به گزارش ایرنا، بهزاد پارسا روز دوشنبه در جلسه بررسی وضعیت آب پاکدشت که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، سرانه مصرف آب آشامیدنی هر فرد در استان تهران را ۱۷۰ مترمکعب اعلام کرد و افزود: استان تهران پس از سیستان و بلوچستان که سرانه مصرف آب آن برای هر فرد ۱۴۰ مترمکعب است، رتبه دوم فقیرترین استان از نظر منابع آبی را در اختیار دارد و این در حالی است که در جهان، سرانه زیر یکهزار مترمکعبی را با عنوان تنش آبی و زیر ۵۰۰ مترمکعب را تنش مطلق یاد میکنند.
این مسئول اظهار داشت: میانگین بارش در استان تهران ۲۸۰ میلیمتر است که در سال آبی جاری، این میزان بارش به ۱۷۹ میلیمتر رسیده که این امر وضعیت مخازن سدها استان را در شرایط بحرانی قرار داده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر وضعیت موجودی آب مخازن سدهای پنج گانه استان تهران ۶۱۸ میلیون مترمکعب است که بیشترین آن مربوط به سد طالقان با ۲۶۰ میلیون مترمکعب است که صرفا برای آب آشامیدنی از آن استفاده می شود.
این مسئول با اشاره به تراز منفی ذخیر سدهای استان تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان ذخیره آب سدهای استان تهران ۴۰ درصد پائینتر از حد نرمال است و این امر وضعیت تأمین آب را در شرایط بسیار سخت و شکننده قرار داده است.
پارسا ادامه داد: در کل کشور، ۹۰ درصد از آب صرف بخش کشاورزی، هفت درصد آشامیدنی و سه درصد به بخش صنعت و سایربخشها اختصاص دارد ولی در تهران به دلیل بارگذاری جمعیت بالا، ۴۳ درصد از منابع آبی موجود صرف آشامیدن افراد میشود و این امر وضعیت تأمین آب را با مشکل جدی مواجه میکند.
وی اضافه کرد: بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته، تا سال ۱۴۲۵ جمعیت استان تهران به ۱۹.۵ میلیون نفر میرسد که اگر الگوی مصرف و مدیریت شبکه نیز رعایت شود، با منابع موجود بین ۱۶۰ تا ۴۵۰ میلیون مترمکعب کمبود آب در استان به وجود میآید.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران اظهار داشت: از سال ۱۳۸۵ تا سال گذشته، سه میلیون نفر به جمعیت استان تهران افزوده شده که تامین آب آشامیدنی این افراد به اندازه ذخیره ۲۷۰ میلیون مترمکعبی سد ماملو است و با توجه به نرخ ۲۰ درصدی مهاجرت به استان تهران و این که در ۱۵ سال گذشته ظرفیت جدیدی نیز به استان افزوده نشده، از هم اکنون باید برای آینده چارهای اساسی اندیشید.
پارسا گفت: با توجه به وجود نشتی در سد لار، در صددیم تا با ایجاد تونلی ۲۸ کیلومتری، ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب تخصیصی آب آشامیدنی از این محل تأمین شود.
وی یادآور شد: همانطور که رهبر معظم انقلاب در سخنان نوروزی خود بر لزوم توجه به حوزه آب تأکید داشتند، منابع موجود در کشور باید به تأمین زیرساختهای حوزه آب اختصاص پیدا کند تا ضمن ایجاد شرایط توسعه پایدار برای کشور، امنیت جامعه نیز حفظ شود.