به گزارش ایرنا، حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری روز دوشنبه در یادواره شهدای روحانیون استان تهران و شهرری افزود: مهمترین محور نقش آفرینی روحانیت در هشت سال جنگ تحمیلی، نقش کلانی بود که هدایت کل جامعه را بر عهده داشت و مختص امام و مسئولان طراز اول بود.
وی اظهار داشت: در راس این هدایت و تاثیرگذاری امام خمینی (ره) حضور داشت که با یک دستور تمام مردم و رزمندگان برای انجام آن بسیج می شدند.
حجت الاسلام ذوالنوری نمونه بارز این تبعیت از فرمان امام راحل را حمله دشمن به منطقه مهران پس از اعلام آتش بس دانست و خاطرنشان کرد: مقابله با نیروهای بعثی و منافقان نیاز به ۷۰ گردان داشت و ۲۳ گردان فقط در اختیار بود.
این نماینده مجلس اضافه کرد: با تمام کسری هایی که وجود داشت، زمانی که امام خمینی (ره) اعلام کرد که مهران باید به هر قیمتی آزاد شود، تمام معادلات بهم ریخت و همه احساس کردند که فرمان امام زمان(عج) را برای این کار دریافت کرده اند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بازپس گیری مهران جنگ عاشورایی بود و تاثیر تبعیت از ولایت را نشان می دهد، در صورتی که در آن شرایط هر مسئول طراز اولی چنین دستوری می داد، امکان تبعیت وجود نداشت.
حجت الاسلام ذوالنوری ادامه داد: امروز دشمن به این نتیجه رسیده است که قدرتی بالاتر از ولایت در ایران اسلامی نیست و از همین رو نیز رهبری را در این زمینه مورد هدف توطئه های خود قرارداده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: با همین هدف، دشمنان در هر مقطعی و با هر اتفاقی مانند حذف یارانه ها و آزادسازی قیمت ها، در سیبل نخست خود، رهبر معظم انقلاب را قرار می دهد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی به نقش روحانیت در هشت سال جنگ تحمیلی اشاره کرد و آن را جنگی نابرابر بین ملت ایران و تمامی جهان برشمرد.
حجت الاسلام ذوالنوری اعلام کرد: همه دنیا از خواری و زبونی ملت ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی خبر داشت و می دانست که این عرصه پس از پیروزی و استقرار نظام جمهوی اسلامی متحول شده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه عوامل پیروزی ملت ایران در هشت سال دفاع مقدس معنوی بود، روحانیت را دارای ۷۰ نقش مختلف در عرصه جنگ میان رزمندگان ایران و رژیم بعثی عراق برشمرد.
وی به هشت محور اصلی نقش آفرینی روحانیت در جنگ تحمیلی اشاره و بیان کرد: روحانیت نقش کلان هدایت و رهبری جامعه، پشتیبانی از جنگ و جلب حمایت های مردمی، حضور در نقش رزمنده، تبلیغ و روشنگری، فعالیت های تخصصی مانند تخریب چی و راننندگی تانک، فرماندهی، فعالیت های گمنام و بدون عنوان روحانی را بر عهده داشت.
حجت الاسلام ذوالنوری با اشاره به شهادت چهار هزار روحانی افزود: علاوه بر این تعداد، ۱۴۹ روحانی اهل تسنن، ۴۸ شهید از شهدای بین الملل، ۱۱۱ نفر شهید ترور، ۳۸ شهید دفاع مقدس و تعداد قابل توجهی جوان و طلبه وجود داشت که بدون عنوان روحانیت در جبهه جنگ حاضر شدند و به شهادت رسیدند.
طلاب نقش برجسته ای در دفاع مقدس داشتند
فرمانده سپاه حضرت سیدالشهدا (ع) نیز در حاشیه این مراسم به خبرنگاران گفت: به مناسبت گرامیداشت شهدای روحانی شهرستان های استان تهران که این یادواره مقدمه ای بر کنگره چهار هزار شهید روحانی سراسر کشور است، این یادواره برگزار شد.
سردار احمد ذوالقدر افزود: ما در شهرستان های استان تهران غیر از تهران بزرگ ۱۳۸ شهید از میان طلبان تقدیم انقلاب اسلامی کرده ایم.
وی اظهار داشت: نقش طلاب علوم دینی در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بدون شک برجسته است، در همه پهنه جمهوری اسلامی ائمه جمعه و جماعات نقش تبلیغی و اهمیت مبارزه را برای مردم تبیین می کردند.
یادواره شهدای روحانی استان تهران با حضور مسئولان استانی و شهرستان ری در بقعه شیخ صدوق روز دوشنبه برگزار و در پایان این مراسم از چند خانواده شهید قدردانی شد.