم قطعه ای به متوفیان اهدای عضو تعلق گرفته است که تا کنون ۷ نفر اهداکننده عضو در این مکان به خاک سپرده شده‌اند.

بمانا ادامه داد: واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی که زیر مجموعه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جهرم است و در بیمارستان پیمانیه این شهر مستقر است، با شناسایی بیماران دچار مرگ مغزی و اخذ رضایت به اهدای عضو از خانواده‌های ایشان، هدف مقدس کمک به بیماران نیازمند پیوند اعضا را دنبال می‌کند.

وی بیان کرد: فردی که دچار مرگ مغزی می‌شود، هیچ واکنشی به محرک‌های محیطی ندارد و دچار ایست کامل عملکرد مغزی و تنفسی است و این رویداد می‌تواند فرد را در مدت کوتاهی دچار ایست کامل قلبی کند،  بنابراین در صورت رضایت خانواده چنبن افرادی برای اهدای عضو فرد متوفی، بارقه امید را در دل بیماران دردمند و چشم انتظار پیوند عضو روشن می‌کند و به آنان امید به زندگی و حیات دوباره می‌بخشد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جهرم ضمن قدردانی از از خانواده‌های بیمارانی که اعضایشان اهدا شده است، افزود: همت والای آنها نشان از روح بزرگ و نیت خیر خواهانه برای نجات جان بیماران نیازمند به عضو است و برای گیرندگان عضو آرزوی سلامتی می‌کنیم.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.