به گزارش ایرنا محمدرضا بختیاری روز یکشنبه با حضور در شصت و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران گزارشی از وضعیت آب و فاضلاب شهر تهران ارایه کرد و گفت: آب شهر تهران توسط پنح سد طالقان و امیرکبیر در غرب تهران و لار، ماملو و لتیان در شرق تهران تامین می شود.
وی افزود: مخازن این سدها، آب شرب ۵۰ درصد از غرب تهران و ۵۰ درصد از شرق تهران را تامین میکنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه در تهران ۶۰۰ حلقه چاه داریم، اضافه کرد: ۷۰ درصد از آب تهران از منابع آب سطحی و ۳۰ درصد از آب زیرزمینی تامین میشود.
وی افزود: این شرکت برای جمعیت ۹ میلیون و ۴۵۵ هزار نفری، یک میلیون و ۴۵۵ هزار انشعاب ایجاد کرده است.
بختیاری با بیان اینکه امسال دومین سال خشکسالی را پشت سر میگذاریم و بارندگی استان تهران در وضعیت مناسب نیست، گفت: در سال ۹۹تا ۱۴۰۰، ۲۵۵ متر مکعب و در سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ میزان ۱۷۹ مترمکعب بار ش داشته ایم.
وی تاکید کرد: در سال گذشته حجم مخازن آب ۸۱۷ میلیون مترمکعب بوده که این عدد در سال جاری به ۶۱۵ میلیون مترمکعب رسیده است.
بختیاری در ادامه با بیان اینکه شهر تهران ۱۷ درصد آب شرب کل کشور را مصرف می کند، گفت: در ۷ تصفیه خانه تهران میزان یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب شرب تهیه می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به ضرورت ایجاد ۳۷۴ مخزن اضطراری آب در سطح محلات شهر تهران، عنوان کرد: با ایجاد این مخازن در صورت بروز زلزله می توانیم بین ۳ تا ۹ روز آب محله های تهران را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه وجود مخازن محلی تاکنون تنها در توکیو اجرا شده و در تهران نیز در حال انجام است، ادامه داد: تا پایان سال ۱۲۰ مخزن کارگزاری میشود و مناقصه ۱۰۰ مخزن دیگر نیز در نیمه دوم دوم سال انجام خواهد شد.
بختیاری با بیان اینکه ایجاد ۸ هزار کیلومتر شبکه فاضلاب یک شاهکار بوده است، گفت: ۹۰ درصد شبکه فاضلاب تهران تا کنون اجرا شده و تنها ۱۰ درصد آن معادل یک هزار کیلومتر در مناطق ۲۱ و ۲۲ باقی مانده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به تلاش برای تامین آب در تهران، گفت: با وجود همه مشکلات در تهران در سال گذشته حتی یک ساعت قطعی آب نداشتیم.
کیفیت آب تهران هیچ مشکلی ندارد/ نیترات در استاندار جهانی است
بختیاری در ادامه به تذکرات و اعضای شورای شهر سخنان را پاسخ داد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در پاسخ به این سوال که چرا پساب تهران را به دشت ورامین میدهید، گفت: منابع آب کشاورزی دشت ورامین را برای شرب تهران آورده ایم و وزارت نیرو نیز پساب جنوب تهران را به دشت ورامین می دهد.
وی ادامه داد: این آب، حق ابه کشاورزان ورامین بوده که هزاران سال از آن ارتزاق می کردند.
بختیاری با بیان اینکه سالیانه ۸۰ درصد آب مخازن تهران مصرف شود، عنوان کرد: در تهران امکان ذخیرهسازی بیش از این مقدار آب را نداریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در ادامه، هدررفت میزان آب تهران را ۲۴ درصد دانست و گفت: در ۱۰ سال گذشته ۳۰ درصد هدر رفت آب داشتیم که آن را به ۲۴ درصد رساندیم و قرار است تا سال ۱۴۱۰ به ۱۵ درصد برسانیم.
وی همچنین درباره کیفیت آب تهران گفت: من در هیچ کجای شهر تهران آب معدنی مصرف نمیکنم چرا که کیفیت آب تهران هیچ مشکلی ندارد.
بختیاری گفت: هرکس که دعای درباره کیفیت آب تهران دارد به ارائه دهد اما آب تهران از بهترین آبها است و آلودگی ندارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران تاکید کرد: تهران از بهترین آبشار دنیا است و با هیچ جای ایران نیز قابل مقایسه نیست.
وی درباره وجود نیترات در آب نیز گفت: در ۱۰ سال گذشته میزان نیترات در برخی مناطق تهران ۱۳۰ بود اما امروز به ۵۰ است که منطبق با استانداردهای جهانی است.
اولویت توسعه شبکه فاضلاب با مناطق محروم باشد
ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در واکنش به گزارش عملکرد سال ۱۴۰۰ شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: گزارش دو بخش داشت؛ اولین بخش در حوزه فاضلاب بسیار امیدبخش بود.
وی افزود: خاطرم هست در سال ۸۴ یا ۸۵ که این این اقدام در شورای دوم انجام شد برآورد زمانیمان برای تکمیل شبکه فاضلاب حدود ۵۰ سال بود اما امروز اعلام شد که شبکه فاضلاب ظرف ۳ سال آینده تکمیل خواهد شد یعنی تقریبا زمان به یک سوم کاهش پیدا کرده است و این اقدام جای تقدیر دارد.
امانی تاکید کرد: اما بخش نگرانکننده گزارش مربوط به آب بود. دولت بنا دارد امسال ۱۱۰هزار مسکن در تهران بسازد، حالا پرسش اینجاست با این جمعیتپذیری آیا فکری به حال تامین آب آنها شده است؟
عضو شورا اضافه کرد: نکته بعدی اینکه تکمیل شبکه فاضلاب با اولویت مناطق محروم باشد، برای مثال ما در گلابدره و خلازیر این مشکل را داریم که یا زیرساخت آماده نیست یا شبکه وصل نشده است. به اضافه اینکه معتقدم ما بین مقامسازی مخازن آب و ایجاد مخازن جدید اولویت با مقامسازی که در زمان وقوع بلایای طبیعی مشکلی در جهت تامین آب تهران نداشته باشیم.