سید جلال ملکی روز دوشنبه با اشاره به حادثه آتش سوزی باغ رستورانی در فرحزاد به خبرنگار ایرنا گفت: ساعت سه بامداد امروز یک فقره حادثه آتش سوزی در محله فرحزاد، خیابان آبشار به سامانه ۱۲۵ اعلام شد و ماموران چهار ایستگاه آتشنشانی به همراه خودروهای پشتیبانی و تانکر آب به محل حادثه اعزام شدند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران افزود: محل حادثه یک باغ رستوران به وسعت حدود یک هزار و ۵۰۰ متر بود که تعداد زیادی آلاچیق کوچک و بزرگ در آن وجود داشت، آلاچیقها در دو بخش پایین و بالا قرار گرفته بودند که در قسمت پایینی به نسبت کوچکتر بود و به واسطه یک راهپله به قسمت فوقانی راه داشت.
وی اظهار کرد: آلاچیقها در قسمت فوقانی بزرگتر بود و تقریبا هر کدام ظرفیت پذیرش ۲۰ تا ۳۰ نفر را داشت همچنین تمام آلاچیقها چوبی و با سقفهای شیروانی و پروفیل بنا شده بود.
ملکی ادامه داد: آتش به پنج آلاچیق در قسمت فوقانی سرایت کرده بود و کاملا شعله ور در حال سرایت به آلاچیقهای پایینی بود.
وی خاطرنشان کرد: آتشنشانان به سرعت عملیات را از سه طرف آغاز کرده و پس از دقایقی موفق شدند آتش را مهار کنند که البته بدلیل وقوع آتش سوزی در ساعات بامدادی و تعطیل بودن رستوران حادثه بدون مصدومیت همراه بود.
سخنگوی سازمان آتش نشانی شهر تهران تاکید کرد: در این ایام سال، فعالیتهای رستورانهای که در فضای باز یا باغ قرار دارند، بیشتر شده و بعضا تا پاسی از شب خدمات ارائه میکنند حتی در مواردی، درب رستوران در ساعت مقرر بسته شده اما مهمانان همچنان داخل حضور دارند یا اینکه کارگران این رستورانها بعضا شبها داخل آنجا استراحت میکنند.
وی هشدار داد: روشن شدن یک وسیله برقی یا گرمایشی نامناسب در این گونه محیطها میتواند باعث بروز آتشسوزی شود که حادثه مذکور در ساعات بامدادی شب روی داد اما اگر این حادثه ساعاتی زودتر به وقوع میپیوست، میتوانست وضعیت بدی رقم بزند.
ملکی با بیان اینکه مالکان این گونه مجموعهها باید نظارت بیشتری بر مباحث ایمنی داشته باشند افزود: باید بر سیمکشیهای برق، لولهکشیهای گاز و آشپرخانه که ریسک بالاتری دارد، نظارت بیشتری صورت گیرد تا شاهد این گونه حوادث نباشیم.