«سیدحسین حسینی» روز یکشنبه در نشست تخصصی بررسی مسائل و مشکلات صنعت دام، طیور و آبزیان که در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین المللی این صنعت در شیراز برگزار شد، گفت: تولید آبزیان در ایران باید به قدری باشد که بتواند در رقابت قوی در حوزه صادرات وارد شود.
حسینی با اشاره به اینکه در حال حاضر تولید محصولات شیلاتی حدود ۱۲ هزار تن در سال است، ابراز امیدواری کرد بتوان با ورود ظرفیت های جدید در این حوزه تا سال ۱۴۰۴ به حدود ۱۸ هزار تن در سال برسد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در راستای محدود کردن واردات محصولات آبزی، واردات گونه تیلا پیلا بر اساس آمار گمرک از ۷ هزار تن در سال ۱۳۹۹ به هزار تن در سال گذشته رسیده است،گفت: امیدواریم میزان واردات این گونه امسال نیز روند کاهشی داشته باشد.
حسینی با تاکید بر لزوم افزایش پرورش گونه تیلا پیلا در ایران، اضافه کرد: اشتغال آفرینی در بخش جهاد کشاورزی امر مهمی است که باید با استفاده از ظرفیت دانش و دانش بنیان محقق شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اعلام اینکه از کسانی که بتوانند در رسوخ دانش و دانش بنیان کردن تولید کمک کنند حمایت های خاص می شود، بیان کرد: ما گام موثر و تغییرنگرش و تحول را نمی بینیم مگر اینکه بتوانیم نگاه علمی و فناوری در انجام کارها داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه شیلات کارگروه مشترکی در معاونت فناوری شیلات تشکیل شده است، تاکید کرد: بر اساس نیاز در حوزه صنعت شیلات، آبزی پروری، صنایع شیلات و بازار هر آن چیزی که بتواند کمک کند برای افزایش بهره وری و عرضه از آن استقبال می کنیم.
به گفته او؛ حمایت هایی که در این مدت کوتاه در بحث دانش بنیان انجام شده نیز از موضوعات تخصصی شیلات است و جزو نیازهای مطرح این سازمان به شمار می آید.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه شانزدهمین نمایشگاه بین المللی دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته شیراز کم نظیر و از گروه های مختلف بخش خصوصی، شرکت های دانش بنیان و بخش دولتی در آن مشارکت فعال دارند، افزود: در این نمایشگاه در واقع محصولات افزایش بهره وری، تولید ارزان و مدیریت تولید به نمایش در آمده که می تواند الگو قرار گیرد.
رئیس سازمان شیلات ایران با تقدیر از تلاش های تولید کنندگان در عرصه تولید در شرایط نا برابر و تحریم های اقتصادی اظهار کرد: در بحث امنیت غذایی و در عرصه جنگ اقتصادی تولید کنندگان در صف مقدم قرار دارند.