به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محسن حسینی عصر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در سالن جلسات این شرکت افزود: در سفر رییس جمهور به گلستان، ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های حوزه این شرکت برای یک دوره سه ساله مصوب شد ولی همزمان با انجام این سفر چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار به شرکت ابلاغ شد.
وی ادامه داد: از این اعتبار ابلاغ شده 2 هزار میلیارد ریال برای اجرا و شتاب دادن به طرح های آبرسانی از جمله سد نرماب مینودشت، میرداماد گرگان، چایلی مراوه تپه و تکمیل شبکه زرین گل در علی آباد است.
به گفته وی با این اعتبارات ضمن تسویه بدهی پیمانکاران و بهره برداران، باعث کار جدید از جمله پیگیری ایجاد و تجهیز هشت حلقه چاه آب برای تامین بخشی از نیاز شهروندان گرگان شده است.
پیشرفت ۹۴ درصد ساخت بدنه سد نرماب
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان یادآور شد : اکنون پیشرفت ساخت بدنه سد نرماب مینودشت ۹۴ درصد است و تکمیل آن تا مهر سال جاری طول می کشد.
وی بر همکاری بیش از گذشته اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در جمع آوری درختان واقع در کاسه سد نرماب به شرکت تاکید و اضافه کرد: اواخر سال قبل اعتبارات خوب برای اجرای این طرح با همکاری ابن اداره کل داده شد و باید درختان آن ریشه و خاک این نواحی برداشت و از منطقه خارج شود.
به گفته وی تاکنون در اجرای طرح مزبور، بیش از ۷۰۰ هکتار کار درختکاری در منطقه با هماهنگی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان از لحاظ کردن پنج هزار میلیارد ریال اعتبار از محل تهاتر نفت برای صفر شدن بدهی ساخت سد نرماب مینودشت به قرارگاه خاتم الانبیا خبر داد و گفت: از این اعتبار حدود سه هزار میلیارد ریال آن در حال عملیاتی شدن است.
خشکسالی و تاثیر آن بر کاهش منابع آبی و زراعت گلستان
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: خشکسالی و کاهش منابع آبی اعم از ۲۰ درصد زیر زمینی و ۵۰ درصد سطحی در استان باعث شده تا سال جاری به همین درصد کاهش زراعت از محل منابع آبی زیر زمینی و سطحی کم شود.
وی از بهره برداران به ویژه در بخش منابع آب زیرزمینی خواست که مدیریت را برای زراعت داسته باشند و گفت: زراعت شالی به جز اراضی نسق دار و وابسته به منابع آبی سطحی در استان ممنوع است.
به گفته وی سالانه ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی گلستان آبی بوده که محل تامین آب زراعت ۱۸۰ هزار هکتار از منابع زیر زمینی و بقیه سطحی است.
کاهش منابع آبی سدها
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان ادامه داد: مقدار ذخیره آب در ۱۴ سد مخزنی این استان ۶۲ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل چهار درصد کاهش دارد.
حسینی افزود: اکنون مقدار آب ذخیره در سدهای استان ۲۵.۷ درصد از ۲۴۴ میلیون متر مکعب ظرفیت است.
به گفته وی هشت سد حوضه آبریز گرگان رود با ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب دارای ۲۸ درصد ذخیره آب، سه سد حوضه اترک و ۲ تالاب سد با ۱۷ میلیون متر مکعب معادل ۱۷ درصد و حوضه قره سو با یک سد و ظرفیت ۶.۵ میلیون متر مکعب معادل ۶۵ درصد آب ذخیره دارد.
تخریب و پاکسازی بندهای آبی غیرمجاز ساخته شده، به سرانجام رساندن پنج طرح گردشگری آبی در سدها و آب بندان های مجاز، اولویت قرار دادن استفاده از ظرفیت دانش بنیان در مدیریت منابع و حفاظت آب های زیرزمینی و سطحی، پیگیری کارگروه سازگاری با خشکسالی و صرفه جویی و مدیریت منابع آبی، فعال نگهداستن ۳۲ گشت و بازرسی بخش خصوصی برای ایجاد بخشی منابع آب، جابجایی ۶ روستا از کاسه سد در دست ساخت چایلی مراوه تپه، طرح شیرین سازی اب دریای خزر را از دیگر موارد طرح شده در نشست خبری مدیرعامل و معاونان شرکت آب منطقه ای گلستان بود.
گلستان واقع در شمال کشور با جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم در خود ، شدیدترین خشکسالی ۴۵ سال اخیر را در سال آبی گذشته به خود دیده است.
اقتصاد ساکنان یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفری در گلستان بر پایه آب و کشاورزی است.