بغداد- ایرنا- سفر امروز یکشنبه «نیچروان بارزانی» رییس اقلیم و عضو برجسته حزب دمکرات کردستان عراق به سلیمانیه - حوزه نفوذ حزب رقیب (اتحادیه میهنی کردستان عراق)- باعث شده است که برخی رسانه های عراق درباره ذوب شدن یخ اختلافات بین دو حزب حاکم در شمال عراق بر سر تعیین نامزد ریاست جمهوری گمانه زنی کنند.

به گزارش ایرنا، در حالی که رسانه های وابسته به این دو حزب از بیان صریح ذوب شدن یخ اختلافات سیاسی بر سر نامزد ریاست جمهوری خودداری کردند در مقابل، رسانه هایی در بغداد، خبرهایی از حل این اختلافات داده اند.

این در حالی است که بر اساس بیانیه های رسمی منتشر شده، هدف اصلی اعلامی از سفر نیچروان بارزانی به سلیمانیه شرکت در مراسم پایان دوره افسری بوده است.

 بارزانی همچنین در دیدار با «صلاح الدین محمد بهاء الدین» دبیرکل حزب اتحادیه اسلامی کردستان عراق گفته است که هدف از سفر به سلیمانیه پایان دادن به تنش ها و ارتقای همبستگی بین رهبران کرد شمال عراق است.

رسانه ها گزارش دادند که بارزانی با سرانی از جنبش «تغییر» نیز دیدار کرده است.

نیچروان بارزانی در مراسم پایان دوره افسری نیز در سخنانی گفت که «بستر برای گشایش در بن بست سیاسی در اقلیم و عموم عراق فراهم شده زیرا هیچ مشکل لاینحلی وجود ندارد.»

در همین راستا « pukmedia» ارگان خبری اتحادیه میهنی کردستان عراق نیز در گزارشی گفته است که «بافل طالبانی» رییس این حزب با بارزانی رییس اقلیم کردستان عراق مسائل مختلفی را بحث و بررسی می کند.

طبق این گزارش، بارزانی علاوه بر دیدار با طالبانی و صلاح الدین محمد بهاء الدین با «علی باپیر» رهبر جماعت عدالت کردستان عراق نیز دیدار و گفت وگو می کند.

در این گزارش به دیدار احتمالی بارزانی با «جنبش نسل نو» از بزرگترین جریان های سیاسی کرد منتقد حزب دمکرات کردستان و خانواده بارزانی، اشاره نشده است.

بارزانی از مهمترین دستاوردهای تفاهم بین دو حزب حاکم کُرد در شمال عراق را توقف جنگ رسانه ای بین دو حزب اتحادیه میهنی و دمکرات کردستان عراق عنوان کرده است.

این در حالی است که برخی منابع سیاسی گفته اند که دو حزب اتحادیه میهنی و دمکرات کردستان عراق بر سر نامگذاری نامزد ریاست جمهوری به تفاهم رسیده اند.

حزب دمکرات کردستان عراق به عنوان یکی از ارکان ائتلاف سه جانبه در بن سیاسی جاری کشور، متحد سیاسی جریان صدر (مقتدا صدر) و «السیاده» (محمد الحلبوسی و الخنجر) به شمار می رود و در مقابل اتحادیه میهنی متحد سیاسی «ائتلاف چارچوب هماهنگی» (متشکل از احزاب شیعه، مستقل ها و اقلیت ها) است.