به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینیپور روز یکشنبه در حاشیه بازدید از پایگاه میراث جهانی باغ عباسآباد بهشهر اظهار کرد: متاسفانه ما از ظرفیتهای مهم تاریخیمان در مازندران بهره مناسبی نبردیم. در صورتی که در استانهایی مانند اصفهان و یزد گردشگران زیادی با استفاده از این قبیل جاذبهها جذب میشود. این نکته نشان میدهد که بهرهبرداری از این ظرفیتها اسیر برخی سیاستگذاریهای مدیریتی استان است.
وی افزود: طبیعت بینظیر این منطقه در دوره صفویه مورد توجه شاه عباس قرار گرفت و اینجا را عمارت دوم خودش برای حکومت قرار داد. مازندران در آن زمان قطب صادراتی کشور بود و از همینجا شاه عباس کشور را اداره میکرد. این نکات نشان دهنده اهمیت این منطقه است.
نماینده عالی دولت در مازندران خاطرنشان کرد: پایگاه میراث جهانی باغ عباسآباد باید به مهمترین مقصد گردشگری شرق مازندرن تبدیل شود.این محوطه میتواند گردشگران بیشماری را که جویای چنین جاذبههای تاریخی هستند ،جذب کند.
حسینیپور اظهار کرد: این باغ از معدود باغهای ایرانی است که در طراحی آن نگاهی برونگرا مد نظر قرار گرفت و از همین منظر یک اثر بینظیر محسوب میشود. ضمن اینکه موقعیت طبیعی این باغ نیز آن را در بین باغهای ایرانی منحصربهفرد کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در بازدیدی که امروز از این مجموعه داشتیم مقرر شد به سرعت طرح مطالعاتی باغ عباسآباد که بودجهاش را در سفر استانی تدارک دیدیم و رئیسجمهور نیز با آن موافقت کرد ساماندهی و اجرا شود.
استاندار مازندران تصریح کرد: با اجرای طرحهای مناسب و ساماندهی این مجموعه مهم تاریخی باید بتوانیم باغ عباسآباد را محل عرضه و معرفی دستاوردهای مردم عزیز بهشهر را در موضوع گردشگری و صنایع دستی تبدیل کنیم. این منطقه میتواند صنایع دستی بهشهر را بینالمللی کند. من متاسفم که از چنین امکانی هنوز مردم بهشهر نتوانستند درآمد ایجاد کنند.
حسینیپور افزود: اینجا باید برای جوانان منطقه شغل ایجاد شود. میتوان این کار را انجام داد. باغ عباسآباد با ایجاد بازارچه دائمی باید بین مردم منطقه و گردشگران جایگاه دائمی پیدا کند. حتی جا دارد که با تورهای گردشگری کشور باید هماهنگی لازم انجام شود که گردشگران را از استانهای مختلف به این محوطه بیاورند.
مجموعه تاریخی عباسآباد بهشهر یکی از ۹باغ ایرانی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو است که سال۱۳۹۰ به ثبت جهانی رسید؛ باغی به جا مانده از دوران شاه عباس صفوی که از نظر ساختار و حتی کاربری از همه باغهای ایرانی متفاوت است و به دلیل یک مشکل مهم مدیریتی پرچالشترین باغ مشهور ایرانی هم محسوب میشود.
با وجود استقرار پایگاه مستقل، به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار داشتن در عرصههای منابع طبیعی، خاصیت گردشگری و تفریحی و همچنین کاربری ذخیرهسازی آب برای کشاورزی در سد دریاچه سبب تولیگری ۳ دستگاه میراث فرهنگی، منابع طبیعی و آب منطقهای شده و این باغ هنوز به یک مدیریت واحد و جامع نرسیده است.