«محسن خیرمند» روز دوشنبه در نشست بررسی وضعیت و مشکلات پارکهای اراک، افزود: براساس تحقیقات و بررسیهای انجام شده، نیروی انتظامی در ۳۲ پارک اراک مستقر نیست که این مهم، پارکها را به جولانگاهی برای خرده فروشان مواد مخدر تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: شهرداری و شورای تامین شهرستان اراک باید زمینه استقرار ایستگاه نیروی انتظامی در پارکها را فراهم کنند و دیگر نهادهای اجرایی نیز وظیفه دارند در این خصوص همکاری لازم را داشته باشند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی اظهار داشت: گشت نیروی انتظامی در ۱۱ پارک اراک انجام نمیشود و خانوادهها به دلیل وجود معتادان متجاهر و فروشندگان مواد مخدر جرات حضور در این فضاهای عمومی را ندارند.
خیرمند بیان کرد: ۱۰۰ پارک بزرگ و محلی در مناطق یک و سه شهر اراک وجود دارد اما در منطقه ۲ شهر که قدیمی است فضای سبز به شدت کم است و شهرداری باید نسبت به تامین این مهم اقدام کند.
وی با یادآوری اینکه حضور دستفروشان در پارک ها ممنوع است، افزود: دستفروشان در ۹ پارک اراک فعالیت دارند که در صورت کم توجهی به معضل بزرگی تبدیل خواهد شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی ادامه داد: لازم است گشت ماموران نیروی انتظامی در پارکها به صورت مداوم جریان داشته باشد و با هر گونه ناهنجاری از جمله سگ گردانی افراد جلوگیری شود.
خیرمند گفت: متاسفانه مصرف قلیان نیز توسط جوانان و نوجوانان در ۱۶ پارک اراک گزارش شده که در ۲ پارک میزان مصرف بالا و در یک پارک نیز کارتن خواب گزارش شده است.
وی افزود: در ۱۳ پارک اراک ایمنی وسایل بازی کودکان وجود ندارد و در۱۲ پارک این مهم مطلوب و در هفت پارک دیگر رضایت بخش گزارش شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی گفت: در ۲۵ پارک و بوستان اراک امکانات ویژه معلولان وجود ندارد و در هفت پارک این امکانات کم و در هیچ یک از پارکهای اراک وضعیت استفاده برای معلولان مناسب نیست.
خیرمند با بیان اینکه امکانات پارکها برای تردد و استفاده سالمندان اراک در ۱۰ پارک مناسب، هشت پارک کم و در ۱۴ پارک امکانات نامناسب است، ادامه داد: در ۲۴ پارک اراک نمازخانه وجود ندارد و درب نمازخانه هشت پارک نیز بسته و قابل استفاده نیست که باید شهرداری با استفاده از نگهبان پارک در هنگام نماز فعال و بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه مکان را تعطیل کند.
وی اظهار داشت: از ۳۲ پارک کلانشهر اراک هیچکدام پارک دوستدار کودک نیستند و از طرفی در ۹ پارک سرویس بهداشتی نیز وجود ندارد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی با اشاره به اینکه نباید موتور سوار و خودرو به پارکها وارد شوند، گفت: حضور موتور سوار به معنای حضور معتاد و در ادامه فروش مواد مخدر و در نهایت ایجاد فضای ناامن برای خانودهها است که اصلاح این شرایط نیز باید در دستور کار متولیان امر قرار گیرد.
خیرمند افزود: شهرداری اراک باید تا ۳۰ خرداد نسبت به رفع نواقص و مشکلات پارکها و بوستانهای اراک اقدام کند و موارد عمرانی پارکها تا ۲ هفته آینده برطرف شود.
شهردار اراک نیز در این نشست گفت: ۱۲۷ پارک این کلانشهر در ۴۳۱ هکتار وسعت قرار دارد و شهرداری اراک یک هزار و ۵۲۰ هکتار فضای سبز را مدیریت میکند.
«علیرضا کریمی» افزود: سرانه فضای سبز در اراک ۲۶ و هشت دهم درصد است که توزیع این فضای سبز متناسب انجام نشده است.
وی با بیان اینکه بودجه امسال شهرداری برای توسعه فضای سبز نسبت به سال گذشته ۲ برابر افزایش یافته و به ۲۸۰ میلیارد تومان رسیده است، اظهار داشت: ۷۰تا ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه فضای سبز در اراک در نظر گرفته شده و ۳۵۰ میلیارد تومان نیز در حوزه آبرسانی اعتبار تخصیص یافته است.
کریمی در باره بازطراحی در پارکهای اراک، اظهار داشت: پارک نور، کودک و سالمند از جمله پارکهایی هستند که باز طراحی شده و پارک ویژه سالمندان در پارک شقایق ایجاد خواهد شد.
شهردار اراک با یادآوری اینکه اراک شهر کارگری و صنعتی است و باید پارک کارگر در شهر ایجاد شود، گفت: لازم است از ظرفیت صنایع استان برای ساخت پارک ویژه کارگر استفاده شود.
کریمی ایجاد پارک فرهنگ و هنر، پارک خانواده پارک انرژی و صنعت را از دیگر برنامه های شهرداری برای بهره منده اقشار مختلف مردم در استفاده از فضای تفریحی عنوان کرد.
اراک مرکز استان مرکزی است و در این منطقه بیش از ۵۸۰ هزار نفر ساکن است.