این روزها جیب افرادی که در خط مقدم مقابله با همهگیری کرونا و انواع سویههای آن در انگلیس مبارزه میکنند خالی شده و از عهده هزینه های پرخرج زندگی بر نمیآیند.
قیمت مواد غذایی در انگلیس به دلیل تبعات برگزیت، بحران کرونا و شرایط ناشی از جنگ در اوکراین، طی ماههای اخیر تا ۶۰ درصد افزایش یافته است. بانک مرکزی انگلیس دو هفته پیش، با افزایش نرخ بهره بین بانکی به بالاترین سطح در ۱۳ سال گذشته، در بیانیه ای خطر رکود اقتصادی را پیش بینی کرد.
شاخص نرخ تورم در انگلیس بر اساس تازهترین گزارش اداره آمار ملی این کشور به ۹ درصد در ماه گذشته میلادی (آوریل) رسیده است. این رقم علاوه براینکه بالاترین میزان در ۴۰ سال گذشته بشمار میرود، در واقع یک جهش دو درصدی را در عرض یک ماه نشان میدهد.
پیش از جنگ اوکراین پیشبینی میشد که نرخ تورم با وجود فشارهای ناشی از برگزیت و بحران همهگیری کرونا در محدوده ۲ درصد سیر کند. اما حالا اقتصاددانان پیشبینی میکنند که نرخ تورم به دلیل افزایش بهای انرژی، تا پایان سالجاری میلادی به بالای ۱۰ درصد می رسد.
مطالعات صورت گرفته نشان میدهد که در طول یک سال آینده از هر ۲۰ شهروند انگلیسی، یک نفر قادر به خرید مواد غذایی و پرداخت قبوض انرژی نخواهد بود. طبق تحقیقات به عمل آمده، هزینههای زندگی اکنون دغدغه اصلی خانوارهای انگلیسی است و ۹۰ درصد آنها نگران پیامدهای ناشی از افزایش قیمت ها هستند.
روزنامه ایندیپندنت امروز (شنبه) گزارش داد که شش مرکز بهداشتی در انگلیس به عنوان بخشی از تلاشها برای کمک به کادر درمان که با افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی دست و پنجه نرم میکنند، بانکهای غذا و طرح اختصاص کوپن غذا راهاندازی کردهاند.
گفته میشود سایر مراکز درمانی هم در حال بررسی اقدام مشابهی هستند. برخی از بیمارستانها هم شروع به ارائه وامهای اضطراری برای کمک به کارکنانی کردهاند که تحت فشار مالی شدید هستند.
انجمن «کاول نرس» که از پرستاران، ماماها و دستیاران مراقبت های بهداشتی انگلیس حمایت می کند، به ایندیپندنت گفت که در چهار ماهه اول سال ۲۰۲۲ شاهد افزایش ۱۴۰ درصدی شمار کارکنانی بوده که نیازمند کمک مالی بودهاند.
«گراهام ریوی» رئیس کمیته اتحادیه های کارگری کالج سلطنتی پرستاری (RCN) انگلیس هم گفت که جیب کارکنان به دلیل افزایش شدید قیمت سوخت خالی شده و "اکنون شاهد هستیم که برخی برای تغذیه خانواده خود با مشکل مواجه شده اند."
همچنین پروفسور آلیسون لیری، رئیس مراقبتهای بهداشتی و مدلسازی نیروی کار در دانشگاه ساوت بانک لندن، به ایندیپندنت گفت: «چندین مرکز درمانی انگلیس با من تماس گرفته و اعلام کردند که بسیار نگران تأثیر هزینههای زندگی بر کارکنان خود هستند. برخی به دنبال راه اندازی مبادلات غذایی یا برپایی بانک های غذا هستند و برخی به دنبال راه های دیگری برای کمک هستند.»
«کیت جارمن» یکی از مدیران بیمارستان میلتون کینز اظهار داشت که این مرکز بهداشتی چند ماه پیش برای حمایت از کارکنانی که برای تامین هزینه های غذا با مشکل مواجه هستند، یک آشپزخانه اجتماعی راه اندازی کرده است.
ایندیپندنت به نقل از مدیر یکی از مراکز درمانی که در حال برنامهریزی برای راهاندازی برنامه مبادله مواد غذایی است گزارش داد که برخی کارکنان پیگیر بانکهای لباس هم هستند. او که نامش قید نشده است گفت؛ شمار کارکنانی که توانایی پرداخت اجاره بها ندارند و ناگزیر به نقل مکان شدهاند افزایش یافته است. این درحالیست که به گفته این مقام بهداشتی، افراد توان پرداخت هزینه سفر به محل کار را هم ندارند و به این ترتیب موقعیت شغلی آنها زیر سووال رفته است.
گزارش ها حاکیست که سالانه هزاران پرستار در انگلیس به دلیل دستمزد پایین این حرفه را ترک میکنند. افزایش هزینههای زندگی و تورم بیسابقه اوضاع را تشدید کرده و دولت محافظهکار بوریس جانسون هم حاضر به افزایش کمک هزینههای معیشتی به مردم نیست.