حمید باقری، روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بدون اشاره به نام این شهرها اظهار داشت: از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار کُد پستی استان، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار کد معادل ۸۵ درصد از آنها دارای ژئو کد شده اما هنوز ۱۲ شهر نقشه ندارند.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا تفاهمنامه سهجانبهای بین پست استان با شرکتهای آبفا، گاز و توزیع برق و سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان امضا شده و هماکنون در سه شهر گَز، شاهین شهر و گلپایگان بصورت پایلوت(نمونه) در حال اجراست.
وی با بیاناینکه شرکت پُست مُتولی اجرای طرح مهم نشانی ملی استاندارد ایرانیان یا "جی نف" است، اظهار داشت: این طرح با هدف یکسانسازی نشانی تمام شهروندان کشور، سبب میشود تا نشانی نویسی بر اساس کُد پستی ۱۰ رقمی صورت بگیرد و از این طریق شهروندان بتوانند از کُد پستی ۱۰ رقمی که تنها نمایانگر هویت مکانی یک فرد است، بهرهمند شوند.
مدیرکل پُست اصفهان با اشاره به اینکه پیش نیازهایی از جمله نصب پلاک شهری برای اجرای پروژه "جی نف" لازم است، گفت: این طرح یک شاخص مُعتبر از نشان مکان مرجع و همراه اطلاعات و حاوی یک آدرس استاندارد است.
وی تصریح کرد: مدیران شهری باید برای نامگذاری معابر بینام، معابر دارای نام مشابه و نصب پلاکهای شهری، بیش از پیش همت گُمارند.
باقری با اشاره به مشکلات و پیش نیازهای اجرای این طرح اضافه کرد: شهرداریها بر اساس ماده ۱۴ مُکلف به نصب پلاک آبی هستند و ۱۲ شهرداری باقی مانده استان نیز بر اساس ماده ۲۸ باید اقدام به تحویل نقشه های شهری استاندارد کنند.
وی ادامه داد: بر اساس ماده ۲ قانون الزام شماره ملی و کُد پستی در سال ۱۳۷۶ و ماده ۴۰ قانون مدیریت خدمات کشوری در سال ۱۳۸۴، دستگاههای دولتی و عمومی باید به اخذ تائیدیه کُد پستی در زمان ارائه خدمات به متقاضیان و ثبت آن در بانک اطلاعاتی سازمانهای متبوعشان مُلزم شوند و ساماندهی و تعیین اسامی معابر بدون نام و بررسی معابر همنام نیز باید بر اساس ماده ۱۴ انجام شود.
مدیرکل پُست اصفهان با اشاره به مزایای طرح ملی"جی نف" اظهار داشت: افزایش کارایی، ارتقا دقت، دادههای قابل اطمینان، بهبود تجارت، جلوگیری از جُرم و جنایت، پاسخ های اورژانسی، ناوبری و ارتقای سیاستگذاری از مهمترین مزایای این طرح است.
وی افزود: بر اساس ضوابط فنی اجرایی توسعه دولت الکترونیک(مُصوب شورایعالی فناوری اطلاعات)، آییننامه اجرایی طرح نشانی استاندارد مکانی ملی(مُصوب شورایعالی فناوری اطلاعات) از الزامات قانونی پیادهسازی نشانی استاندارد ملی کشور و استان اصفهان است.
به گزارش ایرنا، پایگاه نشانی ملی مکان مرجع (نشانی استاندارد ژئوکد شده) از اواسط تا اواخر دهه ۱۹۹۰ توسط شرکت PSMA استرالیا و برخی دیگر از سازمانها در این کشور مطرح شده و توسعه یافته است.
طرح نشانی استاندارد ملی(GNAF ) بر اساس مُصوبه ششمین جلسه شورایعالی فناوری اطلاعات، شرکت ملی پُست بعنوان متولی پایگاه نظام ملی آدرس گذاری مکان محور کشور(GNAF ) معرفی شده است.
این پروژه در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری و بعنوان برنامه ملی سالم سازی اقتصاد، افزایش بهره وری و کاهش هزینهها در هجدهمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی پیشنهاد شد و به تصویب رسید.
با توجه به نقش کلیدی شرکت ملی پُست در تولید و نگهداری نشانی و کُدهای پُستی و نیز بعنوان تنها دارنده گواهینامه بینالمللی نشانی استاندارد(۴۲ S) از اتحادیه بین المللی پُست در کشور (UPU )، دبیرخانه کمیته راهبری GNAF زیرنظر این شرکت تشکیل شده است و بعنوان محور اصلی هماهنگکننده این کمیته فعالیت می کند.
در این کارگروه، علاوه بر شرکت ملی پُست بعنوان مُتولی نشانی استاندارد در کشور، وزارت کشور شامل استانداریها و سازمان شهرداریها و دهیاریها، سازمانهای فناوری اطلاعات ایران، نقشهبرداری کشور، ثبت اسناد و املاک کشور و مرکز آمار ایران بعنوان اعضای کمیته راهبردی، مشارکتکنندگان اصلی این طرح بزرگ ملی هستند.
در زمان حاضر ۷۲ واحد پُستی دولتی شامل ۲۳ اداره، هفت ناحیه پُستی و ۴۲ واحد شهری دولتی در استان وجود دارد.
همچنین ۳۸۵ دفتر پیشخوان دولت، ۵۲ نمایندگی شهری، ۱۸۸ نمایندگی روستایی و ۲۸۲ دفتر "آی سی تی " روستایی در این منطقه فعال است.
در مجموع ۵۲ درصد واحدهای پُستی در اصفهان، شهری و ۴۸ درصد در روستاهای استان اصفهان به همشهریان خدمات ارائه میکنند.
پوشش جمعیتی هر واحد پُستی در استان از میانگین کشوری بالاتر است و اکنون هر واحد پستی پنج هزار و ۲۳۱ نفر و بطور متوسط در کشور هر واحد پُستی ۶ هزار و ۵۴۸ نفر را پوشش میدهد.
پوشش مساحتی هر واحد پُستی در استان اصفهان ۱۰۹ و در کشور ۱۲۸ کیلومتر مربع است.
پُست استان اصفهان با برخورداری از ۵۴۸ نفر نیروی رسمی، پیمانی و قراردادی ۵ درصد از سهم نیروی انسانی شبکه پُستی کشور را به خود اختصاص داده است که ۴۵ درصد از این افراد در بخش نامه رسانی فعالیت میکنند که بعنوان یکی از مزیتهای این استان محسوب میشود.