اصفهان - ایرنا - کیفیت هوای کلانشهر اصفهان، روز یکشنبه اول خرداد در وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم قرار گرفت و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از شهروندان خواست تا حد امکان از خروج غیرضروری از منزل و تردد بی‌مورد در معابر شهری خودداری کنند.

به گزارش ایرنا، بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه پایش کیفی هوای کشور، کیفیت هوای کلانشهر اصفهان تا ساعت ۱۱ روز شنبه در ایستگاه‌های جی، فرشادی و ورزشگاه میثاق به ترتیب با شاخص‌های ۱۷۰، ۱۶۳ و ۱۷۳ (AQI) در وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش، شاخص کیفی هوا در ایستگاه باهنر در کلانشهر اصفهان نیز ۱۵۰ (AQI) و در آستانه وضعیت ناسالم برای عموم قرار گرفته است.

اداره کل هواشناسی استان اصفهان، وزش باد به نسبت شدید تا شدید، خیزش گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا را از روز شنبه ۳۱ اردیبهشت تا اواخر روز سه‌شنبه سوم خرداد پیش بینی و اعلام کرد که میزان کیفیت هوا در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس و در بعضی از ساعت روز در شرایط ناسالم برای عموم در بیشتر مناطق استان بویژه مناطق شمال، غرب و شرق قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در حالی که سامانه پایش کیفی هوای کشور، شاخص کیفی آلودگی هوا در تاریخ اول خرداد را در چهار ایستگاه کلانشهر اصفهان به نمایش می گذارد اما جدول "کیفیت هوای اصفهان" در پایگاه اینترنتی اداره کل حفاظت محیط زیست استان به روزرسانی نشده و آخرین اطلاعات مربوط به دیروز شنبه ۳۱ اردیبهشت است.

نکته قابل تامل در این جدول این است که از ۱۴ ایستگاه پایش دائم کیفی هوای کلانشهر اصفهان در چند روز اخیر فقط اطلاعات چهار ایستگاه منتشر شده است و اطلاعات سایر ایستگاه‌ها در دسترس نیست.

برخی از مسوولان اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در روزهای اخیر در گفت و گو با رسانه‌ها، دلیل این اتفاق را مشکلات فنی و نرم‌افزاری و همچنین کمبود اعتبارات عنوان کرده‌اند.

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز مانند روال گذشته به ارائه توصیه‌هایی در باره کاهش اثرهای ناشی از آلودگی هوا بر سلامت جامعه و کاهش انتشار آلاینده‌ها پرداخته است.

این دانشگاه از مردم خواست تا از هرگونه فعالیتی که به افزایش آلودگی هوا مُنجر می‌شود تا شرایط به حالت مطلوب برگردد، شهروندان تا حد امکان از خروج غیرضرور از منزل و تردد بی‌مورد در معابر شهری خودداری کرده و بیماران قلبی و تنفسی، مُبتلایان به آسم، کودکان و سالمندان در فضاهای باز فعالیت نکرده و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری کنند.

همچنین نوشیدن مایعات و سبزیجات تازه و استفاده از ماسک‌های ویژه سوپاپ‌دار در این روزها توصیه شده است.

بر اساس گزارش مرکز ملی تغییر هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، اصفهان در بین هشت کلانشهر ایران(شامل تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، شیراز و اراک) رُتبه نخست آلودگی هوا را دارد.

به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تحقیقات نشان می‌دهد که میزان مرگ و میر مُنتسب به آلودگی هوا در اصفهان در سال‌های ۹۷ تا ۹۹ حدود سه برابر شده است.