گرگان- ایرنا- رییس کل دادگستری گلستان گفت: امسال پرونده حقوق عامه به منظور کاهش آسیب های اجتماعی در ۶۳ محله آسیب پذیر با همکاری دادستانی های شهرستان تابعه استان تشکیل می شود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دادگستری گلستان، حیدر آسیابی در نشست با نمایندگان گروه های جهادی استان در محل سالن اجتماعات این نهاد افزود: در هریک از این ۶۳ محله در معرض خطر و آسیب پذیر استان، پرونده های جداگانه ای از باب حقوق عامه تشکیل خواهد شد.
وی ادامه داد: دادگستری استان در قالب این پرونده، آسیب ها و خطرهای هر محله، شناسایی و با کمک مردم همان محله در قالب گروه های جهادی برای توانمند سازی و کاهش آسیب ها ورود می کند.

آسیابی تاکید کرد: دستگاه های اجرایی را هم برای خدمت رسانی به این محله ها پای کار می آوریم تا در حوزه مسوولیت های خود، برای توانمند سازی این مناطق و بهبود شرایط عمل کنند.
وی تصریح کرد: اکنون این طرح را در مرکز استان و در تعدادی از محله ها آغاز شده و با حضور در مساجد این محله ها،  مشکلات و آسیب ها را با کمک مردم بررسی و با پای کار آوردن دستگاه های اجرایی برای رفع آن اقدام کرده ایم.
وی یادآور شد: قرار گرفتن گروه های جهادی در کنار دادستان مرکز استان برای توانمندسازی ساکنان این محله ها و کاهش آسیب های اجتماعی، راهگشا خواهد بود .

قدردانی از ورود دادگستری به موضوع النگدره
 معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان با  قدردانی از تلاش های دستگاه قضایی استان برای کاهش آسیب های اجتماعی، گفت: ورود دادگستری به موضوع النگدره گرگان قابل ستایش است و برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید گروه های جهادی پای کار بیایند.

النگدره یکی از پارک‌های جنگلی و معروف شمال کشور در پنج کیلومتری جنوب غربی شهر گرگان قرار دارد و پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، پیک‌نیک و دورهمی‌های خانوادگی از جمله تفریحاتی است که در این پارک انجام می شود.
سید علی مهاجر، امیدآفرینی و صبر را مهم ترین ویژگی جهادگران برشمرد و افزود: سال قبل شورای گروه های جهادی در استانداری فعال شد و ماهانه با این گروه ها نشست برگزار می شود تا  با استفاده از ظرفیت این گروه ها برای رفع محرومیت در استان تلاش کنیم.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) گلستان در این نشست از فعالیت ۳۵۰ مرکز نیکوکاری زیر پوشش این اداره کل خبر داد و گفت: آماده پشتیبانی مالی از گروه های جهادی برای بازسازی و ساخت خانه برای خانواده های زندانیان نیازمند در استان  هستیم.
عیسی بابایی افزود: این اداره کل برای توانمندکردن افراد ساکن در مناطق کم برخودار استان، تسهیلات ارزان قیمت برای ایجاد فرصت های شغلی پرداخت می کند.
محمدمهدی سلمان زاده مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) گلستان از دایر کردن خانه احسان در ۶۳ محله در معرض آسیب استان خبر داد.

استقبال از ظرفیت گروه های جهادی
دادستان عمومی و انقلاب گرگان هم در این نشست گفت: مطالبه گری گروه های جهادی به دستگاه قضایی برای شناسایی آسیب ها و رفع آن کمک می کند و ما آماده استفاده از این ظرفیت برای کاستن از اسیب های اجتماعی در استان به ویژه محله های در معرض اسیب هستیم.
محمود اسپانلو افزود:  امنیت جامعه خط قرمز ما بوده و برخورد با افراد شرور و اراذل و اوباش سخت گیرانه است و در بحث آسیب های اجتماعی مانند عفاف و حجاب هم که نیاز به کار فرهنگی و اقدام مستمر و پیگیری دارد نیازمند حضور مردم به ویژه گروه های جهادی در جامعه هستیم  تا در این بخش فرهنگ سازی و برای سالم سازی جامعه رو به جلو حرکت کنیم.
وی در پاسخ به پرسش  یکی از نمایندگان گروه های جهادی درباره ساخت و سازهای غیرمجاز در منطقه زیارت گرگان گفت: اقدام زیادی طی چند ماه اخیر انجام شد که مهم ترین آن جلوگیری از انتقال مصالح به زیارت بود که سبب توقف ساخت و سازها در این منطقه شد.
اسپانلو ادامه داد: برای اشتغال و درآمد اهالی زیارت هم کارگروهی تشکیل و اقدام خوبی برای حل آن با کمک دستگاه های اجرایی آغاز شده است.
وی ادامه داد: دستگاه قضایی آخرین نقطه در برخورد با آسیب هاست و باید دستگاه هایی مانند شهرداری با اقداماتی مانند بهبود مبلمان شهری و ایجاد فضای سبز در محله های کم برخوردار شهر برای تغییر چهره فرهنگی این محله ها اقدام کند.
وی افزود: برای کاستن آسیب های اجتماعی دست یاری به سمت گروه های جهادی دراز می کنیم و آماده ایم در قالب یک کارگروه به صورت هدفمند و مستمر  از ظرفیت این  گروه ها برای توانمندسازی ساکنان محله های کم برخوردار تلاش کنیم.

استان گلستان با ۲ میلیون نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد که ساکنان آن در ۳۴ نقطه شهری و بیش از هزار روستا و آبادی سکونت دارند.